Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ez normális dolog?

Ez normális dolog?

Figyelt kérdés

Üdv!

Arra lennék kíváncsi,hogy az én makkomon is ilyen apró izék találhatók,mint az alább látható képen.Ez teljesen normális?(a kép a Wikipédiáról származik)

[link]

2014. márc. 26. 17:05
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez csak papillomatosis (azthiszem így kell leírni).Jóindulató bőrelváltozás.Semmit nem árt.De ha nagyon zavar kezelgetheted betadine oldattal
2014. márc. 26. 17:16
 2/8 anonim ***** válasza:
És a férfiak elég nagy részénél előfordul,tehát normális :D
2014. márc. 26. 17:17
 3/8 anonim ***** válasza:
egyetértek kettessel.. bár szerintem a betadintól nem lesz jobb!
2014. márc. 26. 17:19
 4/8 anonim ***** válasza:

Ezek megnagyobbodott mirigyek a makk peremén. Másik néven PPP (Pearly Penile Papules). Ez egy teljesen jóindulatú elváltozás, nem is tekintik betegségnek. Ha nem zavar, akkor nem kell kezelni.

Ha zavar, akkor lézerrel vagy egy ahhoz hasonló eszközzel magánrendelésen eltávolítható (lényegében leégetik).

A műtét kb 20 perces. Helyi érzéstelenítéssel végzik, tehát nem fájdalmas. A gyógyulás kb 2 hét. A kezelt rész érzékeny lehet, de különösebben a gyógyulás alatt sem fáj.

2014. márc. 26. 17:27
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm,megnyugodtam akkor!:)

Ez a bőrelváltozás mitől alakulhat ki?

2014. márc. 26. 17:27
 6/8 anonim ***** válasza:
A kialakulásának pontos okát nem ismerik.
2014. márc. 26. 17:32
 7/8 A kérdező kommentje:

Rendben,köszönöm a válaszokat!

Megnyugodtam,hogy nem egy fertőző nemi betegségem van!:)

2014. márc. 26. 17:36
 8/8 anonim ***** válasza:

Betadine oldat egy fertőtlenitő,és semmit nem old meg.

Attól ,hogy ez csak esztétikailag lehet zavaró,ez nem normális dolog,írom a 2 nek is .Ha ez normális lenne,akkor

azok jönnének a kérdéssel ,akiknek viszont nincs ilyen .

A dolog hasonlít a fordyce pöttyökhöz.Azok is csak esztétikailag lehetnek zavarók .

2014. márc. 26. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!