Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » 16 éves vagyok és mind a 4...

16 éves vagyok és mind a 4 hatos fogamat ki kellene húzni. Félek, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Nagyon szégyellem ezt az egészet, góckutatás miatt küldtek fogorvoshoz és azt mondták, hogy mind a 4 db hatos fogam gócos. Persze sejtettem, mert ínyig le vannak törve, a két alsora raharapni se tudok, de annyira gaznak érzem, hogy hianyozzon 4 fogam. Persze most sem jobb a helyzet, tudom.

Már megvolt az időpontom, csak a koronavirus miatt lemondták, mert nem mondtam, hogy fajnának, most hívtak anyukámat, hétfőre adtak idopontot.

Szerintetek hányat húznak egyszerre? És mennyi időközönként húznak fogat?

Valaki irna róla?

Utána hogy lehetne potolni?

2020. máj. 12. 16:06
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Először is, ne aggódj, nem gáz. Jobb így, mintha gyulladást tartogatnál a szervezetedben, aminek sok következménye lehet.

Nekem nem 4, hanem csak a 2 alsó hatosomat húzták ki 19 évesen.

Nem góc miatt lettek kihúzva, hanem gyökérkezelés/elrepedés miatt, ezért nem egyszerre volt bajuk. Szerintem egyet húznak egyszerre, vagy egy oldalon kettőt, de nem hiszem.

Gondolom hagynak 2 hetet legalább gyógyulni.

Pótolni sokféleképpen lehet őket, a fogtechnikus tájékoztatni tud a lehetőségekről, lehet árajánlatot kérni az egyedi esetre. Megoldás lehet a híd beépítése, vagy implantátumok például. Én még nem tudtam pótolni őket, mert drága az implantátum...

Remélem segítettem, kérdezz nyugodtan. :)

21/L

2020. máj. 12. 17:39
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi!

Lehet, hogy hülye kérdés, de milyen érzés, hogy nincs ott fogad? Rágásnál nem zavaró, nem fáj az ínyed? Mondjuk nekem a két alsó így is fáj.

Nem vandoroltak el a fogaid? Állítólag el tudnak vándorolni, ha nem pótolják, de nekem a potlasrol meg semmit nem mondott a fogorvos. :/

Es mennyire feltuno, hogy nincs ott fog? Látszik, ha mosolyogsz?

Milyen maga a húzás? Kicsit félek tőle, bár a fogatlansagtol jobban. :/

Bocsi a túl sok kérdésért.

2020. máj. 12. 20:08
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem igazán érzem, hogy nincs ott fogam.

Figyelek arra,hogy fogmosásnál a két másik fogat jól megtisztítsam, nehogy szuvasodni kezdjenek.

Még a legszélesebb mosolyomnál se látszik, aminek nagyon örülök :)

Az ínyem nem fáj, különösebben nem érzékeny, szépen begyógyult.

Nem tapasztaltam még vándorlást. Szánt szándékom pótolni őket valamikor, főleg mert elvileg a felette lévő szomszéd fog kilazulhat és el is veszthetem, mert ugye gyakorlatilag nem rágok vele, nem éri nyomás.

A húzás lidocainos injekció mellett történt, semmi mást nem érzel, csak enyhe nyomást-húzást.

Még a problémásabb kettétört fogamat is 20 perc alatt kivették szilánkkereséssel-varrással együtt.

Nem félelmetes egyáltalán, hallgass a fogorvosra és nem lesz semmi gond :)

2020. máj. 12. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!