Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Melyik verzió legyen? Metélés...

Melyik verzió legyen? Metélés mértékéről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Persze főleg metéltek véleménye érdekelne.

Most lesz 12 a gyerek, nemsokára metélik, de felmerült egy olyan vita, hogy röviden:

a, a doki azt mondja, többet vágna le, mert pont az a lényeg, hogy a bőr ne érjen a makkhoz, így érjük el a higiéniai célját (azt mondta kb 0,5 - 1 centi kell szabadon a makkig lankadt állapotban is),

b, a gyerek meg ellenkezik, ő kevesebbet akar, mondván, szerinte csúnyán fog kinézni.

Mi is a doki álláspontját osztjuk, hiszen tényleg elveszti a dolog az értelmét, ha a bőr elér a makkig, csak nehéz a gyereket meggyőzni erről, mert ő még ezt nem látja így át, és persze beszélni is nehéz vele erről, mert szerinte ciki.

Később nyilván már hálás lesz érte, de most csak annyit fog fel az egészből, hogy akkor távolabb lesz a varrat és szerinte az csúnya.

Akik metéltették a fiukat, milyen szempontokat vettek figyelembe és mi a tanácsuk?

2016. szept. 5. 15:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/82 anonim ***** válasza:
65%
Engem két éve körül akartak metélni úgy, hogy én nem akartam, és nem is hagytam. És megkerestem azokat az embereket, akikre szükségem volt, hogy elérjem a célom, főleg, hogy nem bíztam senkiben! Ha a gyerek nem akarja, ne tegyétek, mert megutálhat titeket érte, mégiscsak az ő testéről van szó, és nem a tietekéről kedves Szülők! Az én szüleim is volt hogy úgy döntöttek rólam, hogy én azt nem akartam, volt olyan dolog is, amit nem tudtam nekik azóta se megbocsátani, úgyhogy ha rám hallgattok, nem teszitek!
2016. szept. 5. 16:33
 12/82 anonim ***** válasza:
54%
Még annyit az előbbihez, hogy azóta is csattog a fityma, és semmi gond vele a barátnőm meg imádja! :D
2016. szept. 5. 16:34
 13/82 anonim ***** válasza:
49%

Nem csak előnyei vannak,mert itt csak erről regél a doki is .A hátrányait miért nem említi ? Egy normális doki a végsőkig el megy ,hogy ne kelljen metélni.

De van aki viszont plusz pénzt remél ettől .Minden szülő áldoz arra,és nem is keveset,hogy a műtét esztétikailag is jól síkerüljön .Sajnos ez esetben a szűlőre,és dokira van minden bízva .Mit mondana a szűlő a fiú nagy korúsága válása után,ha megkérdezni,miért is lettem körülmetélve ??

Az ilyen műtét élete végéig emlékezetes lesz mindenkinek .

Maga a műtét altatásban történik,de az utána való keserves napokról még az orvos sem szólt .A doki arról sem szólt,a fitymával együtt több millió érző idegvégződés is el lesz távolítva.Aztán a makkon lévők is elsorvadnak,a makk is érzéketlenné válík .A szexnél ezeknek nagy jelentősége van .

Mi a bizonyíték arra,hogy később hálás lesz ezért ?

Ez a higéniai előny meg egyszerűen kiakasztó már.Nem az őskorban élünk,hogy a normális tisztálkodásra ne lenne mód,és lehetőség .Ez egy figyelem elterelő mellé beszéd csak .

2016. szept. 5. 16:42
 14/82 anonim ***** válasza:
80%

Kedves kérdező! Azt azért áruld el nekünk, ha már a véleményünket kéred. Miért akarjátok metéltetni a gyereket?

Ez eddig még nem derült ki.

2016. szept. 5. 16:56
 15/82 anonim ***** válasza:
52%

Úristen emberek. Ti láttatok bármit is a kérdésben ami arra utalt, hogy fejtsétek ki a véleményeteket a körülmetélés ellen?

Engem 3 hete metéltek körül, az első egy hét húzós volt azóat jó, nekem is pont annyi van hagyva, hogy ne érjen oda és így ugye higénikusabb.Igazából nem tudom mit kéne neki mondani, próbáljátok meg megértetni, hogyha kettő felnőtt+a doki is azt mondja hogy többet vágjon, akkor többet kell.A doktort tudja, hogy mi a jó.Nem véletlenül lett doktor...Aki meg itt erősködik, hogy csonkítás az hírdesse máshol az igét, ha annyira szar dolog lenne ez a beavatkozás akkor nem csinálnák nem? De úgy látom mégis csinálják, elég bő számban.

Az hogy Mo-n csak a muszliumokat meg a zsidókat metélik körül ez egy vicc.Magyarországon nem élhet az ember fitymaszűkülettel? Vagy inkább haljon meg, mert őt nem metélhetik körül mert nem zsidó vagy muszlim? Néha tényleg nem értelek titeket emberek.Senki sem kérdezte azt, hogy ti mit gondoltok a körülmetélésről...

A kérdésre válaszolva, pont az is egy lényege a dolognak, hogy higénikusabb legyen, beszéljétek rá a gyereket..Nem fogja megbánni, nagyon örülök, hogy megcsináltam.Teljesen máshogy nézek már rá..

Ha érdekel még valami, nyugodtan írj kérdező

16/F

2016. szept. 5. 16:57
 16/82 anonim ***** válasza:
53%
Fitymaszűkülettel csak kifejezetten extra esetben metélnek! Amúgy soha! Az orvosok is igyexik elkerülni! Semmivel sem higiénikusabb.
2016. szept. 5. 17:03
 17/82 anonim ***** válasza:
36%

A 13,as válasza tudom miért lett 0.Nem azért mintha nem sok igazság rejlene benne,hanem inkább itt,személyem ellen pontoztak a metélés rajongók .

A 15 válaszadónak meg nincsen hosszabb távu tapasztalata,talán ezért 0 neki is .

2016. szept. 5. 17:15
 18/82 anonim ***** válasza:
40%
16f, higiénikusabb aha. Ugyan mitől lenne az? És majd a gyerek eldönti, az ő teste. Te minek csonkittatad meg magad. 40 cm2 idegvégződéstől szabadultál meg. Tudod nincs mindenkinek kasztrációs komplexusa.
2016. szept. 5. 17:33
 19/82 A kérdező kommentje:

hát azért ennyi hülyeséget olvasni ilyen rövid idő alatt, nem semmi ... érdemi válasz meg nem sok, de jó, azért egy akadt.

megvallom, nem értem ezt a nagy ellenkezést, amikor egy természetes dologról van szó ...

amúgy az is igaz, amit valaki felvetett, csak én el is felejtettem, hogy majd most jön a nagy önkielégítős időszak, aminek szintén szeretnénk elejét venni, ez is a szűk metélés mellett szól, hiszen a gyerek fordítsa hasznosabb dolgokra az energiáját, mint sportolás, tanulás, de ne veregesse magának oktalanul. tehát ez is egy elég erős szempont, túl a higiéniai alapkérdésen.

2016. szept. 5. 17:42
 20/82 anonim ***** válasza:
65%
Szánalmas és hülye (nem kicsit) szülő vagy!
2016. szept. 5. 17:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!