Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nagyon rosszak a fogaim?

Nagyon rosszak a fogaim?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajnos sárgásabbak a fogaim,és van szerintem kettő,de lehet csak 1 lyukas fogam is,iletve egy olyan amivel elmentem fogorvoshoz,kifúrta,de utanána nem kaptam időpontot szóval úgy maradt..már elég régóta. A "sima" lyukas fogról/fogakról az lenne a kérdésem, hogy azok biztos hogy csak lyukasak (tudom,hülyeség nincs semmi kézzelfogható infó) de úgy értem igazbából,hogy ha gyökérkezelés,vagy rohadna a fogam vagy valami komolyabb dolog lenne azt azért észrevenném (például iszonyatosan fájna)

Azt elfelejtettem mondani hogy igazából ezek a lyukas fogak nem is fájnak.

A kifúrt fogról pedig azt szeretném kérdezni,hogy amikor elmentem vele fogorvoshoz,azt mondta hogy tejfog.De akkor hogyhogy nem esett ki azóta?

Ja és a "sima" masik lyukas fogsk fehérebbek,lehet hog azok is tejfogak?

2020. jún. 8. 15:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen menj el szakemberhez. A lyukas fogaid egy idő után el is fertőződhetnek, és gyökérkezelés is kellhet már akkor rájuk.
2020. jún. 8. 15:03
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

"Nagyon rosszak a fogaim?"

Az ilyen kérdéseken mindig nevetni tudnék.

Honnan tudjuk, ha nem néztük bele a szádba?

2020. jún. 8. 15:18
 3/8 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm az első válaszolónak!

De akkor gondolom azon kívül hogy lyukas nagyobb baj nincsen vele... meg most olvastam a lyukas fogakról, hála az égnek nekem "csak" felületi lyuk van.. úgyhogy gondolom az nem a világvége.Viszont azért a kifúrt fogamért aggódom egy picit.. remélem tényleg csak tejfog.

2020. jún. 8. 16:26
 4/8 anonim ***** válasza:

Ezt egy röntgennel ki tudod deríteni.

Teendők:

Beutaló kérése panoráma röntgenre, majd elmész vele fogdokihoz (magánt javaslok nem körzetit). A fogad attól hogy felületi lyuk van, még szuvasodhat. Nekem semmilyen lyuk sem volt rajta, majd egy puha kenyérbe beletört. Észre sem lehetett venni, hogy gond van vele.

Azóta reggel és este fogmosás mellé szájvizet használok. Egyszer egy adag fogszuvasodásra valót, ha az kifogy, akkor ínyre valót. Ezeket szoktam váltogatni.

2020. jún. 8. 19:08
 5/8 A kérdező kommentje:

Utolsó, neked is köszönöm!

Igazából 2 dologtól félek nagyon; (bár remélem indokolatlan) hogy húzni kell,vagy gyökér kezelni.Ha csak tömni kell az lenne a legjobb..az kb bemegyek picit "faragnak rajtam" aztán már jövök is ki. :D

Na jó van még egy dolog amitől félek.. szerintetek ezek a problémák amiket leírtam nagyon gázak rám nézve? Úgy értem hogy a fogorvos nem fog olyat gondolni hogy "Te jó ég,ez a gyerek se látott még sűrűn fogkefét" mondjuk gondolom azért voltak már páran akiknek ekkora vagy még nagyobb bajuk volt. Csak azért elég kínosan érzem magam már most is, a dokinál meg még inkább úgy fogom..

Szerdán megyek, próbálom úgy felfogni hogy inkább legyen most párszor X órán át kellemetlen ez az egész,de meglegyenek csináltatva, minthogy 10-15 év múlva menthetetlenek legyenek

2020. jún. 8. 20:21
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem fog gáznak tartani. Hidd el elég sok rosszat láttak már. A lyukas fogakat pedig naponta tucatjával látnak.
2020. jún. 8. 20:56
 7/8 A kérdező kommentje:

És akkor szerintetek nem kell húzni azokat a lyukas fogakat?

Meg a kifúrtat se?

2020. jún. 9. 00:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Képet nem tudsz felrakni?
2020. jún. 11. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!