Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Bölcsességfog eltávolítás...

Bölcsességfog eltávolítás után/alatt mire számítsak? Fogok tudni dolgozni utána?

Figyelt kérdés
Mind a négyet ki kell majd szedni, bent van az íny alatt. Hogy zajlik egy ilyen műtét, mire számítsak? Utána bent kell maradni, vagy egyből hazaküldenek? Fogok tudni utána enni rendesen, dolgozni utána, vagy pár nap betegállomány? Sote Mária u-ban csinálják majd, remélem a doktornőnek a keze is olyan ügyes, mint amilyen csinos :-)

2015. szept. 2. 15:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Amennyiben altatnak 1-2 napot bent tartanak,ha nem akkor hazaküld. A vérzés miatt valószínú,hogy nem egyszerre szedik ki mindet.
2015. szept. 2. 16:02
 2/8 anonim ***** válasza:
Bár az enyemeket altatasban szedték , de mikor felébredtem fájt rendesen. A nyirokcsomoim egy hétig be voltak dagadva és szajzaram is volt , így egy hétig levesen meg pudingon éltem. Pénteken műtötték, szombaton mentem haza ( mehettem volna pénteken de gyenge voltam , maradtam) hétfőn már dolgoztam, bar fájt.
2015. szept. 2. 16:02
 3/8 A kérdező kommentje:
nem hiszem hogy altatnának, azt mondták egyszerre egyet, max kettőt szednek ki.
2015. szept. 2. 16:10
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem is a SOTE-ban csinálták, bár szerencsére csak egy fogamat. A műtét kellemetlen, de korántsem kibírhatatlan. Mivel érzéstelenítenek, így a konkrét vágás nem fáj, ami nekem nagyon rossz volt, hogy az asszisztens végig szétfeszítette a számat egy fogóval, plusz láttam, ahogy a doktor úr szemüvegére és fehér köpenyére fröcsköl a vér. :D

Meg a fúró hangja, az nagyon rossz volt. Kb. 30 percig tartott.

Kaptam antibiotikumot meg Cataflamot, ez eléggé rendbentartotta a fájdalmat a műtét utáni napokban, inkább a fogó helye sajgott nagyon. A pofim akkorára duzzadt, mintha bekaptam volna egy teniszlabdát, de a jegelés sokat segített.

Az evés kicsit nehézkes volt, próbáltam levest meg pépes kajákat enni, bár nehezen találtam ki mit ehetnék, mivel a tejről letiltottak pár napig és minden kaja ami eszembe jutott, természetesen tejes volt. :D

Én telefonos ügyfélszolgálaton dolgozom, egész nap beszélek, így betegszabira mentem. Pénteken volt a műtét, kedden mentem először dolgozni. Ekkor már egész jól elvoltam, Cataflam helyett elég volt az Advil is, de az egész napos beszéd a munkában kicsit felélesztette a fájdalmat. Ha olyan munkaköröm lenne, ahol egész nap csak gépezek mondjuk, nem kell nagyon beszélni, akkor simán kibírható lett volna a munka akár a műtét másnapján.

1 hét múlva még visszamentem egy varratszedésre, és ennyi volt.

2015. szept. 2. 16:11
 5/8 A kérdező kommentje:
"az asszisztens végig szétfeszítette a számat egy fogóval, plusz láttam, ahogy a doktor úr szemüvegére és fehér köpenyére fröcsköl a vér." jaaaj :// kezdek félni :D
2015. szept. 2. 16:18
 6/8 anonim ***** válasza:
Ne félj, pont az a lényeg, hogy inkább azért kellemetlen élmény, mert rossz a látvány és kényelmetlen, ahogy fél órán keresztül ketten matatnak a szádban, közben meg hallod a fúró hangját. De legalább nem fáj, inkább vizuálisan szenvedj, mint fizikailag! :D
2015. szept. 2. 16:38
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy tök ciki de én felnőtt fejjel is elsírtam magam közvetlenül a műtét előtt a stressztől. :D Nagyon ráparáztam, beadták az érzéstelenítő injekciót, én meg bőgtem. Aztán az asszisztens vigasztalgatott mint egy kisgyereket, meg törölgette a könnyeimet. Elég kínos volt, de gondolom nap mint nap lát ilyet (remélem :D). Ezért is volt a műtét után kifejezetten jó benyomásom, mert ahhoz képest, hogy mennyire féltem, egyáltalán nem volt vészes.
2015. szept. 2. 16:41
 8/8 A kérdező kommentje:
a fúró hangjától kiráz a hideg, na de majd meglássuk, sokan túlélték már :)
2015. szept. 2. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!