Miért van vér az ondómban?
Sziasztok!
Mint ahogy a kérdésből is látjátok, elég durva jelenségről szeretnék beszélni.
Megpróbálom röviden elmesélni, mi is történt eddig.
Az első alkalom mikor arra lettem figyelmes, hogy vér van az andómban, kb lassacskán egy éve lehetett. Aznap nagyon megijedtem és rögtön el is mondtam a szüleimnek. Nemsokra rá elmentünk az urulógushoz és szép lassacskán elkezdett vizsgálgatni. Nagyon lassan ment, vagy ő nem volt ott, vagy én nem mentem el. Pontosan nem tudom, kb fél év alatt sikerült mindent megcsinálni.
Mindent megnéztek, prosztata, vizelet, ondó minta (nem is egyszer) még vért is vettek, minden redben van. Elküldtek CT-re, ott se találtak semmit.
Az orvos nem biztos ezekben, ezért elküldött egy másik szakemberhez is, de majd csak nyáron kérek időpontot, suli miatt.
Az orvos kérdezte, hogy szoktak-e fájni a heréim, vagy vizelési problémáim vannak-e. Ezekre a kérdésekre a válaszom többnyire az volt, hogy "nem nagyon". Viszont mostanában tapasztalom (és volt rá példa, hogy múltkor is), hogy kicsit fáj a bal herém, olyan mintha el akarna mozdulni :D , elég kellemetlen érzés, ezenkívül esténként néha vizelési problémáim is vannak.
A furcsa az, hogy mikor megnézem és van benne vér (néha alvadt fekete, néha meg vörös friss), akkor az elkövetkezendő napokban ahogy minél többször nézem, szép lassan eltűnik. Teljesen. Egy vér sincs benne. Majd kb 2 hét múlva megint jelentkezik a vér. És így megy ez már lassan két éve.
Mellesleg nem tapasztaltam volna, hogy megdagatt volna bármelyik herém is és fájni se szokott mindig. Csak sokkol az, hogy valami nem stimmel, ha vér van az ondómban.
Szerintetek mi lehet ennek az oka? Mitől lehet ez?
Arra is gondoltam, hogy nem lehetne-e, hogy valamiféle lelki oka van? Mondjuk sok stressz, idegeskedés vagy halogatás. Utána néztem már sokszor sok mindennek, de nem tudom én hogyan változtathatnék ezen.
A válaszokat előre is köszönöm, ja és örülnék neki, ha esetleg orvos, vagy szakértő is válaszolna valamit. :)
19/F
(nem voltam még lánnyal ;) )
Ahogy visszaolvastam, néhány hibát találtam benne.
Nem 2 éve, hanem 1 éve tapasztalom a vért az ondómban.
Olvasd végig gondosan, ennél jobbat nem találtam. Addig járj az orvosok nyakára, amíg nem találják meg az okot.
Gyógyulj meg
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!