Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » A hpv vírust csak szexuális...

A hpv vírust csak szexuális úton lehet elkapni?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy hülye kérdés, de olvastam, hogy a tünetei között van a szemölcsök kialakulása nemi szerven, és nekem évek óta vannak rajta ilyen világos színű dudorok, annak ellenére, hogy még nem szexeltem. (ha más úton nem terjed, akkor az első beteg hogyan kapta el?)
2010. márc. 31. 01:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Hali!

Nem hülye a kérdésed!

Sajnos a HPV-vírust nem szexuális úton is el lehet kapni. Hogy pontosan hogyan, ne kérdezd, de az egyik itt megismert srác, (akivel azóta jóbarátságban vagyunk) sajnos ő is ilyen módon kapta el, (szűz létére). Persze, ehhez nagyban hozzájárul a makk és a fityma higiéniája, hiszen ha nem takarítod közben a szmegmát ki a fityma alól, akkor megköti a fertőzéseket, baktériumokat, vírusokat, gombát,... ahogy ezt is.

Ő azóta körül lett metélve teljesen, hiába próbáltunk meg mindent, hogy elkerüljük azt. Tudnék erről én is, de főleg ő maga is mesélni.

Megkérdezhetem, hogy mi miatt aggaszt ez a kérdés?

Mondasz egy életkort is?

Üdv: EE

2010. márc. 31. 01:11
 2/11 A kérdező kommentje:

Már több éve megvannak a már említett "izék" a micsodámon, de az internetes keresgélés után arra jutottam, hogy ez a fordyce foltoknak nevezett jelenség lehet, és elvileg veszélytelen, így hát belenyugodtam. Viszont a minap olvasgattam a témában, és ott írták a tünetek között a szemölcsöt (jobb híján én is csak így tudnám leírni) és ez egy kicsit megijesztett...

Első válaszoló: Szerintem sem a leggusztusosabb dolog a világon, de jelenleg nem sok mindent tudok tenni vele, hidd el így is elég kétségbeesett vagyok a megjelenésem miatt, és a te hozzászólásod se segít ezen. Legyél olyan rendes és ne rajtam vezesd le a frusztrációdat.

EE: 17 éves vagyok. Nem volt eddig még szmegmám, a higiéniával sincs gond. Orvoshoz csoda lenne, ha eltudnám kényszeríteni magam, mert nagyon komolyan szégyenlős vagyok (pólómat se merem levenni mások előtt szinten).

2010. márc. 31. 03:27
 3/11 anonim ***** válasza:
Ne halogasd tedd le a gátlásaidat es csattogj el megfelelő dokihoz.Nekem emiatt dolgok krónikussá váltak.Ha időben elmentem volna kezelhettek VOLNA.
2010. márc. 31. 09:22
 4/11 A kérdező kommentje:
Ha ilyen könnyen félre tudnám tenni a gátlásaimat, akkor már megtettem volna :/ Nálad pontosan milyen jellegű gond van?
2010. márc. 31. 20:04
 5/11 anonim ***** válasza:

Ezt én is meg akartam kérdezni... :-)

EE

2010. márc. 31. 22:47
 6/11 anonim ***** válasza:

Hát igen... az internet kontra tudatlanság, tájékozatlanság átka...

Íme egy kis infó:

A Fordyce-pöttyök (vagy Fox-Fordyce szemcsék):

Ezek konkrétan nyálkahártyán áttünő faggyúmirigyek. Előfordulhatnak a száj ajkain, az orca nyálkahártyáin, de a külső nemi szerveken is. Kezelést nem igényelnek. Kozmetikai okok miatt, esetleg ha zavarnak lézerkezeléssel vagy fagyasztásos terápiával eltávolíthatók.

HPV (Humán PapillómaVírus):

>> [link]

...

Személyes élményemet tudom csak veled megosztani. Egyik barátom soha nem húzta hátra a fitymáját, nem tudta, ill. gyerekkorában volt egy kellemetlen beavatkozás odalent, innentől kezdve pláne nem mert hozzányúlni. Dokihoz is nagy szégyenkezések árán ment el, ami nem múlt el. Amiután megismertem, próbáltam neki segíteni szembenéznie ezzel a problémával, úgy érzem, sikerült közösen leküzdeni azt a fajta szégyenérzetét, amitől félt, ehhez azonban elengedhetetlen volt a bizalom, és a személyes kapcsolat. nem véletlenül énekelte Garas Dezső és Kern András a "Ripacsok" c. 1981-es film elején, hogy: "Egyedül nem megy".

Amit tudnod kell, hogy az ő fitymájának belső lemeze erősen gyulladt, felgyűrődött volt, míg a makkján több helyen kisebb bevérzések, annak peremén bedig miniatűr kiálló, kakastaréjszerű fehér/áttetsző színű, lecsüngő ún. condylómák voltak észlelhetőek. (Ha orvos nem kezeli, egymás hegyén-hátán kialakulnak végül ellepik az egész nemi szervet, onnantól már nem ilyen kiálló condylomák lesznek, hanem karfiolszerű kinövések egész komoly és ízléstelen szemölcsös kinövések. Az ő esetében a bevérzések voltak aggasztóak.)

Összesen 2 kböző doki vizsgálta meg, lényegében a teljes körülmetélést javasolták neki mindannyian, mondván a fertőzés indokolja. Természetesen rákérdeztettem vele az alternatív lehetőségekre (ecsetelés, fagyasztás), de azt mondták neki, hogy az ő helyzetében elég csekély a valószínűsége annak, hogy ezek használni fognak, plusz a olyan kiterjedt, hogy az ecsetelgetés legalább egy 3/4 év múlva hozhatna eredményt, akkor is a fitymát zömmel hátra kéne húzni, de még az sem garancia arra, hogy a fertőzés végleg eltűnt. Így megcsináltatta a műtétet, amitől félt, de kénytelen-kelletlen belenyugodott, elfogadta. A műtét napján mindvégig vele voltam, hogy könnyebb legyen átvészelnie ezt az időszakot.

Ezzel természetesen nem arra akarlak bíztatni, hogy nyissz, -- mert én sem szívesen szabadulnék meg a saját fitymámtól, -- hanem arra, hogy menj el orvoshoz és lássunk tisztán, mert te le7, most nem annyira a vizsgálattól félsz inkább, hanem attól, amit az orvos mondani fog. Már pedig előbb vagy utóbb rákényszerülsz arra, hogy szembenézz vele, mert ha ezt nem teszed, pokollá válik az életed.

Gondolj bele! Melyik okoz kisebb kellemetlenséget?

Rávenni magadat és elmenni dokihoz, vagy szenvedni egy egész életen át?

Nem tudom egyébként, orvos mondta-e hogy azok ott Fordyce-pöttyök, vagy magadtól jöttél erre rá, de ami tuti, hogy most rendesen összezavartad saját magad, és addig biztosan nem leszel nyugodt, amíg orvosnak meg nem mutatod.

_ Amúgy a makkod érzékeny is?

_ Fitymád teljesen befedi a makkodat, esetleg túl is megy rajta, vagy rövidebb? A vége vékony/vastag sima/összerojtosodott?

_ Fityma teljesen hátramegy?

_ Mi a helyzet a fékeddel? Nem feszül, nem akadályoz? Nincs beletapadva a makkodba?

2010. ápr. 2. 16:10
 7/11 A kérdező kommentje:
A makkom szerintem egészséges szinten érzékeny (a pereménél, tudod). A fitymán teljesen befedi, valamivel túl is megy rajta (ha hideg van akkor inkább). Teljesen hátramegy. A fék az nem a makkhoz van nőve, hanem inkább oda ahol "véget ér" a makk. Végig gondoltam, és lehet, hogy hiba, de akkor sem tudom rávenni magam az orvosra. Ha mégis beteg lennék, akkor elkell majd viselnem a döntéseim következményeit. Nagy köszönet a kommentjeidért.
2010. ápr. 3. 03:40
 8/11 anonim ***** válasza:

Végig gondoltam, és lehet, hogy hiba, de akkor sem tudom rávenni magam az orvosra. Ha mégis beteg lennék, akkor elkell majd viselnem a döntéseim következményeit. Nagy köszönet a kommentjeidért.

Tesó!

Ugyanez lenne a véleményed, ha hererákod lenne kezdetileges stádiumban? Megvárnád, míg a rák áttéteket képez majd fájdalmad kibír6atlanná válik? Amikor már majd az életed lesz veszélyben?

Nem egyszerűbb bevállalni egy 10 perces vizsgálatot, mint játszani a mártírt? Ha barátnőd lenne, az ugye kellemes dolog, ha játszhatnál vele? (A válasz erre "igen" szokott lenni.) Akkor mi az egy kis kellemetlenség?

És elhiheted, hogy az, hogy elmész a dokihoz az NEM KELLEMETLEN. Én is voltam nála és úgy is álltam hozzá, hogy ezen át kell esni. Te ha most kiderülne, hogy halálos beteg lennél, sztem félnél, rettegnél, akkor viszont menekülnél az orvoshoz, hogy gyógyítson meg, mert ha a dokival normális állapotban nem vagy képes lassan felnőttként szembenézni, akkor a halált sem lennél képes elfogadni, abba beletörődni.

Ennek, hogy élsz tovább a saját bizonytalanságodban, nem kell így lennie!

Ha nem akarsz változtatni a hozzáállásodon (mert MINDEZ CSAK ÉS KIZÁRÓLAG HOZZÁÁLLÁSFÜGGŐ), akkor senki nem tud rajtad segíteni, pedig úgy érzem, hogy te egy normális, intelligens, ámde félénk srác vagy, aki többre lenne képes, ha egy kicsit bízna önmagában de legfőbbképpen másokban.

>:-( Így amit elmondtam neked, az egy prézli, értelme nincs, annak se, hogy megköszönd. Azzal tudnád megköszönni, ha felnőtt férfiként viselkednél, nyelnél egy nagyot vennél egy nagy levegőt és átesnél ezen a tízperces vizsgálaton, ami egyáltalán nem fáj, és nem is kellemetlen. 10 PERC! MI AZ A 10 PERC NEKED???

A doki nem egy szörnyeteg, nem is egy perverz disznó... ő nem azt nézi hogy... "--Hmm, de szép formás fütyi...!" X-D _ Aszisztense is... dettó, mindketten belefásultak már a napi 25-50 bré nézegetésébe, vizsgálgatásába. Próbáld csak ki! Kezdj el enni csak csokit! Meglásd nem telik egl 10-20 perc és beleunsz a folyamatos nassolásába, és nem kívánod! Nna, a doki meg az asszisztense is pontosan uígy vannak ezzel. :-)

:-o A csajok pedig azokra a srácokra buknak, akiknek van önbizalma és jó a problémamegoldó képessége.

:-O Légy férfi, nyelj egyet és menj el, akkor is, ha nem mersz! Győzd le önmagadat!

Meglásd, a jutalmad nem marad el! Bízz bennem! ;-)

2010. ápr. 3. 14:31
 9/11 anonim ***** válasza:

>...

Még vmi...

Jó lenne, ha tisztáznád önmagadban mindenekelőtt azt, hogy mitől is félsz valójában? Mi miatt vagy szégyenlős? (Azt ne mondd, hogy nem tudod, mert aki ezt állítja az hazudik!)

Azt is nyugodtan leírhatod ide, hogy mi az amitől rettegsz az orvosnál, vagy önmagaddal kapcsolatban! Írd ki bátran! Senki nem fog hülyének nézni.

(Mindenkinek vannak kényszerképzetei, sztereotípiái, amelyeket önmaga képzelt be saját magának, ahogy azt tetted te is, és aminek semmi alapja nincs, mégsem mersz elmenni, pedig csak annyit kell tenned, hogy letolod az alsógatyát felfekszel az asztalra és lazítasz, nem pedig feszengsz. A doki megfogja a fitymádat és hátrahúzza. (Leszopni nem fog, ne aggódj! X-D) Esetleg megfogja a heréidet is, hogy minden rendben van-e. Ettől félsz annyira? Vagy mitől? Írd le!)

Egyébként áldott húsvéti ünnepet kívánok! :-)

EE

2010. ápr. 3. 17:54
 10/11 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Leírod akkor, hogy mik a félelmeid?

Csak akkor gogsz tudni magadon is segíteni, ha ezt tisztázod magaddal, és szembe mersz vele nézni.

Ne feledd! Azt az időt, amit kesergéssel töltesz, eltölthetnéd boldogan is... csak rajtad múlik! :-o

Ha esetleg itt nem mernéd felvállalni, írj _>>privit_, hátha úgy könnyebben ráveszed magad erre a lépésre. ;-)

Segíteni én is csak akkor tudok és te is magadon, ha ezt megléped...

EE

2010. ápr. 7. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!