A rendszeres fogmosás csak egy civilizációs őrület, egy biznisz?
Bevallom, én kb. csak akkor mosom a fogam, amikor megyek állásinterjúra/randira, stb. Egyéb esetben, bedobok egy Halls cukorkát és meg van oldva a kellemes lehelet.
Nincs ebben semmi meglepő. Az emberen kívül semmilyen élőlény nem mos fogat, és mégis van foga a 15 éves kutyának is:)
Meglepő, hogy nekem csak 3 fogam van tömve.
A kollégista szobatársamnak, aki reggel-este a fogát kaparja 15 percig, már ugyanennyit kihúztak xD
Mi a véleményetek? Szerintem nem fontos a fogmosás, legalábbis napi szinten semmiképp!
"A fogszuvasodást savképző baktériumok okozzák, azáltal, hogy bizonyos szénhidrátokat lebontanak, mint például cukor, fruktóz, glükóz, stb. Ezekből az anyagokból a baktériumok melléktermékként savat képeznek, mely károsítja az alacsony pH-ra érzékeny fogfelszínt demineralizáció által. Ha megfelelő időn belül a szájüreg pH-ja megemelkedik, akkor a kioldott szervetlen anyagok a nyálból visszaépülhetnek (remineralizáció). A fogszuvasodás mértékétől függően különböző eljárások léteznek a fog funkcionális, esztétikai és morfológiai helyreállításához."
Amúgy minden étkezés után a baktérium a szájban cukrot metabolizál.
Igen is fontos a fogmosás.Persze, ha nem eszel cukrokat,savas ételeket , van elég calcium a szervezetedben és alapvetően erős fogazatot "örököltél", akkor nyilván sokkal tovább jók maradnak a fogaid mosás nélkül is.
De akkor is gusztustalan és nem higiénikus.
A macskámnak sem fontos a fogmosás, mert nem eszik olyasmit, ami ártana a fogának, de büdös is a pofája iszonyatosan.Nem hiszem, hogy sokat segítene rajta, ha néha elszopogatna egy halls cukorkát.Nos, ha egy ember élne a tájékomon ilyen szájhigiéniával, én 100 méteres körzetben elkerülném, az biztos.
Én nem tudom megérteni a fogat nem mosó embereket. Könyörgöm! Az apró kajamaradékok beszorulnak a fogközökbe és bűzlenek. Oké, eszel egy cukrot, de akkor is undorító még a gondolat is hogy ott rohad a kajacafat.
Ha félted a fogzománcod, akkor csak gyorsan, puha sörtéjű fogkefével (pl. Colgate Sensitiv) kefélgesd végig a fogaidat, nem kell neked 145 percig mosni, de azért mégis!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!