Hízni szeretnék évek óta, de nem birok mi tévő legyek?
Orvosi vizsgálat(ok)ra lehet szükség, elég sanszos. Emellett nem minden szervezet egyforma, tehát az anyagcseréd is egy adottság.
Ha többet nem is tudsz enni, de máshogy azért ehetsz, hátha. Próbálj fehérjeszegényen, szénhidrátban és zsírban magas étrendet összeállítani. Ez nem zsíroskenyeret jelent, hanem összetett zsírsavakat, alacsony(abb) glikémiás indexű szénhidrátokat, amivel többet kell tökölnie az emésztésednek. Teljes kiőrlésű lisztek tésztái, rostos ételek (zöldség, zabkorba, ...), zsírokból pedig vegyesen jöhet zsíros hús (császárszalonna, angolszalonna, combhús, stb.), olajos magvak (pisztácia, diófélék, stb.), hidegen sajtolt olajok mindenféle mixben (olíva, lenmag, avokádó, stb). Egy jól összeállított rántottára pl. rá lehet önteni fűszerként is ezen olajokat. Ezen kívül nincs más ötletem. Beszélj a háziorvosoddal.
Egészséges vagy?
Ha igen, akkor miért baj, hogy vékony vagy?
Az edzés szintén jó ötlet, nem értem, mit jelent az, hogy "legyen mire edzeni". Ha edzel, akkor izmod lesz és növekszik a súlyod. Ez miért nem jó?
Egyébként 19 évesen természetes, hogy nincs olyan alakod, mint 35 évesen. Ha most olyan alakod lenne, akkor 35 évesen már el lennél hízva (vagy legalábbis küzdenél a kilókkal).
Nagyon úgy néz ki, hogy nincs problémád, ezért csinálsz magadnak egyet.
Én is hasonló voltam, aztán három évvel ezelőtt nekiálltam rendesen enni és edzeni, ami elég jól sikerült :)
18/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!