Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Le lehet élni egy életet...

Le lehet élni egy életet zavartalanul kibújt bölcsességfogakkal?

Figyelt kérdés

Azt mondta a fogdoki, ő mind a 4-et kiszedetné. Mondjuk olyan hírében is áll, mint aki szereti így megoldani a problémákat.

A mindennapi életemben nem igazán zavarnak, soha nem is zavartak. De mégis azt mondja, én viszont nem igazán szeretném.

Mit gondoltok? Lehet így élni egészen idős korig is?

33f

2020. szept. 17. 20:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A legfontosabb dolgokat kihagytad, pl ,hogy szuvasak-e ,ezek a fogak,vagy jó irányban és teljesen kinőttek-e ..

Szükséged volt-e fogszabályzásra , és most nyomja-e a fogsorodat bármelyik bölcsesség fogad .

2020. szept. 17. 20:10
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem keress másik fogdokit, ha teljesen egészséges fogakat minden ok nélkül kihuzna...
2020. szept. 17. 20:16
 3/11 Shai-Hulud ***** válasza:
84%

Most úgy őszintén, hallottál már olyan emberről, aki abba halt bele, hogy kinőttek a fogai? :-)

Igen, a bölcsességfogakkal NÉHA több probléma szokott lenni, ézért NÉMELYIK fogorvos azt szokta javasolni, hogy eleve távolítsuk el, akkor nem lesz vele baj. Magam részéről nem osztom ezt a nézetet, ha majd problémát okoz, ráérek akkor foglalkozni vele - betömetni, kihúzatni, vagy amit kell. De amíg nincs baj vele, mi a fenéért távolíttatnám el???

“A hídon akkor kell átmenni, amikor odaértünk.” (-egy igen bólcs vietnami mondás-)

2020. szept. 17. 20:19
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez hentes, nem fogorvos. Eloszor is, fogakat, ha szuvasodnak, a vegsokig meg lehet menteni. Es ha meg azt se?

Mas tortenet, ha rosszul nottek, vagy mar nincs is helyuk a szajban, es csunyan elore torlaszolnak a tobbit.

Nekem fogszabalyzashoz fogakat kellett kihuzni, annyira nem volt eleg hely a fogaimnak. Viszont pont az agyontomott hatosokat huztak, es eppen a nem lyukas bolcsessegfogaim hagytak meg.

2020. szept. 17. 20:43
 5/11 anonim ***** válasza:
25%
4 ,bölcsességfogaknál kicsit más a helyzet. Ha szuvas,nem éri meg betömetni,általában rá napokra,hetekre,vagy 1-2 hónapra begyullad a fogbél . Gyökérkezelni nem lehet őket,így húzás lesz a vége.
2020. szept. 17. 21:23
 6/11 anonim ***** válasza:
48%
Nekem van kozte tomott is, 4-es vagyok, es 47 eves. Semmi gondom.
2020. szept. 17. 23:51
 7/11 anonim ***** válasza:
63%

"Le lehet élni egy életet zavartalanul"

Majd ha meghaltam, megmondom. 😇

2020. szept. 18. 04:23
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kinőttek és be is tömte őket a fogorvosom, a 2 felsőt. Pedig nagyon hátul voltak, de nem is mondta, hogy ki kéne húzni, szerintem ha nincs vele gond, akkor nem kell. De nézesd meg egy másik orvossal is, mert nyilván nem lehet tudni ennyi alapján, hogy neked érdemes-e kihúzatni vagy sem.
2020. szept. 18. 10:06
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha rendszeresen mossa a fogat valaki, és rendszeresen jár fogorvoshoz is, akkor ideje sincs annyira kilyukadni a bolcsessegfognak, hogy ne lehessen vagy ne legyen érdemes betomni.
2020. szept. 18. 18:25
 10/11 anonim ***** válasza:

Nekem a röntgent nézte az orvos, mikor a 8-as fogaim sorsáról döntött (amúgy eleve csak 3 nőtt ki, a negyediknek csírája sincs). Azt mondta, mivel szép egyenesen nőnek, nem kell bántani őket. Azóta is megvannak, nincs gond velük.

A férjemnek pedig még hídja is van 8-as fogon. Sajnos az 5-6-7 fogait húzni kellett az egyik fogívben. Egy darabig nem is lettek pótolva, mert eleve túl kevés volt a hely, torlódtak a fogai. Aztán mikor kicsit összébb húzódott a rés, akkor a 4-est és a 8-ast pillérként használva kapott 4 tagú hidat (tehát a három hiányzó fog helyett csak két belső tagja van a hídnak).

2020. szept. 20. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!