Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Fáj a körülmetélés?

Fáj a körülmetélés?

Figyelt kérdés
2010. jan. 11. 19:01
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Szia EE!

1.) 22 vagyok. valamikor általános iskolás korom vége felé rápillantott a doki, h minden rendben van-e, és rendben volt, de ernyedt állapotban nincs is gond vele.

2.) igazából nem mondanám, h szenvedek tőle, csak félek, h egyszer elszakad a fék, mert az rövid, ha azt orvos látná, sztem rávágná, h "akkor azt most elnyisszantjuk".

lehet, h a fitymám is szűk egy kicsit, de a fék rövidsége miatt ez nem derül ki egyértelműen, lehet, h azzal már nem is lenne gond.

szóval a gondot az okozza, h merev állapotban nem tudom hátrahúzni a bőrt, csak félig, mert ahogy húzom, feszül a

fék.

persze ezt egy kis egyszerű műtéttel meg lehetne oldani, de nekem más a gondom. szóval átlagon felül érzékeny vagyok testileg. ezt úgy értem, h ha mondjuk teázgatok a barátaimmal, és már mindenki megitta a teáját, én még a bögrét sem tudom megfogni, olyan forrónak érzem, nem hogy meginni. ha sötétebb helyről nagyon világosra megyek (pl. utcára napsütésben), néha nem bírom a szemem kinyitni hosszú percekig, könnyezek. hogy mennyire csiklandos vagyok, azt inkább nem is részletezem, magamat is halálra tudnám csikizni. és még sok ilyen dolgot mondhatnék. szóval hiperérzékeny vagyok, és ez itt a probléma, mert ott lenn ugye még érzékenyebb, mint máshol, és amíg megvan a bőr, meg amíg a makk felszíne védve van, addig nincs gond. szóval attól félek, h ha normálisan hátra tudom majd húzni a bőrt, sőt ha még a bőrt is megrövidítik, akkor az plussz problémákat von maga után. így is ha egy lánnyal vagyok, mármint szeretkezünk, és megsimogatja a hasam, akkor összerándul a testem, és ez a "sokk" hatására persze a merevedésem is azonnal elmúlik. csak képzeld a helyembe magad...

lehet, h most egy kicsit összezavartalak, h mi is az igazi probléma, a fitymaszűkület, vagy az érzékenység. tudod direkt nem az érzékenységemmel kapcsolatban tettem fel a kérdést, mert vannak, akik úgy gondolják, h de menő hiperérzékenynek lenni, és sorolják a sztorikat(ezt már megtapasztaltam), ahelyett, h segíteni próbálnának.

szóval most egy ilyen "se így nem jó, se úgy nem jó" helyzetben vagyok.

az érzékenységem miatt a makkomat csak nagyon óvatosan tudom megmosni fürdéskor, alig tudok hozzányúlni, szerintem ilyen érzése akkor lehet egy "normális" embernek, ha be van neki gyulladva, de nekem nincs, meg ez egész életemben, egészen kicsi korom óta így van.

ha rágondolok, h elmegyek dokihoz, és hozzáér a makkomhoz a keze, ááhhh...

3.)Túléri, de nincs bolyt.

Hát fogalmam sincs, mit lehet velem kezdeni...

2010. jan. 13. 15:26
 12/23 anonim ***** válasza:
46%

Nem ertem amugy a sztoribol, hogy emiatt miert kellene lecsonkolni a bort, ahelyett, hogy egy kis bemetszessel megoldja a doki, hogy lehuzhato legyen.

Ha lehuzva akarod majd tartani utana, akkor azt megteheted es nem kell emiatt lecsonkolni.

Nekem korulmeteltek es nem jartam vele jol, es sajnos utobb, amikor panasz van, mar NEM LEHET TENNI SEMMIT nagyreszt, mert mar NINCS MIVEL mit tenni.

A makk nem arra van kitalalva, hogy fedetlenul alljon, nekem pl csunyan befoltosodott az evek alatt.

Ez alkattol fugg, neha hamlik is, a felulete egeszen smirglipapirszeru tud lenni, furdes utan egy darabig neha nem, de amugy igen.

Nem tudhatod, hogy sikerul a mutet, nekem pl a varratok is csunyak lettek, aztan utobb mar sajnos minden keso banat.

Ne gondolkozz a korulmetelesben, ha nem muszaj, szerintem. Azok, akik poruljartak vele, nem rohannak a netre hozzam hasonloan azert, hogy elmeseljek, "NEKEM ROSSZ" de azert igy is latni eleg sok bejegyzest itt-ott, amiknel ez lathato, egy "jol sikerult" korulmeteles utan is lehet a lecsonkolt himtagnak boldogtalan tulajdonosa.

A fitymanak ott a helye, funkcioi vannak, nem viccbol van az se rajtunk, ahogy a kormunk se, meg a lepunk se...

2010. jan. 13. 18:16
 13/23 anonim ***** válasza:

Hali! :-)

Téged aztán érdekes tulajdonsággal áldott meg az Isten... :-)

Egy picit bevallom egyik unokatestvéremre emlékeztetsz, akivel fiatalabb korában remekül lehetett gitározni, annyira csiklandós volt a hasán, és csak hozzáértünk, máris adta a felső "C"-t... XD XD XD

Most viszont félre a tréfával...

Szóval hosszabb a fitymád, de rövid a kantárod. Ezt még fokozza némiképp a sztem "fényérzékenységed", is, amely alergiás reakciókat vált ki kötőhártya-gyulladás formájában plusz akaratlan sokkterápiát kapsz akármi hozzádér... S ráadásul ez szex közben is rendkívül zavaró,... ugye?

Ajjajjj... nem irigyellek, Pajtás, nagyon nem... pláne nem, ha a bnőddel kikötözősdit játszanátok és a hasadon végighúzna egy pávatollat,... mi?

És így van...látom tájékozott vagy... tényleg csak egy kis műtét kell a fitymafék-probléma (frenulum breve) megoldásához: átvágás (frenulotómia). Mert attól, hogy hosszabb a fitymád, még nincs ok körülmetélni, de még csak részlegesen sem. Azt azonban hadd kérdezzem, ez a probléma gyerekként vagy korábban nem zavart? Szexuális életedben nem "fékez"-tet fájdalommal?

Ez a hiperérzékenység bevallom, rendesen mozgatja a fantáziámat. (Már 4 borzongáson túl vagyok...) Roppant érdekelne, milyen negatív (és ha van, pozitív) tapasztalatokat szereztél ezzel a hiperérzékenységgel...! Egyszer megoszthatnád velem... sztem tanulságos lenne , az bizta...! (Persze, ha nyilvánosan ezt a részét nem részleteznéd ki, de elmondanád...sztem van arra más mód is... pl.: hozzászólásom alján jobbra lent...)

Akkor mi van, ha hozzáérsz a makkodhoz? Milyen érzés ez neked? Fáj? Éget? >>8-O

Egyáltalán milyen hőfokú vízzel próbálod megmosni? Akkor is milyen hatást vált ki rajtad?

Köszönöm, hogy őszintén és részletesen megosztottad velünk, hogy miféle problémád van. Természetesen megértem a problémád komolyságát, ennek megfelelően kezelem, s próbálok segíteni, ahogy tudok. Előtte azonban mondd el légyszi, hogyan tervezed megoldani ezt a helyzetet? Mert lefogadom, h. téged zavar a rövid kantár, és külön belerezzenek magam is, ha beleképzelem magam a helyzetedbe az általad elképzeltetett szituációkban.

Urológus dokinál voltál már, vagy rettegsz a fent részletezettek miatt?

Üdv: EE

2010. jan. 14. 06:05
 14/23 anonim ***** válasza:
29%

Jah...látom... még nem voltál a dokinál... reggel van... |8-O)

EE

2010. jan. 14. 06:14
 15/23 A kérdező kommentje:

szia EE!

bocsi, nem vettem észre, h visszaírtál, rég voltam gyakorikerdesek-en.

barátnőm egyszer megemlítette, h vegyünk bilincset, először tetszett az ötlet, azt hittem, őt fogjuk az ágyhoz bilincselni:)

az, hogy rövid a fékem, nem okoz fájdalmat, csak félek, h elszakad, meg kicsit zavar, h nem vagyok olyan, mint mások, és tisztítani sem olyan egyszerű a fék alatti részt, pedig a tisztántartás ugye elég fontos dolog. ezek a problémák kis koromban még nem jöttek elő, úgyhogy akkor még nem zavart.

az érzékenységemről olyan sok mindent nem tudok mondani, de azt is elég megélni, amit leírtam. amit még nem említettem, az a zaj. nem tudom, h másokat mennyire zavar pl. ha egy mentőautó megy egy utcában vele, mert nem vagyok mások helyében és nem hallok a fülükkel, de nekem ez is meglehetősen kellemetlen érzést okoz.

szóval kicsit olyan vagyok, mintha az idegeim már tönkrementek volna, és minden ingerre rosszul reagálnék, de tudom, h nem így van, mert egyébként nyugodt ember vagyok, nem vagyok hirtelen haragú, szóval az idegrendszerem más értelemben érzékeny.

hogy pozitívat is mondjak: szokták mondani, h az ilyen emberek a művészetekben sikeresebbek. nálam ez véletlenül (vagy nem véletlenül) tényleg így van, egy közösségi oldalon (ahol nem rokonok és barátok vannak, akik mindenképp megdícsérnek, hanem objektíven ítélő idegenek) rajzaimmal és festményeimmel szép eredményeket értem el, mármint ami a "rating"-et és a pozitív kommentek számát illeti. zenéket is írok, azokkal is hasonló a helyzet.

az utóbbiak bizonyításaként szívesen küldök email-ben rajzot vagy festményt.

ja, légyszi Te írj elöbb, mert ha itt írok neked, a nevemet is megtudod, mert benne van az email-címben, és szeretném megőrizni névtelenségem.

ha írsz, visszaírok egy másik címről, ami anonim.

köszönöm.

ha hozzáérek a makkomhoz, fáj. mint amikor elesel biciklivel, ledörzsölöd a térded, és utána hozzáérsz.

megmosni kizárólag(!) langyos vízzel tudom.

köszi a válaszaid!

2010. febr. 22. 02:06
 16/23 anonim ***** válasza:

Hali!

Írtam neked privátban, nem tudom, megkaptad-e?

Ha nem, ezt kérlek jelezd felém!

EE

2010. febr. 26. 05:39
 17/23 anonim ***** válasza:
76%
Én tavaly novemberben estem túl a dolgon. Az érzéstelenítés abból áll, hogy kapsz 2 injekciót a pénisztőbe és kettőt a makkba. Ez épp csak egy pillanatig fáj, utána elkezd hatni az érzéstelenítő és a műtétből nem érzel semmit. Én speciel éreztem ahogy belémvágnak, de nem volt fájdalmas mert már hatott az érzéstelenítő, inkább olyan csiklandozáshoz hasonló érzés volt. Mivel nekem elég hamar távoznak az érzéstelenítők a szervezetemből ezért hamar elmúlt a hatása és a varrás végét már éreztem, de ne félj ez veled nem történhet meg, nem fogsz érezni semmit. Ha kimegy az injekció hatása az se lesz gáz. Én vártam hogy mikor fog fájni, de semmi.
2010. ápr. 27. 08:49
 18/23 anonim ***** válasza:

@ Uccsó (08:49)

_ Neked akkor teljes vagy részleges körülmetélésen kellett túlesned? Mi miatt és hány évesen?

_ A műtét előtt mi volt a helyzet? Hogy nézett ki a fityma? Mennyire volt hosszú?

_ A fékeddel is voltak problémák?

szikével, elektromos szikével vagy lézerrel metszettek? (varratok szempontjából van jelentősége...)

_ Eltelt lega fél év a műtét óta. Most mi újság? Hogy szuperál?

_ Jól érzem a leírott hangvételedből, meg vagy elégedve az eredménnyel?

Üdv: EE

2010. ápr. 28. 18:49
 19/23 anonim ***** válasza:
82%

Üdv EE!

23 évesen történt, teljes szűkületem volt, a fékkel nem volt gond,de körülmetélésnél eltávolítják mindíg, ha jól tudom. Előtte normál állapotban volt, a szűkületet leszámítva (úgy értem nem volt hosszú a fitymám vagy ilyesmi). Ha jól tudom szikével végezték a műtétet.

Most igazából jól szuperál, de majd idővel szeretnék korrekciót csináltatni, ugyanis a doki kicsit elszabott. A fékből megmaradt egy darab és így nem nagyon tetszik, illetve a bal oldalon többet hagyott meg a belső fitymából,valamint a dorsalis oldalon lett igazán elszabva, onnan csak ki kell vágni egy kis darabot és máris oké lenne.

Mindent összevetve elégedett vagyok, hiszen előtte kicsit nehezen közeledtem lányokhoz, így azért nagyobb az önbizalmam. :)

2010. ápr. 28. 20:58
 20/23 anonim ***** válasza:
23%

Elég ocsmánynak nézhet ki, összevissza szabott péniszed, a leírásod alapján :(

Sajnálom

2010. máj. 4. 09:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!