Bölcsességfog eltávolítás után/alatt mire számítsak? Fogok tudni dolgozni utána?
Nekem is a SOTE-ban csinálták, bár szerencsére csak egy fogamat. A műtét kellemetlen, de korántsem kibírhatatlan. Mivel érzéstelenítenek, így a konkrét vágás nem fáj, ami nekem nagyon rossz volt, hogy az asszisztens végig szétfeszítette a számat egy fogóval, plusz láttam, ahogy a doktor úr szemüvegére és fehér köpenyére fröcsköl a vér. :D
Meg a fúró hangja, az nagyon rossz volt. Kb. 30 percig tartott.
Kaptam antibiotikumot meg Cataflamot, ez eléggé rendbentartotta a fájdalmat a műtét utáni napokban, inkább a fogó helye sajgott nagyon. A pofim akkorára duzzadt, mintha bekaptam volna egy teniszlabdát, de a jegelés sokat segített.
Az evés kicsit nehézkes volt, próbáltam levest meg pépes kajákat enni, bár nehezen találtam ki mit ehetnék, mivel a tejről letiltottak pár napig és minden kaja ami eszembe jutott, természetesen tejes volt. :D
Én telefonos ügyfélszolgálaton dolgozom, egész nap beszélek, így betegszabira mentem. Pénteken volt a műtét, kedden mentem először dolgozni. Ekkor már egész jól elvoltam, Cataflam helyett elég volt az Advil is, de az egész napos beszéd a munkában kicsit felélesztette a fájdalmat. Ha olyan munkaköröm lenne, ahol egész nap csak gépezek mondjuk, nem kell nagyon beszélni, akkor simán kibírható lett volna a munka akár a műtét másnapján.
1 hét múlva még visszamentem egy varratszedésre, és ennyi volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!