Szoktál meztelenül zuhanyozni más emberek előtt (iskola, uszoda, konditerem, munkahely)?
Ismerősök, barátok vagy idegenek előtt rosszabb levetkőzni?
Amerikában kötelező volt sokáig a tesióra után zuhanyozni, így az osztálytársak látták egymást meztelenül, amitől nem lettek melegek és a szégyenérzet is elmúlt. Ezért is szokatlan nekünk, amikor az amcsi filmekben állandóan pucéran mászkálnak egymás előtt az öltözőszekrények között.
Ha úszodába megyek akkor persze használom az öltözőt,modjuk én se szívesen vetközők le bárki előtt,ha nevelőszülőm,vagy élettársa lenne valamelyik szülőmnek kizárt lett volna,hogy előttük meztelenül mutatkozzak,vagy bejárkáljanak amikor fürdők,vagy ilyen anyós esetén.Voltam az egyik barátnőméknél és az apja élettársat szedett össze katasztrófális a nő,úgy gondolta hogy mivel neki is voltak gyerekei,ez feljogosítja hogy úgy csak bejárkáljon bárkihez,aki gyerek nemtől,kortól függetlenül,akkor is ha fürdik,szóval úgy kell a srácoknak kulcsra zárni az ajtót.Kiakasztó egy nő,a barátnőm is tökre panaszkodott,ez alapján én is egyszer véletlenül rányitottam az apámra,szóval bárkire nyugodtan rányithatnák,akinek van lánya.Szerintem azért vannak olyan helyzetek,amikor igenis meg kell kérdezni a másik félt,hogy szégyenlős-e.Egyébként 12-13 éveseknél,mert ez már régebben volt,főleg nincs egy idegenek semmi keresni valója ha éppen fürdik.A haverjaim is szóltak neki már az elején,próbáltak felállítani szabájokat mindhármuk részére,amiket tiszteletben kellene tartani,de a nő persze nem tette,én is aludtam egyszer ott és tényleg ha nem zárom be akkor tuti,hogy nálam is benyít,hál istennek azóta apuka is lecserélte,a mostani az tök jó fej,és tiszteletben tartja őket,ha jönnek,és ha barátaikat hozzák őket is.
Szóval ezzel a történettel csak azt akartam leírni,hogy vannak olyan helyzetek,személyek akik előtt kizárt lenne és kényelmetlen a mesztelenség,de szerintem ez normális is,hisz nem 2-4 évesekről van szó,és már egy 6-7 évest is meg kell kérdezni,ha ilyen szitu áll be a családban.
A szégyenlőséghez én még annyit fűznék,hogy van aki alapból szégyenlős és néha ez életkori sajátosság is,pl. gyerekeknél,kis és nagykamaszoknál és fiatal felnőtteknél is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!