Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Lehetséges még hogy 17évesen...

Lehetséges még hogy 17évesen nôni fogok?

Figyelt kérdés
Bàr anyumat és apumat már lenôttem 1-2cm-el (176 cm vagyok) de báttyám (vérszerinti) 187cm.
2014. febr. 25. 10:27
 1/3 anonim ***** válasza:
84%

Biztosat nem lehet mondani, mert ez egyéni dolog, van aki ilyen korban is nő még vagy később, akár 20 évesen is, van aki viszont megnő egy adott magasságra mondjuk 14 éves korában és onnantól már nem változik. Plusz ehhez tudni kellene az előzményeidről pár dolgot, de még akkor sem lenne biztos.

Elméletileg 19-21 éves korodig is nőhetsz, de általában ez igen ritka, valószínűbb, hogy már nem fog jelentősen változni a magasságod. De ez a 176 cm egy teljesen átlagos magasság és ezzel már nem is számítasz alacsonynak. Én már biztosan nem fogok nőni és csak 165 vagyok jóindulattal, akkor én mit szóljak? ...

Különben az is normális, hogy ekkora a különbség, hogy a testvéred 187 cm. És nem csak a szülők magasságát kell figyelembe venni, ráadásul az effajta jóslás is felesleges, mert rengeteg befolyásoló tényező van, a legtöbb már a terhesség alatt vagy gyermekkorban, szóval ilyenkor már nem sokat tehet az ember. Megfelelő minőségű táplálék, elegendő alvás, lehetőleg kevés stressz és mozgás. Ez elméletileg biztosítja az alapot, hogy minden rendben menjen, de nem garancia ez sem.

De ismétlem, a te magasságod teljesen normális és megfelelő, szerintem ezzel már bőven ki lehet egyezni. Az, hogy a testvéred magasabb lett nálad egy dolog, még sok más dologban is különböztök valószínűleg.

2014. febr. 25. 12:26
 2/3 A kérdező kommentje:
Valóban a hétköznapi életben átlagos a magasságom de kosárlabdázom, es bar tudom hogy voltak nagyszerû alacsony kosarasok is de akkor is elég nehéz es ezért lettem volna rá iiváncsi
2014. febr. 25. 14:05
 3/3 anonim ***** válasza:
78%

Ja értem. Így már érthető, de szerintem sokat már valószínűleg nem fogsz nőni. A testvéred mennyi idős korára érte el ezt a magasságot? Nem zárható ki a dolog, csak kicsi rá az esély. De nézd a jó oldalát, még van időd kitalálni, hogy mi legyen belőled, ha profi kosaras már nem is lehetsz. :) Játszani meg lehet ilyen magassággal is, azért nem kell lemondani róla.

Egyébként én 1-2 centivel még anyámnál is alacsonyabb vagyok (uramisten...), szóval tényleg hiába számolgatja az ember, hogy milyen magasnak kellene lennie legalább a családtagjai magassága alapján. Én szüleimet is kikérdeztem, a terhességről, a gyerekkori táplálkozásomról, szokásaimról stb. de nem találtam semmit, mondhatni minden rendben ment, nagyjából minden adott volt, mégis ilyen alacsony maradtam. (Bevásárlásnál néha meg kell kérni egy-egy 190-es férfit, hogy vegyen le nekem valamit a felső polcról, mert egyes helyeken direkt úgy pakolnak, hogy van amiből csak felül van...)

Maradnak a gének, vagy valami kicsi, ámde mégis jelentőségteljes apróság, ami valamikor becsúszott.

De a reményt ne add fel, fogadd meg a korábbi tanácsaimat (alvás, táplálkozás stb.) akkor javulnak az esélyeid.

2014. febr. 25. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!