Roacuttan, szedjem ne szedjem? 16/F
Nemrégiben voltam bőrgyógyászati magánrendelésen a hölgy 4hónapos Roacuttan kúrát javasolt a pattanásaimra. Mondta hogy régóta van a pályán és sok embert kezelt ezzel, és mindenkinél bevált.
A bőröm nem vészes viszont rendszeresen van 1-2 gyulladt folt az arcomon. Miután kiváltottam a gyógyszert a sok pozitívum mellett, rengeteg "rémhírt" olvastam róla, és nagyon megijedtem. Van valami tapasztalatok a gyógyszerrel kapcsolatban?
Mellékhatás: öngyilkossági hajlam, ritka esetben halál.
Ez a gyógyszer (A-vitamin származék) egy atombomba a pattanások ellen de naagyon durva mellékhatásai vannak, lehetnek.
Én a helyedben csak akkor alkalmaznám, ha más megoldás nincs. A kúra alatt többek között tilos a napfényre menni!
Olvasgass a rémtörténetekről a mellékhatásokkal kapcsolatban.
Az orvos is tisztában van azzal, hogy milyen gyakorisággal miket okozhat ez a gyógyszer. Tény, hogy elég csúnya mellékhatásai lehetnek, a szedés alatt sok szabályt be kell tartani (pl. fényvédelem!), és ellenőrizni is kell rendszeresen.
De ha az orvos javasolja, akkor valószínűleg indokolt a szedése.
De ha nem bízol a dokiban, menj el máshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!