Le lehet élni egy életet zavartalanul kibújt bölcsességfogakkal?
Azt mondta a fogdoki, ő mind a 4-et kiszedetné. Mondjuk olyan hírében is áll, mint aki szereti így megoldani a problémákat.
A mindennapi életemben nem igazán zavarnak, soha nem is zavartak. De mégis azt mondja, én viszont nem igazán szeretném.
Mit gondoltok? Lehet így élni egészen idős korig is?
33f
A legfontosabb dolgokat kihagytad, pl ,hogy szuvasak-e ,ezek a fogak,vagy jó irányban és teljesen kinőttek-e ..
Szükséged volt-e fogszabályzásra , és most nyomja-e a fogsorodat bármelyik bölcsesség fogad .
Most úgy őszintén, hallottál már olyan emberről, aki abba halt bele, hogy kinőttek a fogai? :-)
Igen, a bölcsességfogakkal NÉHA több probléma szokott lenni, ézért NÉMELYIK fogorvos azt szokta javasolni, hogy eleve távolítsuk el, akkor nem lesz vele baj. Magam részéről nem osztom ezt a nézetet, ha majd problémát okoz, ráérek akkor foglalkozni vele - betömetni, kihúzatni, vagy amit kell. De amíg nincs baj vele, mi a fenéért távolíttatnám el???
“A hídon akkor kell átmenni, amikor odaértünk.” (-egy igen bólcs vietnami mondás-)
Ez hentes, nem fogorvos. Eloszor is, fogakat, ha szuvasodnak, a vegsokig meg lehet menteni. Es ha meg azt se?
Mas tortenet, ha rosszul nottek, vagy mar nincs is helyuk a szajban, es csunyan elore torlaszolnak a tobbit.
Nekem fogszabalyzashoz fogakat kellett kihuzni, annyira nem volt eleg hely a fogaimnak. Viszont pont az agyontomott hatosokat huztak, es eppen a nem lyukas bolcsessegfogaim hagytak meg.
"Le lehet élni egy életet zavartalanul"
Majd ha meghaltam, megmondom. 😇
Nekem a röntgent nézte az orvos, mikor a 8-as fogaim sorsáról döntött (amúgy eleve csak 3 nőtt ki, a negyediknek csírája sincs). Azt mondta, mivel szép egyenesen nőnek, nem kell bántani őket. Azóta is megvannak, nincs gond velük.
A férjemnek pedig még hídja is van 8-as fogon. Sajnos az 5-6-7 fogait húzni kellett az egyik fogívben. Egy darabig nem is lettek pótolva, mert eleve túl kevés volt a hely, torlódtak a fogai. Aztán mikor kicsit összébb húzódott a rés, akkor a 4-est és a 8-ast pillérként használva kapott 4 tagú hidat (tehát a három hiányzó fog helyett csak két belső tagja van a hídnak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!