Szoktál meztelenül zuhanyozni más emberek előtt (iskola, uszoda, konditerem, munkahely)?
Ismerősök, barátok vagy idegenek előtt rosszabb levetkőzni?
Amerikában kötelező volt sokáig a tesióra után zuhanyozni, így az osztálytársak látták egymást meztelenül, amitől nem lettek melegek és a szégyenérzet is elmúlt. Ezért is szokatlan nekünk, amikor az amcsi filmekben állandóan pucéran mászkálnak egymás előtt az öltözőszekrények között.
Nem,illetve kisgyerekként(3-11 éves koromig) a kb. velem egyidős unokatesóimmal nagyon jóban voltunk,mint a tesók,mi mind kulcsos gyerekek voltunk és nyaranként egyedül gyakran mentünk úsziba,a szülők ilyenkor melóztak,bár már akkor is szégyenlős voltam,de gyorsan és diszkréten öltöztem át,később elköltöztünk és ahogy minden, az emberek is változnak.Ma már nem tenném és már olyan jóban sem vagyunk,és még szégyenlősebb vagyok.A többi rokon meg már akkor is ki lett volna zárva,nem voltunk jóban,tök idegenek számomra,volt itt nálunk érzelmi és anyagi kisemmizés,hazudozás,kihasználás,nadzolás stb.ami más sztori.Nekem ismerős,rokon előtt sokkal szarabb lenne,mert egy csomó beképzelt,öntelt rokonom van.
Inkább idegen mint rokon,azzal többet nem találkozol,ha kicikiz,vagy bármi negatívumot mond a testedről azt nem hallod vissza.Meg az tök ciki amikor veled kapcsolatban egy másik ismerősnek is mond valamit és a végén mindeenki tudja.
A melegség és a szégyenérzet nem a más meztelenségének látványától alakul ki.A barátnak meg valami nagyon jó havernak kellene lennie,de ezek a barátságok fiatal felnőttkorral kezdenek eltűni,illetve már mindenki éli az életét.
De sok prűd ember jár ide.
Minek ezen szégyenlősködni?
Ez a kérdés hogy minek ezen szégyenlősködni?-csak annyit ha zavarja mért tegye,én kipróbáltam,hogy esetleg elmúlik e a szégyenérzet,de nem,sőt kellmetlen volt.Egyszerűen úgy vagyok attól hogy valaki velem egy nemű,attól még nem gondolom,hogy mászkáljunk egymás előtt ruha nélkül,lehet hogy te bámelyik szomszédod,volt tanárod,rokonod,barátod,ellenséged,utcabelid előtt bármikor bárhol,de én nem.Egyébként az is hülyeség,hogy úgyan úgy néz ki,hisz nem vagyunk egyformák,az uncsi lenne.Én is azt vallom,mint az előttem írók egyike,hogy az én testem,hadd döntsem már el magam,hadd rendelkezek már én magamról.
Egyébként szerintem ha végig mennél iskolai osztályokon,munkahelyeken stb. kevés lenne az az ember akit nem zavarna,ha a többi meglátná.
Én senkit nem szólók le,szerintem a prűdezést meg hagyjuk.Téged nem zavar,örülök,nincs ezzel baj,de velem se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!