Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Travocorttól pirosság, sebessé...

Travocorttól pirosság, sebesség, viszketés?

Figyelt kérdés

Hello, kb 2 hétig kentem a péniszem és az ágyéki hajlatoknál. Égő érzésem volt sokszor. Miután leálltam vele fajdalmat éreztem, most meg viszket és piros.

Ez mellékhatás lenne?

ma 12:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehet
ma 14:07
 2/5 anonim ***** válasza:

Ez a gyógyszer két hatóanyagot - izokonazol-nitrátot és diflukortolon-valerátot - tartalmaz. Az izokonazol-nitrát a bőr gombás megbetegedéseit kezeli; a diflukortolon-valerát elfedi a bőr gyulladásos reakcióit és csillapítja az olyan panaszokat, mint a viszketés, égő érzés és fájdalom.

Elvileg pont ellene van, azonban alkoholt is tartalmaz, ami képes szárítani a bőrt, illetve úgy általánosságban a gombára való krémek erősen szárító hatásúak.

Két opció lehet:

1. Lehet nem megfelelő ideig alkalmaztad a krémet és visszatért a gomba (márha gomba és nem bakteriális bőrfertőzés).

2. Kenegesd hámosító krémmel (Sudocrem, neogranormon, bepanthen), hogy enyhítsd a pirosságot és a szárazságot.

ma 15:06
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Szerintem csak kiszáradt. Lanolibos krém is jó lehet? Pl babakrém?

Egyébként az óvszert a krém abbahagyás után mennyi idővel lehet biztonságosan használni? Írja a betegtájékoztató hogy krém használat közben nem ajánlott mert a latexet oldja. De miután abbahagytam a krém használatát utána is oldhatja?

ma 15:13
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha babának való, akkor jó lehet.

Szerintem 1-2 nap múlva már használható, hiszen lemostad a krémet így már rendesen.

Azonban amíg bármilyen pirosság, irritáció, bőrkiszáradás van, nem gondolnám, hogy az óvszer vagy nélküle is a nemi élet javasolt lenne, mivel sérült a bőrfelszíned.

ma 15:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm szépen
ma 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!