Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Nem bírom visszatartani. Ez...

Nem bírom visszatartani. Ez nem rendellenes?

Figyelt kérdés

Egyszerűen képtelen vagyok visszatartani a vizeletem.

Nem nem nem és nem megy. Már nem tudok olyan táborba menni ahol valami hosszabb túrából áll vonaton,buszon,hajón...

Kiürítem és rögtön feltöltődik a hugyhólyagom.

EZ NORMÁLIS??????

2010. márc. 19. 12:56
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
65%

Az márpedig prosztata-gond lenne, bár így hogy nem csöpög... ezen felül nem jellemző ilyesmi 16 évesen, hogy prosztataprobléma, hacsak nem kaptál vmi fertőzést, esetleg tényleg felfázhattál. De akár lehet pszichés is... szóval elég sok minden lehet...

Ugye azt írtad, hogy kiüríted, és rögtön feltöltődik, tehát elvileg akár fel is fázhattál...

Az a baj, hogy túl sok a "ha"... sez így homály...

Valamilyen dokinál jártál már ezzel a problémával?

(Sulidoki, Háziorvos, Urológus... bárki?)

EE

2010. márc. 23. 01:08
 12/28 A kérdező kommentje:
Nem jártam még dokinál.
2010. márc. 23. 13:46
 13/28 anonim ***** válasza:

Akkor el kéne menned vele. Sztem ez még nem olyan fajsúlyos dolog, hogy a házidoki nem tudná megoldani, de sztem ne húzd-halogasd a dolgot! MIELŐBB MENJ EL!

Ami pedig a prosztatádat illeti, ha tényleg gond lehet vele, akkor majd a házidoki elküld az urológushoz, aki meg fogja vizsgálni úgy, hogy a végbélen keresztül megtapint6ja álló ill. fekvő teshelyzetben, esetleg megUH-zza. Ha tényleg gond lenne vele, bár ezt nehezen tudom elhinni.

Mindenesetre azzal nem ártasz magadnak, ha végzed az intim tornagyakorlatokat vagy más néven: KEGEL-tornát. Mint a nevében is benne van, vannak úgynevezet KEGEL-izmok, (PC-izmoknak is mják...) amelyek a mind a nők, mind a férfiak nemi szerveit és végbél-záróizmait körülveszik. Amikor csövelsz, trónolsz, ejakulálsz, ez az izom akkor dolgozik és ingerület megy át rajta (pl. ejakulációkor). Erről az izomról azt kell tudnod, hogy kapcsolatban áll a férfiak prosztatájával, és az azalatt a végbélben elhelyezkedő ún. "A"-pontjával ill. a csajok ezekhez hasonló "G-pontjával. (Tehát a vizeletszabályozó és orgazmusirányító rendszerével.) Ezen izmok csak akkor tudnak elernyedni, ha egy picit rájuknyomsz, akkor tud **minden** távozni közötte. Ezeket is fontos edzeni, amivel kezelhetőek és megelőzhetőek a **vizelet-, széklettartási, ill. orgazmus**-visszatartási problémák, amelyeknek sajnos a korai magömlésben szenvedő férfiaknál igggen jelentős szerepe van.

A KEGEL-torna két gyakorlatból áll tudomásom szerint.

1.) PIROS-LÁMPÁS MÓDSZER: Ha kocsiban vagy, és pirosat kaptok, akkor ez a te legideálisabb időd az intim-tornához -- szokás mondani. Ugyanis ekkor számol6sz magadban, és várod, hogy mihamarabb zöld legyen. És azt meg lehet csinálni, hogy amíg számolsz, 1-5-ig összeszorítod a hátsó, fenékzáró KEGEL-izmokat, 5-10-ig pedig pihensz. A következő pirosnál 1-10-ig szorítsd, 10-20-ig pihenj. A harmadiknál 10 mp befeszítés--5 mp pihenő. (Ha rövid a piros vagy "zöldhullám" van, az "szívás" :-S ... ebben az esetben... X-D, de ezt akár órán is csinál6od a suliban, vagy otthon, amikor kedved tartja, a padtársad sem fogja észrevenni, emiat ne szégyenkezz. (A KEGEL-izmok uis nem adnak hangot... X-D )

2.) PISI-ÁLLJ! MÓDSZER: Jobb nevet erre nem tudtam kitalálni, uis ezt még nem hallottam elnevezve, de mint ahogyan a nevében is benne van, el kell kezdened csövelni, ami voltaképpen úgy kezdődik, hogy először nyomni próbálod, de nem megy, ezután elernyeszted a nemi szerveidet körbevevő elülső KEGEL-izmokat,ekkor indum meg a vizelet-áram. Ha megindult, NYOMJ RÁ ERŐSEN, majd néhány mp. múlva ÁLLJ!!! Fogd vissza a pisilést, és menjen csak minden vissza! Amint minden megállt, úgy 5-10 mp múlva folytasd, és erősen NYOMD MEG, MAJD utána MEGINT ÁLLJ!!!!!

A pisilés nagy vszségel el fog húzódni akár egy félóráig, X-D de hidd el, megéri csinálni. Ha megerősödnek a KEGEL izmaid, akkor könnyebben visszatartod majd a vizeletedet is.

Uezt a módszert a nők is használják, ők a hüvelyük feszességét is biztosítják a vizelet-széklet-orgazmusszabályozáson kívül, ami pl. a szülés előtt álló nők esetében igen hasznos, azonban ott is csak a 8 és fél-9. hónapig, a biztonság kedvéért nehogy beindítsa a szülést. Azonban ezek a gyakorlatok mindkét nemnél egyaránt nagyon jól edzik a gátizomzatot, szóval neked is csak ajánlani tudom.

Azonban sztem a te esetedben kedves Kérdező -- ha hamar felgyűlik -- sztem az inkább vese- vagy hólyagproblémákra utal, tehát azt javaslom, ne kerüld ki a háziorvosodat, hanem mihamarabb menj el hozzá, és vizsgáltasd ki magadat! A KEGEL-1-est.) pedig napi lega 3 majd 5x csináld, a KEGEL-2.-es.) gyakorlatot pedig, amikor a WC-n időzől. Ne foglalkozz azzal, hogy vannak-e bent vagy nincs, ez nem egy szégyellnivaló dolog, ha csinálod a gyakorlatokat.

Kezd el csinálni, majd írj vissza néhány nap-1 hét, mi újság a vizelettartással, változott-e vmi, könnyebb-e visszatartani, ill. hogy a doki mit mondott, mi ez? (Ez már engem is érdekelne!) Oké? :-)

Üdv: EE

2010. márc. 23. 15:14
 14/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ és kibróbálom a te általad írt módszert

és majd írok.

2010. márc. 24. 12:35
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Oké, azonban azt tudd, hogy ez a módszer csak a prosztatádat és a fenekedben a végbélzáró-izmokat edzi, és nem én találtam ki. Azonban a vizeleted mennyiségi problémájára ez nem jelent megoldást, tehát ígérd meg, hogy a gyakorlatok végzése mellett elmész legalább a háziorvoshoz, és ha ő azt mondja, hogy az urológusra is szükség van, nem félsz elmenni őhozzá! Oké?

A visszajelzésedet pedig várom, mert bevallom...nem gyakran kommunikálok olyasvalakivel, akinek ilyen baja lenne, és számomra igencsak fontos lenne, hogy megoszd a tapasztalataidat, amit ha megteszel, előre is köszönöm!

:-)

2010. márc. 24. 15:25
 16/28 A kérdező kommentje:
Oké.
2010. márc. 26. 12:22
 17/28 A kérdező kommentje:
Elvégeztem a gyakorlatokat és már sokkal könnyebben tartom vissza a vizeletem. Nagyon szépen köszönöm.
2010. máj. 14. 13:20
 18/28 anonim ***** válasza:

NM! :-)

Érdekelne, hogy...

_ Mi változott?

_ Melyik gyakorlatot napi hányszor csináltad ill. csinálod, és ez milyen hatást gyakorolt rád, a problémádra esetleg ha gond volt ott is, akkor az önbizalmadra? Mennyit javult?

_ Csövelned még mindig gyakran kell?

Orvosnál voltál, ahogy megígérted? Ő mit vizsgált meg rajtad és mit mondott?

EE

2010. máj. 15. 15:28
 19/28 anonim ***** válasza:
0%
kérdező, nem érzed úgy, hogy követnek? még a vécére is? ;))))))))))))))
2010. máj. 17. 05:12
 20/28 anonim ***** válasza:

@ 05:12-es

Ha hiszed, ha nem, számomra igenis fontosak a tapasztalatok, hisz azért is kérdezek annyit amennyit, hogy minél több infó legyen egyes esetekről.

Ami a kérdezőket illeti, amíg baj van, mindent megígérnek, hogy meggyógyuljanak, amíg az érdekük azt megkívánja, de aztán ígéretükkel ellentétben nagy ívben baxnak visszaírni részleteket a velük megismertetett, amivel talán másoknak módomban áll segíteni, esetleg magát a módszer alkalmazását fejleszteni. Mert az emberek zöme sajna ilyen: hálátlan, márpedig ez lenne úgy glom a MINIMUM, ami a kérdezőktől hálaképpen ELVÁRHATÓ lenne! (Kezdek nem csodálkozni azon, hogy hálapénz van Mo-n. >:-o )

A másik: "A jó orvos figyelemmel követi a pácienseinek állapotát elengedés után is!" Ez a beteg érdekében is történik, meg az orvos számára is tapasztalat, hogy JOBB ORVOS lehessen!

A harmadik,... az a páciens nem érdemel a szememben gyógyulást, aki megígér vmit, gyógyulása érdekében de nem tartja be, esetleg kifogásokat keresve kimagyarázza vhogy. Mert ehhez vhogy mindenki ért Mo-n.: A KIFOGÁSKERESÉSHEZ!

Legközelebb, mielőtt ilyennel viccelődsz ez is jusson az eszedbe!

2010. máj. 17. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!