Más is volt úgy, hogy a fogát érzéstelenítés nélkül tömték, fúrták?
tömést simán bírom nélküle.
igaz, nem félfognyi szuvasodásssal megyek oda
Kicsi volt a lyuk és feleslegesnek éreztem az érzéstelenítőt.
Direkt kértem ha nem muszáj ne adjon.
Tömésnél simán. Én eddig nem is nagyon kaptam szerintem. Igaz, olyan hatalmas lyukakat nem kellett tömni szerencsére. Általában csak egyszer-kétszer fúrt bele a fogorvos pár másodpercig, aztán már jöhetett is a tömés. Szóval én nem is nagyon gondoltam, hogy valahol alapból adnak, illetve valakik alapból kérnek érzéstelenítést minden egyes fúrás előtt.
Gyökérkezelésnél viszont fordítva, azt el nem tudom képzelni rendes érzéstelenítés nélkül. Pedig hallottam, például ismerősöktől ilyen sztorikat én is, hogy már félig elhalt fog esetén, vagy ha csak egyetlen gyökerű fogról volt szó, akkor inkább nem kértek érzéstelenítést. Hát, azt nem akarom tudni, milyen lehet. Nekem még az is piszkosul fájt mindig, amikor a gyökérkezelés után, de még a végleges tömés előtt vissza kellett menni, és tűvel sikálták, tisztították az elvileg már teljesen kiidegelt fogat.
Egy pici tömésnél nem is feltétlenül indokolt a szuri, tovább tart beadni, mint amíg a kellemetlen részek tartanak (a zománc fúrása teljesen fájdalommentes, a dentinréteg kezd érzékeny lenni).
Amennyiben a fog elhalt, hiába kell gyökérkezelni, mivel nincs ott ideg, ezért az is fájdalommentes
Húzásnál inkább olyan szituációt tudok elképzelni, hogy egy erősen fogágybeteg embernél már szinte semmi nem tartja helyben a fogat és gyakorlatilag a húzása pont olyan, mint gyerekkorodban, ahogy kiesett a tejfogad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!