Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Felnőttként is iszonyúan...

Felnőttként is iszonyúan félek a fogorvostól,más is van így?Nektek mi segít?

Figyelt kérdés

37 éves nő vagyok,nyilván volt már számtalan élményem más eüi gonddal is,de rettegek a fogászattól.

Bölcsességfogat kellene húzatnom.

Hetek óta hallgatom,éjjel is ezzel álmodom,ha rá gondolok,teljesen szétcsúszok.

Tudom,hogy nevetséges,de szó szerint rettegek az egésztől

2021. dec. 13. 12:58
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
84%

írtam erről ki kérdést múlt héten, olvasd vissza alább.

konkrétan halálfélelmem van és öngyilkossági gondolataim, ha erre gondolok...

2021. dec. 13. 13:39
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha kint van, akkor az a jobbik eset, a “rémsztorik” az impaktált, csontban lévő alsó bölcsességfogakról szólnak, azok a keményebb esetek mind műtét mind pedig gyógyulási idő szempontjából. Én mindkét alsóval így jártam. Ezen egyszerűen muszáj túl lenni. Nekem az egyik ilyen mélyen vízszintesen fekvőt 2014 végén műtötték ki, 7 évet vártam, mire rászántam magam a másikra. Nem is maga a műtét volt annyira vészes, hanem az utána történő gyógyulási időszak, hosszú hetekig nem bírtam normálisan enni, fájdalmaim voltak, nagyon nehezen gyógyult a seb (azt magyarázta a szájsebész, hogy melyről kiszedett bölcsességfognál nagyon nehezen marad a helyén a gyógyuláshoz szükséges vérdugó, nekem mindkét fogam helye úgy gyógyult sajnos vérdugó hiányában, úgy kellett vigyáznom rá mint a hímes tojásra, minden egyes kisebb étkezés után is fogmosás. Már enni se volt kedvem emiatt. De mindezek ellenére örülök, hogy letudtam ezeket, mert nagyon komoly problémákat okozhat a későbbiekben, hosszú távon.
2021. dec. 13. 13:46
 13/24 anonim ***** válasza:
52%

Rettegek a fájdalomtól.

Én úgy oldom meg, hogy nem megyek. 12 éve nem voltam fogorvosnál. Mosom, vigyázok, ennyit tehetek. Legutóbb fogkő eltávolításra mentem, de otthagytam inkább.

2021. dec. 13. 14:37
 14/24 A kérdező kommentje:

3 éve aranyos doktornő megcsinálta az összes fogamat.

Aztán jött a covid,elment nyugdíjba,nem is volt itt fogorvos én meg újra elkezdtem húzni halasztani.Az új orvosról nem hallottam jókat,úgyhogy csak a kifogásokat kerestem..

Pár hete már volt egy tömésen és fogkő levétel.Kedvesek voltak,de a szájsebészettől nagyon félek.

Anyósom daganatos beteg ,mindig úgy el is szégyellem magam hogy emiatt riányolok,de sajnos így van...

Jó minőségű fogkrémek használok stb vigyázok rá én is,de valószínűleg különböző hormonproblámáim(és gyogyszereim miatt) nagyon hamar romlanak a fogaim

2021. dec. 13. 15:07
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Én is rettegős vagyok, de szájsebésztől ne félj, ha kint van a fog, akkor simán kiemeli, nekem egy 4 gyökerű 6-os vagy 7-es fogat úgy szedtek ki, hogy semmit nem éreztem, egyedül az injekció volt rossz.
2021. dec. 13. 15:15
 16/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedves Utolsó!

Igen teljesen kint van,úgy néz ki ,mint az előtte lévő 7es,csak szuvas...És utána nem volt nagyon rossz?Mennyi idő egy ilyen foghúzás?Valaki azt írja pár perc valaki meg,hogy egy óra

2021. dec. 13. 15:19
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Az én alsó bölcsességfogamnak a fele letört, egy pillanat alatt kint volt. Ha nincs belenőve az állkapocsba, tényleg azonnal kint van. Nekem utána sem volt semmi problémám, miután elmúlt az érzéstelenítő hatása, már ehettem-ihattam. Magánrendelőbe járok, az államiról csak gyerekkori emlékeim vannak, de az jobb, ha eszembe sem jut.

N

2021. dec. 13. 18:21
 18/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm Utolsó!Biztos nagyon jó orvosod volt.Remélem én is ilyen ,,egyszerűen,, megúszom.

Nekem is kint a fog,csak nincs benne annyira az állkapocsba,gondolom az akkor van,ha nem jött ki az íny fölé

2021. dec. 13. 18:41
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Én is nagyon félek meg most is. Igaz van pár nagyon nem jó emlékem de az nekem köszönhető nem a fogorvosnak. Ugyanis én a tűtöl is félek és eddig mindig azt mondtam hogy érzéstelenítés nélkül csinálja amit kell. Nagyon fáj anélkül (borzalmasan).

De ne aggódj neked érzéstelenítővel nem lessz gond. Pár perc és készen vagy.

2021. dec. 13. 19:22
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok

17L.

2021. dec. 13. 19:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!