Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogmesterek! Egy állapotfelmér...

Fogmesterek! Egy állapotfelmérést szeretnék a képek alapján, mit nézel ki a fotókból? Mi lenne a javaslatod?

Figyelt kérdés

Szóval a következő a szitu:

Ma letört a fogam, és fontos lenne számomra, ha véleményt kapnék.

[link]

az 1-es karikával jelölt helyen ma letört a fog negyede, már hiányos.

a 2-es helyen 2* raktak bele gyógyszeres tömést, ami miatt feszült, meg állandóan begyulladt, meg fájt is az, ami most letört. Meg nem éreztem szükségesnek a tömést, és nem mentem vissza, így nem lett feltöltve a 2-essel jelölt kráter. Ez mekkora baj szerintetek?

a fogorvos bácsit hiába kérdezgetem, nem ad felvilágosítást... semmiről.. semmi tanács hogyan ápoljam a fogakat, egy mukkot sem szól, hiába kérdezek

Esténként mosok fogat, és Listerinnel öblítek. Mégis ilyen állapotban vannak a fogak. További képek:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

ezen a képen van valami az ínyen is:

[link]

és nagyon hálás lennék a segítségért

2020. ápr. 3. 20:44
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:

Az iny alatt tort, azt nem birjak felepiteni normalisan. Azt bizony huzzak, es jobb ha szajsebeszhez mesz, mert ha beletorik, azt egy fogorvos nem biztos, hogy ki tudja szedni. Az alapjan, amit a rontgen mutat, nagy ra az esely. Es meg azelott jo lenne intezni (bar nem tudom, hogy jelen helyzetben ez surgos esetnek szamit-e) mielott hozzanol az iny. Nekem is volt ilyen fogam, nagy tomest kapott gyokerkezeles utan, egyszer csak harom darabba tort. Mentegettek honapokig, epitgettek hozza, tomtek, de idovel iny alatt tort ki es semmi ertelme nem volt megtartani.

Igazuk van az elottem levoknek, az a harom fog egymason nagyon nem jo. Elnyomjak egymast, elhalnak idovel.

Egyebkent nem csak implant van, van korona is, tobb tagu hiddal, mint opcio. Ha nem akarsz fogszabalyzot.

2020. ápr. 4. 23:46
 22/39 anonim ***** válasza:
Egyebkent az also bolcsessegfogakra nem mondtak semmi okosat? Azt onnan ki kene muteni, huzni. Foleg, hogy ket fog fekszik egymason. Jo lenne minel elobb azt is rendbe tetetni, mert a soron kovetkezo fog is el fog halni a nyomas, torlodas miatt.
2020. ápr. 4. 23:51
 23/39 anonim ***** válasza:

Ez eléggé durva. Alsó hatos hetesed is. Egyáltalán nem jó állapot. Valszeg azért van így mert felül 1 fogad belül van és a három együtt. Ráadásul az nem is az ínyben van már.

Ez már nem nagyon kórós elváltozás.

Ha véget ér a járvány csináltasd meg, ha jót akarsz magadnak.

Alul kihúzni mind a két oldalt a kettőt hátul. Felül a hármat. Aztán alulra csontbeultetes utána fogpótlás.

Drága lesz, de hidd el hogy hosszú távon megéri. Most 28 vagy. De ezek a fogak 5-10 éven belül elhalnak, ráadásul a többi jó fogad is bukhatod miatta, főleg alul mert elfogja tolni mégjobban a hátsó.

2020. ápr. 5. 00:07
 24/39 anonim ***** válasza:
100%

22: az alul nem bölcsességfog. Az a 6-7

Vagy csak alul is a 7 ese belül van két fog között, mint felül ezt nem mutatta meg. De a röntgenen a felső benti foga se látszik. És az nagyon nagy baj.

2020. ápr. 5. 00:10
 25/39 anonim ***** válasza:

Minden esetre jók lennének a fogaid. Látszik, h elöl nincs tömögetve és hatul pedig azért mennek tönkre mert úgy állnak.

Szóval csináltasd meg, ha nem akarod hogy az összeset elveszítsd vagy valamilyen állkapocs problémád legyen, mert ahhoz műtét kell.

Csoda, hogy eddig nem lett szájzárad a hátsó fogak miatt.

2020. ápr. 5. 00:13
 26/39 anonim ***** válasza:
Jaaa.. Én tevedtem 22es. Az valóban a bölcsesség fog és ott nincs hátul foga, csak elszámoltam. :).
2020. ápr. 5. 00:16
 27/39 anonim ***** válasza:
De, ha nem fáj semmi akkor rendben vagy még amíg véget ér a járvány.
2020. ápr. 5. 01:43
 28/39 anonim ***** válasza:
En ugy latom, hogy a 7-es 8-as fekszik egymason mindket oldalt es a kozepvonala is el van csuszva alul.
2020. ápr. 5. 08:10
 29/39 anonim ***** válasza:
Igen. Jól latod. Azert néztem be, mert a középvonal elvan csúszva és a 2estől szamoltam.
2020. ápr. 5. 18:31
 30/39 anonim ***** válasza:
Itt szerintem a bölcsesség fog lenyomta a 7est. Biztos jól álltak korábban a fogai, csak egyik doki se szólt neki, hogy azt kikene szedni mert ez lesz. Ahogy a röntgent látom nem férnek el a fogai és torlódnak.
2020. ápr. 5. 18:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!