Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Rettegek a fogorvostól! Mit...

Rettegek a fogorvostól! Mit tegyek ellene?

Figyelt kérdés

Nos én 23 múltam de sajnos nagyon ájulós vagyok.

Egyszer elkisertem egy baratnomet fogorvoshoz es elajultam a fogorvosi rendelo "szagatol".

Ha vert latok is elajulok..

Nagyon elkellene menjek dokihoz, mert van 3letort fogam es az egyik mar borzalmasan faj...de inkabb gyogyszert veszek be.

De mar nagyon zavar ez az allando fajdalom.

Viszont keptelen vagyok elmenni dokihoz. Tudom, hogy rosszul leszek.. el fogok ajulni. A szurit abszolut nem bírom😅

Mennyire cink ha inakbb erzestelenito sprayt kerek szuri helyett? Miben masabb?

Korzeti dokinal a fogkoleszedes ingyenes vagy sem?

Mit tegyek, hogy ne legyek rosszul... igazabol magat a kezelest bírnám de tudom, hogy el fogok ajulni😅 Mar csak a gondolattol is rosszul vagyok.

Nyugtatot vegyek be elotte? Ha igen milyet? Hatha oldana a stresszt...

Koszonom a valaszokat.

2021. nov. 17. 23:24
 1/5 anonim ***** válasza:
44%

Menj el fogmosas betanitasra, mert a legtobb ember (mint te) 100% fix hogy csak ossze vissza huzigalja egy jo 40 - 60 masodpercig a szajaban a 4 eves fogkefet, max a nyalat eltavolitva a szajuregbol, majd rohad a foga de inkabb bevesz valami fajdalomcsillapitot mert lusta vagy nincs kedve elmenni fogorvoshoz, masnap meg vigan ragcsalja a toffifet jo cukros kaveval.

Majd a mosolygas pillanatakor csillog-villog a fog es az iny talalkozasanal levo vonalon a szep feher turo allagu, budos lepedek, mikozben a gyakorira teszi fel a kerdeset smiley-kkal.

Es ekkor meg az inyproblemakrol nem is beszeltunk, meg a fogselymezesrol.

Na mindegy.

Fogd meg magad, nem kell ide nyugtato, nem fogsz elajulni. Jelentkezz be eloszor egy allapotfelmeresre, igyekszem optimista lenni, de amit leirtal az szerintem a problemak halmazanak a felszine. Ne lepodj meg ha tobb idopontra lesz szukseg es a kezelesek aggregalt ara megutheti a 200 - 300 ezret is.

Ha ezt sikerult elintezni fel ev - 3/4 ev utan (hamarabb csak nehany maganban lehet), akkor jelentkezz be egy fogmosas betanitasra. Valoszinuleg ajanlani fognak ilyen szinezo tablettat ami megmutatja hol nem mosod rendesen a fogad. Egy par alkalom utan remeljuk rendesen megtanulod hogyan kell rendesen fogat mosni.

En voltam mar betanitason, es elarulom amit nekem is elarultak, hogy nem azon van a lenyeg hogy milyen gyakran mosod, hanem hogy milyen technikaval.

En minden masodik nap mosok fogat - de rendes technikaval, illetve szodabikarbonas vizzel oblogetek reggel meg este, ami a kellemetlen leheletet eltunteti teljesen es semlegesiti a szajuregben a PH-t.

Figyelek a nem cukros etrendre is meg amikre kell.

Tovabba jarok felevente ellenorzesre, es mindig mondjak hogy csak minimalis fogko volt, szuvasodas nincs.

Ez megy mar 8 - 10 eve.

Remelem neked is igy fog, meg akik ezt olvassak.

2021. nov. 17. 23:39
 2/5 anonim válasza:
Nemar :D igazából onnét kezdődik a baj hogy azt mondod hogy tudod hogy rosszul leszel, mert ez van a fejedben es ezen agyalsz folyamat hogy jaj el fogok ajulni. Enis regen nagyon paraztam, de rájöttem hogy nincs mitől féljek, tudjak ok a dolgukat azért, nemhiába vannak ott ahol. A szuri inkább kellemetlen mintsem fájdalmas, max 5-10 mp azt ki lehet bírni senki nem halt meg bele. En amúgy ha valami olyan helyzet van akkor leguritok előtte egy ketto palinkat vagy barmi alkolholt, de ez nem tanacs azért :D fejben kell ezt rendezni, nálad ez a baj. Enis nagyon stresszes vagyok kb mindenen tudok, viszont meg soha nem ajultam el ilyenektol, igazabol úgy kene felfogni hogy elmész megcsinaltatod es utána jobb lesz, pozitívan kell hozzáállni, mert attól hogy stresszelsz es nem mesz el attól nem fog változni semmi, inkább meg csak rosszabb lesz. Az egészség meg fontos dolog nagyon is. Menjél csak el és ne parázz nincs mitől. Ne halogasd
2021. nov. 17. 23:40
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Gondolj arra, minél később mész, annál drágább lwsz rendbehozatni.
2021. nov. 18. 00:04
 4/5 anonim ***** válasza:
49%
Először befújják az érzéstelenítő spray-vel. Így amikor benyomják az injkciót nagyon kicsi kis tűvel - azt szinte észre se veszed. Utána meg aztán tényleg semmit, de semmit a világon nem érzel. Szóval no para :)
2021. nov. 18. 08:00
 5/5 A kérdező kommentje:

Nos elmentem dokihoz, kihuzta...elajultam 2x.

4napja se enni se inni nem tudok. A fejem 2x akkora..megérte.

2022. febr. 10. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!