Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Tompa nyomó érzés a bal herém...

Tompa nyomó érzés a bal herém tájékán. Mi lehet?

Figyelt kérdés

Tehát az van hogy a bal herémben tompa idegesitő "fájdalom", inkább kellemetlen érzés van 3 napja. 1szer már volt ilyen de magától elmúlt, bár akkor erősebb volt a rossz érzés.Pontosabban a bal herém tetején van egy dudor és az megnyomom fáj. Ez lenne a mellékhere? vagy teljesen más dudor? a bal herém körülbelül 2 éve érezhetően érzékenyebb a jobbnál.és a herém alatt egy ért megnyomok akkor elöjön erősebben ez az érzés.Tegnap megnyomtam és egész nap az alhasam bal oldalán szurt mozgásnál.Kérdésem ez mellékhere gyulladás? vagy egyéb? háziorvos látott a

múltkori esetnél, de természetesen nem talált semmit:/Köszönöm

2010. jún. 1. 20:17
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
0%
lehet here rák. de háziorvos helyett menybe kórházba ruológushoz. az tuti hogy tud majd segíteni.
2010. jún. 1. 20:24
 2/22 anonim ***** válasza:
félre írtam. urológus.
2010. jún. 1. 20:25
 3/22 A kérdező kommentje:
hererák lenne a mellékhere helyén? nem mellékhere van a bal here tetején? De azért köszi, bár nem kell egyből a legrosszabbra gondolni.Csak pozitivan
2010. jún. 1. 20:31
 4/22 anonim válasza:
Az a mellékhere igen, és be van gyulladva. Én is jártam így nem is egyszer, és amikor elsőre napokig elhalogattam az orvost, akkor úgy begyulladt és megdagadt, hogy hihetetlen, illetve ordítottam a fájdalomtól. Kapsz rá gyógyszert, szeded egy hétig és elmúlik. Irány az orvos!
2010. jún. 1. 20:38
 5/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És ez visszatérő betegség?
2010. jún. 1. 20:50
 6/22 anonim válasza:

Nekem 17 év alatt négyszer volt.

Nincs mit!

2010. jún. 1. 20:54
 7/22 anonim ***** válasza:

Hali!

Hááát,... nnnem is tudooom... >:[<

Nekem ez inkább egy herevisszérgyulladásnak (varikokele) tűnik, mivel ugye azt írod, h. megnyomsz egy eret, és az egész alhas fáj. Na most, akikkel eddig volt vmi dolgom és bebizonyosodott, h. herevisszerük van, mindegyik egyöntetűen azt állította, hogy volt egy enyhe húzó, esetleg tompa, szúró érzés, amely főleg mozgásnál érezhető. Ez a húzó érzés a here érzékenységével, az ondózsinór megvastagodásával, egyenetlenné válásával jár.

Az ondózsinór, amiben a here artériái és vénái futnak, azok ugye egybeolvadnak a mellékherével, voltaképpen abból válik ki az ondózsinór, ami ugye a hasüregben az ágyékcsatornán át bújik mindkét oldalon az alhasba, majd miután megkerülték a tetején a húgyhólyagot, futnak le mögötte az ondóhólyagba. Tehát az egész ondózsinórban lehet a bibi, ami természetesen érzékennyé teszi az alhasadat, a mellékherédet és a herédet. Ráadásul a varicokele mellett szól sajna az is, h. az jellegzetesen inkább a baloldali herénél alakul ki.

Nem biztos, hogy kapásból műteni kell, de nagy vszséggel fontolóra kell venni ezt a lehetőséget is a szűk boxeron, alsónadrágon kívül.

Ha rám hallgatsz, ne várj az urológussal! Menj el hozzá még a héten!

Am. megkérdez7M mennyi idős vagy?

Üdv: EE

2010. jún. 2. 05:08
 8/22 A kérdező kommentje:
Szia EE köszönöm hogy megtiszteltél azzal hogy irtál:) 17 éves vagyok.Voltam már háziorvosnál a multkori esetnél de mondta hogyha herecsavarodás vagy visszér lenne azt azért én is tudnám mert rettentően fáj.De ugye multkor is volt és nem volt nagy fájdalom. Még arra is gyanakszok hogy hátha pszichologiai baj a stressz meg miegymás, de nem görcsölök rá erre a témára. Igazából gondolkodom hogy most mi legyen várjak e hogy megdagad fájni kezd.. vagy ne mert akkor ma eltudnék menni újra háziorvoshoz.Urológushoz kell beutaló?És ha igen mennyi a várakozási idő?.Köszönöm!
2010. jún. 2. 12:40
 9/22 A kérdező kommentje:
ja és igazából elváltozást nem veszek észre. de a bal herém körül a bör feszesebb vastagabb tehát ha laza a herezacskóm akkor sem olyan sima mint a jobb oldalon és a bal oldali rész nem is olyan piros mint a bal a bal inkább barnásabb börszinűbb nem pirosabb
2010. jún. 2. 12:42
 10/22 A kérdező kommentje:
Update: megnéztem a két herém tetejét. mind2 kidudorodik ugyebár a mellékhere de a balnak lilás szinű és jóval jobban látható és liláskékes szinű mint pl egy ér
2010. jún. 2. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!