Mire számítsak holnap a szájsebészeten,ahol foggyökeret fognak kiműteni,vagy kivésni?
Érzéstelenítenek, érezni majd csak után a fogod. Meg annyi még, hogy pár napig kb bébipapit ehetsz a heg miatt. De ezt beszéld meg jól a dokival, mert egy friss varat, ha nem vigyázol rá, beleakad valami (nagyobb darab kaja), akkor sérülhet, ami rossz esetben el is fertőződhet. Öblögetőt is biztosan mao mi fogsz.
Inkább utána a rossz.
Kapsz egy pár injekciót.
Elzsibbad az a rész.
A doki odateszi a vésőt a fogadhoz, az asszisztens nővér meg finoman ütögeti kalapáccsal, ahogy a doki mondja neki.
Nem fáj, de a fejedben hangosan hallani fogod, mert a csont vezeti a hangot.
Néhány ütés után meglazul, és akkor vagy fogóval, vagy kampóval kiveszi a gyökeret.
Attól függően, hány darabban sikerül kivenni, többször is megismételheti az eljárást, amíg az összest ki nem vette.
Ezután, ha nagy a seb, vagy vérzékeny vagy, összevarrja, ha nincs gond, akkor csak egy tamponra kell max. félóráig ráharapnod.
Amikor kiáll a zsibbadás, fájni kezdhet, ekkor beveszel egy fájdalom csillapítót.
Szia. Nekem most egy hónapon belül 2 rossz gyulladt bölcsességfogam szedték ki műtéttel.
Az egyik egy órás a másik 30 perces volt. Ne félj tőle, nekem meg sima húzásom nem volt, csak ez a 2 műtét. Injekció jól hat, semmit nem fogsz érezni.
Nekem semmi kalapalas nem volt, a fogaim íny alá törtek. Felvagtak az inyt, és feszitovel emelték a fogat meg néha furtak is kicsit. De a feszítésen kívül semmit nem éreztem, az se fájt csak kellemetlen.
A varrast se érezni.
Utána az első fogammal nehezen ettem mert picit beduzzadt a helye, szúrt feszült a varrat. Nagy fájdalmam nem volt. A második fogamnal ami most volt nincs semmi gondom. Már aznap darabosat simán tudtam enni persze másik oldalon. Varrat se zavar. Ma fogják kiszedni őket 😊 nyugi, ne félj, nekem is gyulladt volt és nekem fájt is a fog, de még így se éreztem semmit. Ha bármit érzel szólni kell és kapsz még szurit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!