Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Tompa nyomó érzés a bal herém...

Tompa nyomó érzés a bal herém tájékán. Mi lehet?

Figyelt kérdés

Tehát az van hogy a bal herémben tompa idegesitő "fájdalom", inkább kellemetlen érzés van 3 napja. 1szer már volt ilyen de magától elmúlt, bár akkor erősebb volt a rossz érzés.Pontosabban a bal herém tetején van egy dudor és az megnyomom fáj. Ez lenne a mellékhere? vagy teljesen más dudor? a bal herém körülbelül 2 éve érezhetően érzékenyebb a jobbnál.és a herém alatt egy ért megnyomok akkor elöjön erősebben ez az érzés.Tegnap megnyomtam és egész nap az alhasam bal oldalán szurt mozgásnál.Kérdésem ez mellékhere gyulladás? vagy egyéb? háziorvos látott a

múltkori esetnél, de természetesen nem talált semmit:/Köszönöm

2010. jún. 1. 20:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
mondom mennyél el egy urológushoz.
2010. jún. 2. 17:08
 12/22 A kérdező kommentje:
holnap megyek:) De háziorvos megint nem látott és érzett semmit:/
2010. jún. 2. 17:19
 13/22 anonim ***** válasza:

Hali ismét!

Ha ezzel segít7lek, ill. meg tudlak győzni, hogy menj el mihamarabb urológushoz (ne más dokihoz!), akkor Nincs Mit!

A herecsavarodásban (torsio testis) én is egyetértek, na de a visszér nem mindig fáj, és van úgy, hogy elég nehezen veszik azt észre. Ezért javasoltam, hogy INKÁBB az urológusi szakrendelést keresd fel.

NEM KELL BEUTALÓ!!!

Nézd meg, mikor rendel a (közeli) városban az urológus, akihez tartozol, vagy válassz egyet, aki szimpatikusnak tűnik, és látogasd meg mihamarabb. (Most még remélhetőleg időben vagyunk, és ha ez így van, és még csak kialakulófélben van vmi, akkor annak MOST tudjuk elejét venni! Később már nem...)

"Update: megnéztem a két herém tetejét... de a balnak lilás szinű és jóval jobban látható és liláskékes szinű mint pl. egy ér."

___ Nos, ez elég jellegzetesen a varicokelére utal6, pláne, hogy az általad korábban leírt érzések is társulnak hozzá. Hogy most mennyire fáj, annak sztem nincs jelentősége ebben az esetben. Más esetnél le7 én is azt mondanám, h. oké, nem biztos, hogy ott kéne doki... na de a herék alapból roppant érzékenyek, és ha a tieid MÉG ÉRZÉKENYEBBÉ váltak az elmúlt időszakban, ANNAK VALAMI OKA VAN, és azt KI KELL VIZSGÁLNI!

o.O ˙ Feltételezem, te is szeretnél 1x majd apuka lenni... örülnél, ha ottugrálnának körülötted a csemetéid, a nyakadba csimpaszkodva, és egyik erről, a másik arról adna egy puszit neked... Akkor ne bagatelizáld el a dolgot, hanem járj utána, uis a herevisszér az egyik okozó tényezője a férfimeddőségnek (impotencia generandi), amelynek következtében a heréd spermiumtermelése a heréid vérellátási zavaraiból fakadóan egyre inkább lecsökken.

(Épp a napokban volt erről szó egy másik topikban, ha jól emléxem... o.O ...igaz, ott más is volt, de ott balesetből eredeztet7ő a here visszeressége. Ha akarod, belinkelem.)

Félre ne érts, nem ijesztegetni akarlak, de ha tényleg ez a baj, akkor tudd, milyen következményei le7nek a halogatásnak. Ráadásul az is egyre nagyobb gond, hogy a varicokele most már egyre inkább a fiatalok és a serdülők betegsége (tele van a fórum iesmi problémákkal küzdő tizen-huszonévesekkel), az orvosi vizsgálat a sulikban meg egyre trehányabb, -- ahogy azt számos helyről visszahallom (Nem terjed ki a kényes dolgokra, intimebb testtájékokra) -- vagy pedig egyes nyávergó fiatalok tiltakoznak ellene...

Az urológus doki uúgy meg fogja tapintani, esetleg enyhén nyomni a heréidet, mellékheréidet, az ondózsinórodat végig... ha ő sem talál semmit, akkor elvégez egy UH-t. Ha akkor sem talál semmit, akkor más magyarázata van, amit én innen meg nem mondok neked így, de sztem más sem.

Ha netán lenne vmi pszichés eredetű bajod, félelmed, túl stresszes lennél, esetleg görcsölsz időnként, abban tudok segíteni, de csak ha lelkileg intimebb közegben elbeszélgetünk (>>privi).

Pszichoszomatikus... (az elme megbetegíti a testet, vagyis semmi bajod nincs fizikálisan, de az elméd azt hiszi, van.) ...tüneteket ált. vmiféle lelki probléma, fel nem dolgozott régi gátlás, emlék, trauma szokott okozni, az személyes (verbális) beszélgetéssel javít6ó, kezelhető, csak akkor ki kell nyílnod vkinek, akivel erről beszélgetni szeretnél, akkor is, ha gátlásos lennél. (Bár a stílusodból nem ez érződik...)

Üdv: EE

2010. jún. 2. 19:58
 14/22 A kérdező kommentje:
HUU basszus. Te aztán tudod hogy mennek a dolgok és eléggé tanultnak tűnsz.Szoktam látni az irásaid más más topicban és ott sem szükölködsz a véleményekkel, ami mindenképpen becsülendő és hasznos.Persze hogy szeretnék gyereket, imádom a gyerekeket és én lennék a legboldogabb ha egyszer lesznek majd sajátjaim.Felnyitottad a szemem az elöző hozzászólásoddal mivel ma mentem beutalóért igaz az sztk-ba nem kellene de máshova kértem ógymond nem ilyen általános intézménybe.Igen elég stresszes vagyok főleg ez az év ami kikészitett(kórház,iskola miegymás) pedig elötte boldogabb voltam.Holnap első dolgom ébredés után az urológus, és megirom hogy mi volt, bár ahogy az lenni szokott szerintem nem fog semmit találni de akkor nem tudom mit tegyek:/.Láttam hogy néhányan szidnak, és becsmérelnek téged a bensőségesebb stilusod miatt, de ez szerintem csak a kedvességed tükrözi:)Köszönöm neked!
2010. jún. 2. 20:11
 15/22 anonim ***** válasza:

Hali ismét!

Örülök, hogy te is így érzed, ahogy leírtam. Persze annak még jobban örülök, hogy megláttad a valódi énemet, amit a sok kőszívű nem bír, mert megkeményedett a szívük és képtelenek érzékenyek lenni a valódi problémákra, s azt hiszik, hogy a keménykedéssel meg le7 vmit is oldani, pedig nem, és amai elapátlanodott fiatalok sztem szeretethiányosak, és így képtelenek megtalálni maguktól az utat, hová forduljanak a problémáikkal. Ezért hiszem azt, hogy a szeretet mindent megold. Persze, ha apa nincs báty is jó, aki hasonlóképpen a "testvére" mellett le7 a bajban, azonban sajna itt is az a baj, hogy a mai felgyorsult világban a fiútesók egy része is utálja egymást. Így akkor ki segítsen?

Köszönöm elismerésedet. Örülök, hogy végre vki nem mindjárt szapulni próbál, hanem értékeli a munkámat. Az ilyen hozzászólásokért, és a sok olyan kortársunk köszönetéért, ami abból fakad, hogy VALÓBAN hallgattak rám, jó ide írni.

Ezek után "el is várom" tőled, hogy megírd mi volt az urológusnál,... :-D

(Másoktól is elvárnám, de sajna vannak olyanok is, akik idejönnek tanácsért, azt' még csak meg sem köszönik, és meg sem fogadják.)

_ Am. mikor és miért vtál kórházban az elmúlt idényben?

2010. jún. 2. 23:59
 16/22 A kérdező kommentje:

Szia!

Nos az urológus megállapitotta hogy érzékeny mellékhere, esetleges gyulladás, varokokele nincs. irt gyógyszert:Leflokin 250mg 5 darabos. És ha a kúra után nem múlik az érzés akkor vissza kell menni.Kórházban idén légmell(ptx) miatt voltam:/Úgyhogy most remélem megszűnik, valószinűleg tartom hogy ezelötti fájdalmam nem kezelése miatt most kiújult.Köszi a sok segítséget, hálás vagyok!

2010. jún. 3. 09:48
 17/22 A kérdező kommentje:
varikokele*:)
2010. jún. 3. 09:49
 18/22 anonim ***** válasza:

Hali!

Örülök, hogy mégsem varicokele. :-)

Innen így látatlanban a leírt tünetek alapján ez tűnt a legvszbbnek, megnyugtató tudni, hogy mégsem ez az. Ugye, igazam van? ;-D

Látod, mégis mennyivel jobban jártál, hogy meggyőződtél róla?? ;-)

Én inkább azon agyalok a te esetedben, hogy mi olyan történ7ett 2 évvel ezelőtt, aminek kapcsán érzékennyé vált a mellékheréd? (Krónikus rejtett gyulladás...hmmm... le7... o.O) Nem történt vmi baleset? Nem érte vmi ütés a herédet, esetleg vmi húgyúti fertőzésed nem volt az elmúlt időszakban?

A segítséget már megköszönted.

1.) Hogy megfogadtad a tanácsomat, és helyesen cselekedtél, ami a te érdekeidet (*utódjaidat ;-D) is szolgálja. Így lega mindketten nyugodtabban alszunk... (és persze a többi hozzászóló is, főleg a 20:38-as.)

2.) Jól estek elismerő szavaid, amelyeket ritkán kapok azoktól, akiknek/akiken segítek vhogy. Nem egy hálás feladat ez a legtöbbször, azonban most nekem is szereztél néhány jó napot, kellemes perceket velük, és a topikoddal. :-D

Ahány orvos, annyi szokás. Manapság sajna ennyire nem egységes a rendszer. :-(

Megteszed azt, hogy kirészletezed, mi történt a vizsgálat alatt? Hogy mit és mivel, hogyan csinált a doki veled? Végzett-e UltraHang-ot pl.?

>======<

PS:

OFF: Nem tudom akarsz-e beszélni róla, de érdekelne, h. mi történt, ami miatt PTX-ed volt, és mikor!? Számomra ez is egy érdekes témakör, és persze... értékes tapasztalat. Ha úgy érzed, megosztanád velem részletesebben is, mi és hogyan történt, akkor várom a történetedet >>priviben. Köszönettel fogadom. :ON

2010. jún. 4. 04:38
 19/22 A kérdező kommentje:
Üdv újra EE.Remélem látod hogy irtam:) Sajnálom csak 1 hétig nem voltam itthon.Beszedtem az 5 darabos gyógyszert, hétfőn volt az utolsó, és tegnap megint elkezdett sajogni:/ már komolyan hihetetlen... igaz a doki mondta ha nem múlik menjek vissza. Azt hiszem az lesz.PTX spontán jött nálam, bár iga hogy jópár hónapja néha néha alig tudtam levegőt venni mert akkor annyira szúrt csak apró piciket tudtam lélegezni,de nem tulajdonitottam neki nagyobb jelentőséget,mivel csak 1-2 percig tartott.Aztán egyszer scak nem mult el és egre jobban kezdett fájni, mig odáig jutottam hogy amikor szurt szinte összerándultam.Eldurrant egy hörgöm amit a kórházba megállapítottak és levegő vette körül a szívem.Ha több lett volna akkor mellkas sebészetre kellett volna mennem(gondolom leszivatni).mielött elfelejtem a véleményed kérném egy nagyon gyerekes ügyben xD de mégis bennem van a félsz érzés:/Privát üzenet formájában.Szia
2010. jún. 11. 08:20
 20/22 anonim ***** válasza:

Oké, rendben.

Akkor ott (>>priviben) találkozunk.

2010. jún. 12. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!