Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Általános iskolában a nemi...

Általános iskolában a nemi szerv vizsgálatakor egyenként kell bemenni vagy a minden fiú bemegy? Ha minden fiú bemegy akkor az alsógatyát is le kell venni vagy csak amikor vizsgálnak?

Figyelt kérdés
2010. márc. 8. 14:12
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
Na volt ilyen vizsgálat vagy mi történt?
2010. dec. 9. 19:57
 32/42 anonim ***** válasza:
19:56, ezt most miért is nekem írod? Érted, hogy ki kivel van itt?
2010. dec. 9. 20:13
 33/42 anonim ***** válasza:

Értem,hogy te a diákokkal vagy,amit értékelek,jó hogy végre valaki lép ez ügyben és nem azzal a szöveggel takarozik értetek van,ezt már annyiszor lehetet hallani.

De a legtöbb fiatal így véli,amit írtam,engem már nem érint,már nem vagyok iskolás,és nem is voltak ilyen vizsgálatok nálunk.Csak leírtam,mert van jó pár még diák ismerősőm,hogy ők mit gondolnak,mit éreznek.Meg hogy én mit gondolok.Lehet kicsit féreérthető volt akkor bocs.De mint írtam végre valaki aki tenni is próbál valamit!

2010. dec. 10. 19:02
 34/42 anonim ***** válasza:
OK, csak hát én tudom, hogy nagyon sokan ezt érzik, száz topicban le van írva, és azt hittem, lejött, hogy pont ennek a hatására kezdeményeztem az eljárást. De semmi baj, ha még egyszer leírod, lehet, hogy nem voltam egyértelmű.
2010. dec. 10. 22:24
 35/42 anonim ***** válasza:
Örülök,hogy más is végre nem csak beszél,hanem cselekszik is,de úgy vagyok vele,hogy szerintem mindenről tájékoztatni kell a diákokat,a szüleiket meg még inkább.És ide a választhatóság (mint orvosra gondolok) is beletartozik,vagy ha nem akar egy ilyen vizsgálatot,mert én biztos nem hagynám,ezt is tudniuk kell,hogy nem kell hagynia.Az egészség fontos,ebben egyetértünk,de nem mindegy hogyan.Remélem több ilyen hasonló oldalra is fogsz a diákoknak írni.
2010. dec. 12. 12:26
 36/42 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, teljesen egyetértünk, csak a "de" szót nem értem. Azért fordultam az állampolgári jogok biztosához, mert neki van lehetősége változást elérni országos szinten (én legfeljebb a saját iskolámban próbálhatnék tenni valamit). Nem véletlen, hogy a tájékoztatás is szerepelt a kérdéseim között. Az ombudsman nálam jobban ismeri a jogszabályokat, ennyi elég lesz neki, hogy értse, miről van szó.
2010. dec. 12. 12:46
 37/42 anonim ***** válasza:

Akkor teljesen egyetértünk,nem midnig sikerül jól fogalmaznom,legalább is ha számítógépnél írók.

A de szót nem is tedd oda,ill tegye oda és akkor érhetőbb lesz.A de szót úgy értettem,hogy amikor iskolába megy a gyerek, többnyire a szülőkkel alá szoktak íratni egy orvosi vizsgálatokon való részvételet és oltások adásába való beleegyzeő nyilatkozatot,na a legtöbb szülő azt sem tudja milyen vizsgálatok vannak és milyen oltásokat is kap a gyerek és hallottam olyat amikor az anyuka felháborodott,hogy az ő tudta nélkül,hogy merték más előtt a gyerekének az intim testrészét megvizsgálni és a válaszuk annyi volt,hogy annak idején beleegyzet,hogy orvosi vizsgálatokon vegyen a gyermeke az iskolában részt.szóval 22-es csapdája,a szülő beleegyzik hogy megkapja a szükséges oltásokat a gyerek és megvizsgálják,de nem tudja mit is jelentenek ezek.Na de sok helyen még mindig hallomásból sem ismerik a szülők hogy lennének ilyen vizsgálatok,meg sok szülő azért nem mer akár egy ilyen vizsgálatot nem engedni,mert félnek,hogy az ÁNTSZ megbűntetheti őket,mert ilyesmiről is hallottam,ahogy arról is,hogy nem is szólnak sok helyen hogy lesz ilyen vizsgálat előre,vagy maga a szülő sem tudja,hogy hogyan is zajlik egy ilyen vizsgálat,milyen beleszólása van a dolgokba.Szóval a de szót ilyesmikre gondotam.A diák meg egyáltalán nem tudja,hogy ha valami elfogadhatatlan számára,akkor nem kell hagynia,mert olyat is olvastam,pont ezen az oldalon hogy mindenkinek egyszerre meztelenül kellett bemennie,ez eleve etikátlan és mindenki rettentően rosszul érezte magát.Nem is tudták,hogy tehetnek ellene,és nem is szóltak otthon.Én is voltam diák és ami nagyon kellemetlen lett volna és úgy érztem volna,valami nagyon nem úgy történt ahogy kellett volna,nem biztos hogy mertem volna szólni,mert eleve megalázó és nem biztos hogy akartam volna hogy erről kelljen még beszélnem.Sok gyerek nem is mert szólni,nem is mer beszélni hogy milyen érzés nekik,inkább egymás között vitatják meg,vagy különböző fórumokon.

Fontosnak tartom az évszázadok óta nálunk behozott alapvizsgálatokra(magasság,súly,látás,hallás,vérnyomás,lúdtalp,gerinc,fogak vizsgálata),és a "de" szót az intim területeket érintőkre érteném,szerintem ott kellene a vizsgálat menetének pontos leírása és ehhez szülői beleegyezés kellene.Nem az hogy bárkit köteleznek rá.

De szerintem ebben is hasonló talán a véleményünk.

Mivel elég fiatal vagyok,nincs gyerekem,de ha belegondok és lenne,azért mert orvos valaki nem hagynám hogy bárki végezen intim jellegű vizsgálatot,tudtom és beleegyzésem nélkül.Azért igen is fontos lenne hogy ki csinálja,akárki ne csinálja,és akármikor se.A "de" szócskákat ilyenekre értem.

Sok sikert és remélem sikerül azért majd valamit elérni ebben az ügyben.

2010. dec. 13. 19:19
 38/42 anonim ***** válasza:
hát nekünk egészen 8. osztályig a váróban meztelenre vetkőztünk! (egyszerre mindenki látta mindenkiét) azt 8.ba már csak eggyesével!
2012. máj. 14. 14:09
 39/42 anonim ***** válasza:
Tudod ki vetkőzőtt volna teljesen meztelenre csoportosan a váróba,a szüleiteket sem értem,a fejetekte sza-tak egy nagyot ez látszik is.Mi simán szóltunk hogy a vizsgálaton nem veszünk részt,hiába pattogott a doki,sima rutint csinálja meg a többit meg elfelejthette.Ki kellett volna nyitni a szájatokat.
2012. máj. 19. 13:38
 40/42 kakh válasza:
26%
Nálunk is volt ilyen.5.osztályban viszont lányok fiúk együtt mentek be és egymás előtt kellett levetkőznünk.Elég kínos volt.Nem tudtuk mit akar csinálni az orvos.Azt mondta hogy ki kell próbálnunk az orális szexet.Mi nem akartuk de aztán mégis megcsináltuk.
2012. aug. 23. 10:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!