A bölcsességfogak kiműtése káros lenne? Nekem már kiszedték őket. Tapasztalatok, észrevételek?
vagy inkább előnyös?
Nekem röntgenen megnézték és azt mondák hogy rosszak meg hogy nincs hasznuk és ezért kellett őket kivenni.
Nekem megnézte a röntgenen az orvos, és mivel szép egyenesen nőnek, maradhatnak.
Minden orvosi beavatkozásnak van valamennyi várt haszna, meg valamennyi kockázata, okozott kár stb. Mérlegelni kell, hogy melyik a több. Ha valakinek direktben nekinő a bölcsességfog a hetesnek, akkor nyilván fontos kiműteni, különben a hetesnek is annyi lesz. De az én esetemben pl. nem érné meg valószínűleg.
Nekem - emlékeim szerint - kettőt ki kellett műteni. (Egyet 25 éves koromban, egyet pedig 35 éves koromban.)
Már nem jut eszembe pontosan, hogy alsó vagy felső fogsorról volt-e szó. Jelenleg éppen egy bölcsességfog előtti fogam gyulladt, gennyes egy ideje.
Nemrégen tanultam meg sürgősségi mentőszolgálattól (kényszerhelyzet hozta!), hogy a gennyes sebváladékot milyen kémiai oldattal lehet fertőtleníteni.
Üdv: 45/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!