Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Miért állítják azt az orvosok,...

Miért állítják azt az orvosok, hogy a smegma teljesen normális dolog?

Figyelt kérdés
A barátomnak újabban elég sűrűn van, szinte naponta (noha régebben szinte nem volt soha). Alaposan fürdik minden nap még is valamiért van újabban. Az orvosa meg azt mondja neki, hogy ez teljesen normális. Még is hogy lehet ez normális? (semmi kellemetlenség nincsen miatta-szag meg ilyenek-de azért még is csak fura!)

2014. jún. 4. 20:26
 1/10 anonim ***** válasza:
Normális.
2014. jún. 4. 20:36
 2/10 A kérdező kommentje:
Jó, ezt mondta már a doki is! Akkor azt kérdezem, hogy miért kezdett el nála ilyen sűrűn jelentkezni. Régebben nem volt soha semmilyen körülmények között sem.
2014. jún. 4. 20:39
 3/10 anonim ***** válasza:
23%
Gratulálok a túrós farkú barátodhoz.
2014. jún. 4. 21:09
 4/10 anonim ***** válasza:

A szmegma a vizeletből és izzatságból keletkezik, ahogy bepállik a fityma alatt. Lehet hogy jobban izzad, vagy többet iszik, ezáltal többet vizel.

Megoldás lehet például, ha a fitymáját megpróbálja hátrahúzva tartani, így nem tud bepállni. Én anno 3 évig hátrahúzva tartottam, aztán körülmetéltettem magam (nem a túró volt az elsődleges oka :) )

2014. jún. 5. 07:03
 5/10 anonim ***** válasza:
16%
Ja, még bírom ezt a "napi nyóccó fürdök és mégis..." dumát. Megmosni kell és nem csak lögybölni rá a vizet. És persze szárazra is kell törölni, ennyi a titok.
2014. jún. 5. 07:44
 6/10 A kérdező kommentje:
Izzadságból? Akkor az mitől válik darabossá, mint a műanyag? Olyan mint valami fehér puha műanyag. szóval nem olyan mint, hogy ha izzadság volna. Inkább hasonlít valami olyan anyaghoz mint a viasz vagy nem tudom.
2014. jún. 5. 12:36
 7/10 A kérdező kommentje:
Ha minden doki szerint normális, akkor most mit gratulálsz a "túros" farkú barátomhoz. Állítólag minden egészséges férfinak 3 nap fürdetlenség után olyan lesz a farka mint a 25 dkg kocka csomagolt bolti túró. Szóval a dokik szerint ez a normális.
2014. jún. 5. 12:39
 8/10 A kérdező kommentje:
Mondtam neki természetesen, azt amit mondasz (hátrahúzva élni a mindennapjait), de azt mondja, hogy rendkívül érzékeny a makk rész és folyamatosan merev a farka. Így ez el lett felejtve. De köszönöm a tanácsot.
2014. jún. 5. 12:44
 9/10 anonim ***** válasza:
59%

A következőt írom a 4 nek és neked is .

A szmegma a makk pereme alatt lévő faggyúmirigyek terméke.

Feladata,hogy védje a makkot a kiszáradás ellen .Ezért mondta a doki ,hogy normális ez .Hogy kinek mennyire termelődik ez,egyénenként váltózó,mit sok minden .

Ez mellett a legfontosabb a napi tisztán tartás .

Aki nem fordit kellő időt rá,annak szagos lesz,és még gyulladást is okozhat .

2014. jún. 5. 18:17
 10/10 anonim ***** válasza:

Bocs, de én férfi vagyok, a tapasztalataim köszönő viszonyban sincsenek azzal, hogy "minden doki szerint" mi van.

De pontosítok: Minden doki szerint természetes a szmegma termelődése (és itt jön a KULCS, a mondat folytatása: ) ha nem tartják megfelelően tisztán a nemi szervet. Azért is írtam a lögybölést, mert gondolom nem megmossa, mint pla kezét, hanem csak csurgatja rá a vizet és lögyböli, esetleg nem törli szárazra. Ez mondjuk hihető is, ha sír a makkérzékenység miatt. Nyilván az érzékeny makkjába nem fog beletörölni szivaccsal és száraz törülközővel.

Amúgy nem feltétlen lesz 25 dekás kockatúró ha egyszer-egyszer nem mosod meg valamiért. Feltéve ha amúgy rendszeres a tisztálkodás.

2014. jún. 5. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!