Nagyon rosszak a fogaim, több hiányzik is. Változtatni akarok, de nem merek elmenni fogorvoshoz. Mire számítsak?
ami hiányzik, gondolom kihuzták, nem kiverték, vagy bocsánat, de "kirohadt".
Akár mi is van a szádban, jól sikáld meg a fogaidat, és menj el egy ellenőrzésre állami fogászatra. Az még nem kötelez arra, hogy szétberhálják a szádat.
Egyik rokonomnak napokon múlott, hogy nem terjedt át a gyulladás a fogon kívülre, ami ott garantált elhalálozás, ha ez megtörténik és nem kezelik.
A fog nem játék, ha gondjaid vannak a fogaiddal, akkor menj el feltétlen. Sosem tudni miféle gócok stb. vannak, még ha épp pillanatnyilag tünetmentes is vagy, és hogy ezeknek miféle szövődményei lesznek. Én pl. alig vártam, hogy a melóból megkeresett pénzemmel elmehessek egy magánrendelőbe és rendbe hozhassam azt a 4db rossz fogamat, ami volt. Volt előtte még kettő, azt még anno államival kihúzattam, most meg már-már nem tudtam rágni az egyik oldalon, így muszáj volt mennem. Egy gyökérkezelés, 3 tömés lett a vége, az egyik tömött fogamról pedig nem is tudtam, hogy tömés-érett. Ez volt a gyökérkezelt fogam mellett közvetlen. Pedig én úgy gondoltam, hogy eléggé tisztában vagyok a fogaim állapotával. Hát, nem éppen, ha +1 tömést kaptam.
Egy percig nem gondoltam azt, hogy gáz lenne egyébként a fogsorom, bár nekem a hibásakat leszámítva tényleg jó fogsorom van, de ez mindegy is. Ha félig vagy teljesen kirohadt pofával mentem volna oda, akkor sem szégyenkeztem volna semmin, hisz a fogorvos az fogorvos, akinek ez a munkája, amiért én meg is fizetem (magán esetén legalábbis, bár tb-n keresztül az államit is). Ennyi erőből szégyenkezzen a súlyos sérült, mikor ellátásra viszik a kórházban, merthogy milyen rondán néz ki a seb? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!