Nagyon rosszak a fogaim, több hiányzik is. Változtatni
akarok, de nem merek elmenni fogorvoshoz. Mire számítsak?
Én 10 évig nem jártam fogorvosnál annyira féltem. :(
Most a járvány első hullám alatt beparáztam mert fájtak a fogaim és nem volt hova menni. Nyáron elkezdtem megcsináltatni őket. Nyugi, nem fognak neki esni a szádnak és mindent egyszerre megcsinálni. Mindennek van gyógyulási ideje. Nekem húzások, gyökérkezelések, pótlások lesznek. Fél év mire rendben leszek.
Nekem a doki nem tett megjegyzest. Kérdezte hogy melyik probléma mióta áll fent mert ez neki fontos infó. Nem kötekedésből kérdi. Hidd el nagyon sok hozzánk hasonló van. A magán dokik többsége igyekszik kellemessé tenni neked az ott tartózkodást hogy legközelebb is visszamenj. Főként ha sok kezelni való fogad van. :) nem fog megalázni.
2020. okt. 6. 22:01
12/17 A kérdező kommentje:
A fogorvost nem érdekli miért nem csináltattad eddig meg. Te viszed a melót, adod a pénzt, ő elvégzi a melót és beszedi a pénzt (ha magán). Kész. Véleménye lehet, de nem fogja megosztani, mert (ha magán) célja az, hogy te hozzá menj vissza legközelebb is. Nem kell ezen parázni. Amúgy is kit izgat, te kifizeted, illetve a te érdeked mindez.
2020. okt. 7. 01:01
14/17 A kérdező kommentje:
Nem tudom megmondani miért, de érdekel. Ilyen típus vagyok és szerintem nem vagyok ezzel egyedül a világban.
én sem voltam nagyon sokáig fogorvosnál. egy régimódi orvoshoz jártam gyerekkoromban és nem mindig használt fájdalomcsillapítót. tesómnak szuri nélkül végezte a gyökérkezelést. azt mondta nagyon fájt neki. egyszer meg mikor mentem hozzá egy lánynak a feje be volt fogva valamiféle tartóba, hogy ne mozogjon, amikor meg jött ki csupa könny volt szegény. szóval kicsit megriadtam és egy idő után nem mertem menni sehova. 2 fogam bánta, sajnos letörtek ínyig. aztán sokáig terveztem hogy ki kellene szedni ezeket mert nem tudok rendesen enni így, meg azért jó lenne ha a többi fogam nem járna így. elég rossz állapotban volt egy, már tört is le belőle darab. egyszer csak összeszedtem a bátorságom és bementem. csinált röntgent hogy menthető e a törött fog és igen, bár nem volt benne már élő ideg. megcsinálta a kezelést, nem éreztem semmit. aztán mondtam neki hogy jó lenne kiszedni a beletört csonkokat is, azt mondta nem probléma. ezeket is fájdalom nélkül megcsinálta. volt még egy pár ami a szuvasodás kezdeti szakaszában volt, ezt már érzéstelenítő nélkül kibírtam. a végén már el se hittem, de vártam hogy mikor mehetek a következő alkalomra :D és pont csak azt fájlaltam, amit mindenki állított, hogy nem fogom érezni, a fogkőleszedés. néha kicsit megszorítottam a támlát. hogy a kérdésedre is válaszoljak, nem tett semmi szemrehányást hogy miért hanyagoltam el. felmérte a dolgokat, melyiket kell megcsinálni és kész. neked is ajánlom hogy menj, meg fogod bánni ha halogatod.
2020. okt. 9. 16:44
Ne szégyelld magad, mert biztos hogy látott már a tiédnél rosszabb esetet is. Ő csak örülni fog, mert egy problémásabb fogsor kezelése hónapokig is eltart és jó sok pénzt kereshet vele. Ez a dolga, nem fog megjegyzéseket tenni. Nekem is borzasztó rossz gyerekkori tapasztalataim vannak, azért halogattam nagyon sokáig a fogorvoshoz járást és hát meg is lett az eredménye. Minél rohadtabb és fájdalmasabb lett a fogam, annál kevésbé akartam elmenni fogorvoshoz, leginkább azért mert én is szégyelltem. De aztán rászántam magam és nem volt semmi extra, nem tett megjegyzéseket, nem nézett rám undorodva :D elmondta a lehetőségeket és megcsinálta. Annyit tudok javasolni, hogy az ismerőseid körében, vagy neten kérdezz körbe hogy a városodban melyik fogorvost ajánlják.
2020. okt. 10. 09:36
Feltétlen menj..Nekem 3 hónapig ekcémás lett a kezem..mind a kettő..olyan szinten hogy már nem volt rajta bör..Krémek sokaságát adtàk a börgyógyàszok semmi nem hasznàlt mire kiderült egy fog okozta..kihúzták..mert már ki kellett,1hét múlva elmúlt az ekcéma.
Egyszóval ne szégyeld magad...
2021. jan. 5. 20:26
Kapcsolódó kérdések: