Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nem fogom megbánni hogy magán...

Nem fogom megbánni hogy magán fogorvoshoz megyek és otthagyok egy nagyobb összeget?

Figyelt kérdés
Fáj a fogam és bejelentkeztem egy magán fogorvosi rendelőbe,de csak 3 nap múlva tudok menni,van időpontom is.Nem fogok éhenhalni attól hogy magánba kezelik a rossz fogat,de nem lehet hogy meg fogom bánni hogy nem államiba mentem?Nem lehet hogy államiba is jól megcsinálnák és fizetnem se kéne érte?

2021. okt. 25. 10:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát ezt neked kell tudni eldönteni.

Ár nem mindegy, tehát a drágább nem feltétlenül jelenti hogy jobb, olcsóbb nem feltétlenül jelenti hogy rosszabb.

Viszont egy minimális ár alatt akkor is ha az neked sok az nem hozható ki. Pontosan hol van ez azt nem tudom.

Állami csak akkor jó ha 100% ban biztos vagy az emberben, hogy a legjobbat nyújtja amit adhat. Ha azon kell filóznia hogy basszus más megint új cipő kell a gyereknek és mi a francból vegyem meg. Na tessék megint itt egy problémás... Neked lesz rossz. De sajnos az sem kerülhető el hogy hanyag hozzá állás magánorvost fogsz ki...Utóbbi azért kevésbé valószínű. Szájsebészt sajnos nem tudok ajánlani. Fogorvost Budapesten igen.

2021. okt. 25. 11:08
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

A sógornőm is sokalta a magándokit hát elment államiba kihúzatni a bölcsességfogát. Iszonyúan vérzett, a doki beletörte, majd közölte vele, hogy menjen a szájsebészetre. Valakinek bekellett vinni, ott kapott gyógyszereket majd egy időpontot. El is ájult olyan fàjdalmai voltak. Többe került neki ez a buli, szenvedés, munkahelyi kiesés mintha választ egy magánorvost és az elsőre fájdalommentesen kihúzza. Megérte mondhatom.

De nem biztos hogy te így jársz, ha sajnálod akkor menj aztán kipróbálod az államit.

Én nem sajnálom rá, van más amire lehet sajnálni, nálam ez nem a fogorvos. Ne olcsó orvost keress hanem jó orvost. Akárki nem húzhat bölcsességfogat.

2021. okt. 25. 11:11
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

De igen, lehet, hogy megcsinálnák jól az államiban is, mivel ott is van sok jó fogorvos (többségüknek eleve magánrendelésük is van, ahova nyilván nem menne senki, ha az sztk-s rendelésen olyan rossz hírük lenne) és a magán is lehet kontár is, mivel ahhoz, hogy magánrendelőt nyiss, nincs szükség sem jó hírre, sem tapasztalatra. Direkt tudok olyan magánrendelőt, ahol kifejezetten csapni való munkát végeznek, viszont van valamijük, ami másoknak nincs: hétvégén és éjszaka dolgoznak, ami ugye a legtöbb ember számára ideális, mivel egy többlépcsős kezelés miatt nem kell munkahelyről hiányoznod.

Szóval nincs garancia semmire.

A mi környékünkön rögtön tudok 4 nagyon jó állami fogorvost, mindegyik visz magánrendelést is, alig győzik hova írni a betegeiket, annyira nagy a kereslet rájuk. Olyat is ismerek, aki direkt azért jelentkezett inkább át a nagymamájához, hogy így xy orvos körzetébe tartozzon, mert a magán árait nem tudta kifizetni, így viszont ugyanazt megkapja tb-re. Nemhogy röntgen van helyben, de olyan modern eszközök is, amivel sok magánrendelő nem rendelkezik. Ilyen is van.

Egyébként kérdező én azt szoktam mondani, hogy éhes ember ne válogasson. Te tudod, hogy neked ez a 45 ezer forint hiányozni fog-e valahonnan és esetleg annak a hiánya fájdalmasabb lesz-e, mint az, hogy magánhelyen vettek ki valamit, amit jó eséllyel egyébként állami keretek között is megcsináltak volna, maximum többet ülsz a váróban és nem olyan csili villi rendelő (de még ez sem feltétlen így van). Ezt soha egyikünk sem fogja tudni megjósolni neked, hogy fogod-e bánni. Ha meg sem nézed magadnak az állami rendelőt, ha nem is találkozol az ottani fogorvossal, akkor nem nagyon van miről beszélni.

2021. okt. 25. 11:36
 14/16 anonim ***** válasza:
Ne mondd le, ha többen is ajánlották hogy jó a fogorvos, akkor én oda mennék, én is már csak magánba járok, mert a körzetinél sokszor megjártam, bár ott is volt egy nagyon jó fogorvos, de sajnos igen gyorsan átment ő is magánba.
2021. okt. 25. 15:21
 15/16 anonim ***** válasza:

Ez nem a szüzességed, amit vagy megbánsz vagy nem.

Elmész, ha nem tetszik mész máshova.

2021. okt. 26. 05:25
 16/16 paradicsom31 ***** válasza:

Én is azt mondom, hogy a fogorvossal ne spóroljunk. Én voltam sokféle fogorvosnál már. 3 fogamat is ugyanaz az sztk-s fogorvos cseszte el. Elmentem ezután magánba egy nőhöz, ő szerintem drágán dolgozott nagyon, de nagyon szépen kijavított egy elbaltázott gyökérkezelést. Sajnos ő beteg lett, ezért elmentem egy másik magánrendelésre. Szerencsém van, mert ők szájsebészetként is működnek, tehát pl ha beletöri a fogat, ki is műti, nem küld be pl Debrecenbe szájsebészetre (mert az sztk-s itt pl ezt csinálja nálunk). A körzeti fogorvos se egy álom, 4 hete foglaltam páromnak időpontot, azóta csak tolja azt is...

A mostani magánba húztak nekem bölcsességfogat is, kaptam rá gyógyszert is, tömtek is. Mindenki nagyon kedves, rendes. Én úgy érzem, hogy megtaláltam a rendes fogászatot számomra. Szerencsére nem kell sűrűn járni, mert vigyázok a fogaimra, de ők este 10-ig is tudnak fogadni, hétvégén is, és több fogorvos is dolgozik náluk.

2021. nov. 5. 21:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!