Az baj ha 15 évesen minden nap hajat mosok? (WU2 Sampon)
Figyelt kérdés
2013. dec. 15. 22:17
2/11 A kérdező kommentje:
Már két és fél éve. Kicsit világosabb lett a hajam, gyengébb nem lett és hullani sem hullik. Azt mondta a fodrász, hogy MB1-es hajam van. Ezért nem is hittem el, mivel több helyen olvastam negatív dolgokat erről. De nektek mi a véleményetek?
2013. dec. 15. 22:25
3/11 anonim válasza:
Nem egészséges ilyen gyakran hajat mosni. Zsírosodni fog a hajad, és nincs szükség rá, hogy ilyen gyakran vegyszerezd a fejed...
4/11 anonim válasza:
A heti 1 is bőven elengendő lenne.Na legyen 2,ha olyat sportolsz,hogy még a fejed is izzad .
5/11 anonim válasza:
Tényleg jobban zsírosodik tőle, de én is így voltam vele olyan 18 éves koromtól kezdve. (Most vagyok 28.) Továbbra is mindennap kell mosnom (én a hétvégéket ki szoktam hagyni, amikor tuti itthon vagyok, hadd pihenjen a haj egy kicsit), különben borzalmas, de nap közben nincs gond. Mondjuk az én hajam kifejezetten rövid.
6/11 anonim válasza:
Nem az a lényeg hogy hányszor mosod. Azt leginkább az életviteled, kell hogy eldöntse: sportolás,poros,koszos levegö.... Stb. Az se baj, ha akár minden nap megmosod, de akkor nyilvánvalóan a sampon mennyiségét csökkenteni kell, hisz nem kerül adott idö alatt túl sok kosz a hajra. Ilyenkor az is elöny ha esetleg elöre higított sampont használsz, és minden esetben a hajnak megfelelö sampont használj(pl.festett hajra festett hajra valót....)
7/11 anonim válasza:
Nem 15 évesen fog gyengülni vagy ritkulni a hajad attól, hogy rosszul kezeled, hanem később. Az, hogy most minden ok azt jelenti, hogy még van időd dönteni.
Aki úszik, az minden nap bevizezi a haját, és nem hiszem, hogy az ártana. A napi vegyszerezés viszont nem hangzik jól, még ha aránylag jó samponról van is szó.
Használj minimális mennyiséget, nem a habzás a lényeg, hanem az, hogy tiszta legyen.
Azaz, ha A ember heti 1x mos hajat 1 egység samponnal, B ember pedig heti 7x 1/7 egység samponnal, akkor szerintem mindketten kb. ugyanannyi terhelésnek teszik ki a szervezetüket.
8/11 anonim válasza:
Nem baj, de hülyeség. Hacsak nem vagy bányász...
9/11 anonim válasza:
Eléggé baj mert nem egésuséges mindennap hajat mosni legalább egy héten 2-szer vagy 3-szor szabad!
10/11 anonim válasza:
nem valami jó. Alapvetően a hajnak is van valamilyen öntisztító mechanizmusa, ami kapcsolatban áll a zsírosodásával is, állítólag ezért egészségesebbek a hajszálak a tarkó környékén, mert kevesebbet dörzsölöd és vegyszerezed (ezt egy fodrász ismerősömtől hallottam) De kb mindenhol azt mondják, h nem szabad naponta, még akkor is, ha a samponra mindennapi haszálat van írva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!