18 évesen fitymaletapadás lehetséges?
Olvastam neten, hogy ez csak kisgyerekeknél van. Viszont nekem merev állapotban csak félig jön fel a fityma, és CSAK akkor ha merev, akkor egyszerűen érzem hogy rá tapad, és ha húzogatom (bár nem tudom hogy másnak milyen érzés lehet) hogy erősen rajta van. És tényleg fura érzés, hogyha megfogom a fitymám egy kis részét a körmömmel, és "felhúzom" a makkról, akkor érzem hogy picit pattan egyet.
Ezesetben milyen műtét lenne helyénvaló? (A körülmetélésről csak végső esetben lenne szó)
Kenőcsöt se írjátok plz, voltam urológusnál aki felírt valamit hogy egy hónapig kenegessem az egészet vele, nem jött be.
A letapadás általában megszűnik a serdülőkorig. De ilyenkor lankadt állapotban sem hátrahúzható a fityma, mert a makkhoz van "tapadva".
Ha jól értem, Neked az a problémád, hogy merev állapotban a fitymádat nem tudod hátrahúzni. Ha ernyedt állapotban hátra tudod húzni, akkor ez nem letapadás, hanem relatív fitymaszűkület!
A hátrahúzást ne erőltesd (pláne akkor ne, ha fájdalmat okoz), mert a fitymád bőre ettől berepedezik/megsérül és még jobban összeszűkülhet!
A fitymaszűkületet többnyire hegesedés okozza. Enyhébb esetben az orvos első lépésként szteroidos vagy hegek kezelésére alkalmas krémet írhat fel, ami lazíthat a szűkületen. Ez történt Nálad is.
Mivel ez nem vált be, vissza kellene menned az orvoshoz! A szűkületedtől függően ő tudja eldönteni, hogy milyen lehetőségeid vannak (pl. bemetszés, z-plasztika, részleges körülmetélés stb.)!
Köszönöm a segítségeteket.
Mivel magándokira nem lenne pénzem, és az sztksokban nem bízok (a legtöbb leírtak szerint csak körül akar metélni, nekem is ezt ajánlották fel), mi alapján döntené el egy normális nem hentes urológus, hogy bemetszés (ha jól olvastam, az inkább "gyűrűsen" megoldás, hogy 2 centit belevág a fitymádba, és kétoldalt elvarrja, aztán kilógó makkvéggel kell élnem) vagy kantár átvágása a helyénvalóbb? Melyik "drasztikusabb" módszer? Mert ha pl bemetszést ejtene, és aztán kiderül, hogy azzal nem lett jobb, és elég lett volna csak hátul átvágni, akkor feleslegesen kétfelé vágta a fitymám. Így még véletlenül sem szeretnék járni, ezért kérdezem.
A körülmetélést azért szokták javasolni, mert a többi esetben a fitymaszűkület újból kialakulhat. (Ha ezt ajánlja az orvos, az nem feltétlenül jelenti, hogy felelőtlen lenne, vagy hentes).
A kantár átvágása akkor jelent megoldást, ha a fitymafék rövid! Szűkületnél nem jó.
Az orvosod az alapján fog dönteni, hogy mitől várja a legjobb eredményt!
A plasztikázás csak akkor hatásos ha a fityma eleve rövidebb. A plasztikázás után nem marad annyi bőr hogy a makkon túl lógjon.
Mert ha marad akkor ismét vissza fog szűkülni!!!
#8 Igen persze, meg azért mert pénzt kap érte.
#9 Ezt nem értem, tehát mindig fentáll a lehetősége ennek? Hogyha után eleget tornáztatja az ember forró vízben, még akkor is? Én szerintem azért is késtem el ezzel a dologgal mert kiskoromtól fogva van, és csak 18 évesen kezdtem el rá jönni. A hegesedés nekem is meg van, bár nem tudom, hogy mikor "rántottam" fel annyira a fitymát hogy kivérzett (lehet nem is vérzett) szóval a makk aljánál nekem is körbe gyűrűsen vannak hegek.
És képtelen lennék elviselni, ha egyáltalán nem lenne fityma a makkomon, már csak maga az érzés, hogy kellemetlen amikor pl boxer és farmer állandóan nyomja és mindenre érzékeny ha hozzáér. Főleg, hogy páran írták hogy úgy elvileg "tovább bírják a szexben", hát persze, ha egész életükben úgy fityeg, akkor annyira teljesen érzéketlen lesz és elhal, hogy nem csoda hogy nem tudnak elmenni.
Ha valakinek mindkét bemetszéses módszere meg van amúgy, akkor is lehetséges a visszaszűkülés? Pl a legutóbbi válaszolónál aki azt írta, hogy a fityma a makk végénél hosszabban lelóg, mint a makk vége?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!