Más is volt úgy, hogy a fogát érzéstelenítés nélkül tömték, fúrták?
Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm mondta, hogy ő nem kért semmilyen fájdalomcsillapítást, érzéstelenítést. Létezik ilyen, hogy fúrásnál, gyökérkezelésnél, húzásnál valaki nem kér ilyet? Én nagyon meglepődtem, mert el sem tudom képzelni, hogyan lehet ezt kibírni. Ha volt már ilyen veletek, írjátok le, miért döntöttetek így!2021. jan. 27. 14:11
11/16 anonim válasza:
Tömés: Méretétől függ, egy kis tömésnél nem feltétlenül kell.
Gyökérkezelés: Ha élő fog, akkor azért nem árt (pláne ha élő is és gyulladt is). Ha elhalt, akkor felesleges.
12/16 anonim válasza:
Persze, minek adjon, ha nem szükséges
Gyökértömés cserémhez ha kértem volna sem adott volna, mert tudni akarta fáj-e ill érzem-e, nem fájt, de éreztem a 3. csatornát
13/16 anonim válasza:
Sima tömésnél én még soha nem kaptam és nem is kértem érzéstelenítőt, egyáltalán nem fájt egyik sem, gyökérkezelésnél első alkalommal mindig adnak, második tisztításnál már nem kértem, mert órákig zsibbadok utána, az egy kicsit fájt, de kibírtam.
14/16 anonim válasza:
Legutóbb én sem kértem/kaptam, megegyeztünk a Dokival, hogy ha nem bírom, megállunk és ad, végül kibírtam, de a vége már nehezen ment. Mondjuk ehhez az orvosba vetett bizalmam is kellett.
Gyökérkezelést biztos, hogy nem vállalnám érzéstelenítés nélkül.
15/16 Laylah válasza:
Gyökérkezelték, tömték éréstelenítés nélkül. A gyökérkezelt fogamban már elhalt az ideg, ezért kb. semmit nem éreztem, a tömések pedig nem voltak mélyek, így nem volt indokolt az érzéstelenítés.
16/16 Laylah válasza:
Sőt, koronát is érzéstelenítő nélkül rakta fel. Elfelejtette beadni :D néha összeszorított szemekkel, de kibírtam, nem volt vállalhatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!