Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mire számítsak szájsebészeti...

Mire számítsak szájsebészeti vésésnél?

Figyelt kérdés

Mennyi injekciót szoktak adni? Mert az a baj ájulós vagyok ilyen téren. Egyet még elviselek,de múltkor a fogászaton mikor egy 2. is kellett,utána már elkezdődött bennem ez az ájulási folyamat :/ Nem tudok mit csinálni,már így reagálok rá kiskorom óta.

A beavatkozás mennyi ideig szokott tartani és mennyire szokott ömleni a vér ha metszik az ínyt? (A vér látványától is rosszul vagyok)

Utána pedig mennyi ideig fog még vérezni?

Messziről kell majd hazautazzak és nem tudom hogy fog ez majd menni,vérző szájjal

2020. nov. 29. 15:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Lehet hogy szerencséd lesz, írta már itt valaki, hogy a fogorvos a szájsebészetre küldte hogy ez nagyon macerás lesz, a szájsebész meg simán kihúzta a fogát :-) Hátha neked is így lesz.
2020. nov. 29. 19:51
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Na nekem is ez volt. Olyan szurit kaptam hogy utána semmi fájdalmam nem volt. Igaz az injekció nem volt kellemes. Nem fájt csak feszített.

Amúgy a húzás úgy ment hogy a szájsebész szétvágta kisebb darabokra a fogam (olyan érzés mint a fogfúrás de totál fájdalom nélkül).

Utána emelővel kiszedte a darabokat. Nagyon gyorsan megvolt. Másfél órás műveletre készült de 30 perc alatt megvolt. :)

Utána összevarrta. Nem fájt egyáltalán. Vért se láttam.

Egyrészt az érzéstelenítő csökkenti a vérzést. Van neki ilyen hatása. Másrészt az asszisztens kiszívja a nyállal együtt.

Az egészben az a kellemetlen hogy mindenféle hangokat hallasz és feszítő érzést érzel. Ne ijedj meg ezektől és akkor minden rendben lesz. :)

2020. nov. 29. 21:55
 13/20 A kérdező kommentje:

Hát csak ne legyenek túl hangosak ezek a hangok :D Mert olvastam olyat,hogy valakinek ütögették valamivel a fogát és zengett tőle az egész feje..

Meg ezek az érzéstelenítő sprayek meg zselék amik korábban lettek említve, tényleg jól használnak?

Mert ha a tűszúrást nem érezném,nagyban csökkenne a szorongásom,a tűfóbia a fő oka,hogy gyomorgörccsel és remegve megyek ilyenekre

2020. nov. 29. 22:16
 14/20 anonim ***** válasza:
Én már többektől hallottam, hogy használ :-) Szóval ha van bátorságod mondani a fogorvosnak, hogy ennyire félsz a tűtől, akkor remélhetőleg sikerül ezt a gondot is megoldani.
2020. nov. 29. 22:39
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

A tűszúrást én nem éreztem egyáltalán. Csak egy kis feszítést amikor nyomta be a cuccot.

A fogorvosom epres zselét használ, a szájsebész pedig lidocainnal átitatott gézzel (vagy valami ilyesmivel) kente be az inyem. Mindkettő hatásos volt. A szúrást nem éreztem.

A hangokra azt értem hogy a fúró hangja például. Engem ez jobban zavart mint a szuri. De én nem vagyok tű fóbiás. Biztos voltál már fogorvosnál, tudod milyen az. Amikor kiemelte a fogam darabjait akkor meg néha hallottam hogy törik le még darab (olyan hang mint amikor össze rágsz egy cukorkát) vagy neki koccan a szerszám a fogamnak.

Vésni nem vésett, csak fúrót használt nekem.

Az fontos hogy működj együtt és minél nagyobbra nyisd a szád hogy tudjon haladni a doki és előbb szabadulj. :)

Nekem ez volt a nehéz mert öklendezek kezelések közben. Nekem nem tű fóbiám van, ha me kiborulok attól amikor a számba nyúlnak és öklendezni kezdek. Szóval ott volt ez a plusz nehézség, mégis simán kibirtam. Neked is menni fog, nem olyan ijesztő mint amilyennek tűnik. :)

(12-es vagyok)

2020. nov. 30. 03:17
 16/20 A kérdező kommentje:

Nahát ez remek volt

Egy tanuló csajt kaptam,nem volt a legbiztosabb a dolgában

Nem fájtak a dolgok csak én is azt hittem elhányom magam,a kesztyűk meg vatták "ízétől"

2020. nov. 30. 12:58
 17/20 A kérdező kommentje:

Amúgy ez a hely kész káosz

Az orvosok jók de több pozitívum nincs

A többi dolgozó pökhendi nagyképű

A sebészeti hely olyan mintha egy kocsma lenne,ülnek 80-an,és a 40-es nők beszólogatnak,miközben beszél hozzám az orvos,azt aztse tudom hova figyeljek..

Úgy viselkednek mintha minden betegnek mindent tudnia kell magától.

2020. nov. 30. 13:07
 18/20 anonim ***** válasza:
Melyik ez a hely? Én magán szájsebésznél voltam, igy nem tapasztaltam még ilyen dolgokat. (12-es)
2020. nov. 30. 14:09
 19/20 A kérdező kommentje:

A Semmelweis egyetemes hely

Úgy éreztem magam mint egy kísérleti patkány

Meg az a 2 nő nem tudom mit csinált ott,jó dolgukban dumcsiztak de nekem azért beszóltak hogy héjj a hajháló hol marad.

Lent a portás meg lefizethetö,alapból nem mehet be kísérő,egy idős pár bement,az öreg elkezdi"felkísérem a feleségem" közben odanyújtotta sutyiban az ezrest.

Remek egy hely

Én is akartam magánhoz,közelebb is van de hát ha már van beutaló,legalább annyi pénzt megspóroltam

2020. nov. 30. 14:54
 20/20 Metionin ***** válasza:

wow én sima államiban voltam, az is oktató kórház és voltak is bent hallgatók de nem dumáltak vagy ilyesmi :O

de lényeg hogy túl vagy rajta

2020. nov. 30. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!