Nagyon rosszak a fogaim. Nincs önbizalmam, mosolyogni sem merek😢 Orvosolhatók?
Sziasztok! 17 éves fiú vagyok..és nagyon rosszak a fogaim.elől hiányzik 1 és a többi pedig nagyon rossz...sajnos elhanyagoltam őket,és szégyenenlem is,nagyon...valaki tudna tanácsot adni? :( ha elmegyel fogorvoshoz mit fog szóllni?..orvosolhatók a fogaim?:((
A válaszokat előre is köszönöm.tanácsokat is szívesen elfogadok:(
Fel a fejjel! A fog az egyik olyan probléma amit nagyon szépen lehet orvosolni. Persze olyan nem lesz mint az eredeti, de egy jó fogorvos/fogtechnikus nagyon szép eredményeket tud elérni.
Menj el fogorvoshoz amint lehet! A felmérés ingyenes még a magándokiknál is. Elmondják mit lehet és mennyibe kerülne. Arra viszont számítanod kell, hogy magán úton a fogpótlás esetleg műfogsor nagyon drága lehet.
Nekem is volt egy fogam elől ami letört. Azt hittem nem lehet vele sok mindent kezdeni, kihúzatni nem akartam de nem volt szép. A fogdoki nagyon szépen felépítette a törött részt és most meg sem látszik.
Ennyi alapján nem lehet megmondani, hogy melyik fogaddal mi lesz, ha ennyire rossznak érzed őket, akkor az sincs kizárva, hogy egyik másik fognál már csak a húzás a megoldás. De ez nem jelenti azt, hogy ez lesz az összes fogaddal, úgyhogy mindenképpen keress fel egy fogorvost, kérjél több időpontot is, hogy elkezdhessétek a kezeléseket. Nagyon fontos, hogy bármilyen kellemetlen a terápia - és minél tovább vársz, annál rosszabb lesz - ne add fel és tarts ki! Előbb vagy utóbb a végére értek a dolognak és utána csak annyi feladatod lesz, hogy odafigyelj rájuk.
És az is nagyon fontos, hogy ha az orvos tanácsot ad a szájápolás terén, azt is mindenképpen fogadd meg, nem azért mondja, mert rosszat akar, éppen ellenkezőleg.
Hajrá és kitartást
Addig is itt egy videó a helyes fogmosásról:
A fogorvos nem azért van, hogy mondjon rosszat azért mert eddig nem voltál neki csak annyi a dolga, hogy helyre hozza a fogaid :D emiatt ne agodj csak akkor szól valamit ha nem mostad meg jól.
Anyámnak is hiányzott pár foga meg nagyon rosszak voltak... mégis csinált neki gyönyörű fogsort. Menj el nyugodtan! :) Minnél hamarább annál jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!