Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Aranyerem van, de kezelem....

Aranyerem van, de kezelem. "Be fog" gyógyulni?

Figyelt kérdés

Régebbtől van. Eleinte eléggé véreztem, aztán vettem kenőcsöt és most azt használom. Már csak kicsit vérzek, de még mindig csíp WC-zéskor. Plusz kemény a székletem.

Be fog ez teljesen gyógyulni? Nagyon rossz WC-re mennem, mivel mindig csíp.

2013. jún. 12. 21:15
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Jaj és az súlyos, ha ritkán járok WC-re? Mármint van, hogy naponta, de van hogy csak 2 naponta végső esetben 3 naponta járok. Amikor WC-zem, akkor fáj, de utána elmúlik 10 perc után a fájdalom. Csak viszketni szokott. Vérzek is WC-zés közben (ezt már fent említettem), de már sokkal jobb mint régebben volt.

Ez most külső vagy belső?

2013. jún. 12. 21:28
 2/11 A kérdező kommentje:
Kezelésre "Hemoral" krémet használok.
2013. jún. 12. 21:30
 3/11 anonim ***** válasza:
Amíg a kemény széklet fennál, a probléma kikezelése csak buzgó óhaj marad. Keress valamilyen gurut, aki tanácsokkal tud ellátni a táplálkozásoban és a kezelésben is.
2013. jún. 12. 21:40
 4/11 gömbicica ***** válasza:

Szia! :-)

ajánlom figyelmedbe az alábbi oldalt!!!! Keresd meg a székrekedés, aranyér magarázatait!!!

[link]

Azon kivül, hogy roppant kellemetlen érzés, komoly hozadéka is lehet!!!

1. rostdus kaja, kevés finomitott élelmiszer

2. megfelelő folyadékbevitel

3. végbéltoilet nem tudom mondd e Neked valamit?

Tanácsolnám, hogy vegyél (én a lidliben szoktam venni, van dobozos, és utántöltője is) nedves toaletpapirt.

Ha elvégezted a dolgod, használd mindig ezt, és utána használd az aranyér kenőcsöt, ha már vettél.

4. a sok ülés nem igazán használ!!!

5. próbálj meg esetleg olyan gyakorlatokat csinálni, ami megmozgatja a bélrendszert, kis haspréssel is jár.

6. próbálkozhatsz még azzal is, hogy reggel nem rögtön mész el pisilni, hanem amig birod, tartsd vissza. Hátha megjön az inger a nagy dologhoz is. MIvel telt a hólyag, nyomhatja a vastagbél esetleges tartalmát is.

7. ha végképp nem mész semmire, légyszives keress lakóhelyeden proktológiát!!!!nem tudom beutalóköteles-e?

kérdezd háziorvosodat. Ha igen, akkor ne hagyd magad a körzeti orvostól lerázni, hogy nem akar adni beutalót, mondd meg nekik hogy próbálkoztál már minden féle dologgal és nem javult a helyzet, és szeretnéd megnézetni, nehogy gond legyen.

8.feltétlenül olvasd el amit ajánlottam, és az ide vonatkozó dolgokat vedd fontolóra.

"Vastagbél-, aranyérproblémák: Szorongásra, félelemre "Székrekedés - Ragaszkodás az idejét múlt nézetekhez, megragadás a múltban, fösvénység.em szeretsz adni,tal."

"Bélrendszer: ellenséges érzelmek"

"Aranyér - Múltból átmentett harag. Zavarok az elengedésben. Leterheltség, aggódás a határidők miatt.Határozatlanság, rugalmassághiány".......

lehet mindenféle nyavalyával kapcsolatban mazsolázni :_)

Muszáj leszel valahogy orvosolni a dolgot, mert ez a nagyon rosz wc-re menni érzés odáig fajulhat, hogy tényleg csak hetente 1-szer fogsz elmenni.

egyébként gyógyitható a dolog!!!!

A végbél környékének csipő érzését a nedves toalettpapir kissé mérsékelni szokta!!!! próbáld ki.

Nem tudom mit jelenthet, hogy régebbtől van?

Korod esetleg tudható? és hogy fiuból, vagy lányból vagy? :-)

Remélem tudtam hasznosat irni. MIelőbbi gyógyulást kivánok Üdv. :-)

2013. jún. 12. 21:45
 5/11 A kérdező kommentje:

Második: Fiú vagyok, 15 éves.

Nem reggel szoktam WC-re járni. Sajnos suliban sokat kell ülnöm (5-től 8 óráig). A vizelési inger mindig iskola után jön azonnal (nemtudom miért). A másik inger van, hogy két napig nincs.

Nemtudom miért, de nem érzem, hogy szomjas lennék, ha pedig olyankor csak úgy iszom, akkor egy 10 percig hányingerem van.

Mint már említettem eléggé használt a "Hemoral" kenőcs, mivel kb. 1 hét után már sokkal kevésbé vérzett. Régebben (bocsánat, ha undorító leszek) WC-zés után a víz piros volt, annyira véreztem, most viszont csak a papíron látni a foltot...

Igyekszem minél több vizet inni, legalábbis hogy meglegyen az a napi 2+ liter, de sajnos alig érzem, hogy szomjas vagyok, ha meg olyankor iszok, hányinger...

2013. jún. 12. 21:54
 6/11 gömbicica ***** válasza:

Szia :-)

Korodat, nemedet csupán azért kérdeztem, mert más mélységig és másképpen próbálok segiteni egy "gyereknek" mint egy felnőttnek. Talán szájbarágósabban. Na nem azért, mert "hülyének" gondolnám a gyekeket, csak a korral a tapasztalat, és ismeret is előbbre van.

A használt gyógyszer nevéből itélve felvidéki vagy.Gugli csak szlovák, vagy cseh oldalt adott ki rá. Rosszat nem választottál, mert gyógynövényes a kence.

Ha nem lesz összefüggés a leirtak között bocsi, csak irom ami éppen eszembe jut.

1. Leirhatnád 1-1 nap mit is eszel, iszol?

pl. reggel egy turósbatyu, délelőtt egy alma, ebéd borsóleves sült hus rizs, uzsonna turórudi, vacsora pohár tej. Ilyen szinten gondolom. (napközben 1 liter viz)

2. Kubu nevü italt lehet-e Nálatok kapni. pl. alma-répa?HASZNOS LENNE!!!!!! NAPI RENDSZERESSÉGGEL INNI, VAGY CSINÁLNI IS LEHET. ALMÁBÓL RÉPÁBÓL, TALÁN KÖNNYEBBEN LEMEGY, MINT A VIZ. PICI!!!! SÓT TEGYÉL BELE.

3. Édesanyádnak mondtad a problémádat???

4. Jó lehet a kenőcs, amit használsz, de ha netán belső aranyered van, akkor arra kupot kellene vegyél.

5. ha orvoshoz nincs gusztusod elmenni (megértelek nem felemelő letolt gatyával pózolni, miközben a fenekedet kukucskálják. megértelek!!! volt benne részem, de csak addig van az emberben para, mig letolja a gatyáját. utána már csak azon van, hogy kapjon valami gyógyirt a bajára.

6. tapintásra Te magad is meg tudod érezni, hogy kivül van-e csomó, vagy mikor bekened, akkor a belső résznél is meg tudod tapintani.

7. mindenképpen orvosolni kell a dolgot, mert ott ahol a probléma van, ott sérült a hámréteg, és a fertőzés ott utat talál magának.

8. NEDVES WC PAPIRT MINDENKÉPPEN VEDD MEG!!!!!! EZ LEGYEN AZ ELSŐ!!!

9. magán, családi, vagy iskolai dolgok miatt nincs benned szorongás, feszültség, félelem?

10. olvastam egy e-könyvről, amit meg lehet venni ebben a témában, olvastam kommenteket, el tudom képzelni hogy jó, de ehhez felnőtt segitségre lenne szükséged.

Most el kell mennem, egyenlőre ennyi, ha kérdésed van próbálok válaszolni :-)

most hogy itt a szünidő talán többet tudsz majd magadra figyelni. SAJÁT ÉRDEKED!!!

Senkinek sem könnyü a nyavajáját más elé tárni, fiuk esetén ez sokszorozódik.

Példának okáért a nők eljárnak rákszürésre 1-2 évente, fériak nagyon ritkán mennek el pl. prosztataszürésre, vagy akár viszér problémával az oroshoz. HELYTELEN!!!!

Ha mi magunk nem figyelunk magunkra, akkor ki tegye?

ÉS NAGYON FONTOS. SZERESD MINDIG MAGADAT UGY, AHOGY VAN, OLYANNAK, AMILYEN VAGY. JAVULNI LEHET, SŐT KELL, DE SOSE OSOTORZD MAGAD, MERT PL. KÖVÉR VAGY SOVÁNY VAGY, SZŐRŐS VAGY, NEM VAGY SZŐRŐS, A MÁSIK JOBBAN NÉZ KI,....... szerintem érted mire gondolok.

Kivánom, hogy mielőbb meggyógyulj. Bármi kérdés van megpróbálok válaszolni.Üdv. :-)

2013. jún. 13. 10:25
 7/11 A kérdező kommentje:

Napi étrend?

Hát iskolában azt eszek, amit pakolnak. Ez három kifliből két kalácsból (7-days) és egy kekszből áll. Ma például eddig 2 liter vizet ittam. De még mindig szomjas vagyok. Tegnap este voltam WC-n (Előtte csak vasárnap. Tudom megdőbbentő). Ha hazaérek, akkor általában azt eszek, amit nagyim főzött. Délután beülök a gép elé, filmet szoktam nézni, olyankor itt-ott eszek valamit. Majd estefelé megint eszek abból, ami délben volt.

A napi "adag" kb ennyi.

Egyébként jól tippeled, felvidéki vagyok.

Nemtudom, hogy lehet-e Kubu nevű italt kapni. Ma én teát ittam egész nap, az volt pakolva (1,5liter + otthon még amennyi van készítve).

Anyum tudja, ő vette ezt a krémet, külön kérdezte, hogy melyik a legjobb kenőcs.

Orvoshoz tényleg nincs gusztusom elmenni.

Tapintásra belül nem érzek semmit, kívül pedig ér féleségeket érzek közvetlenül a végbél mellett.

Nincs bennem szorongás, nem félek stb.

Tökéletesen értem mire gondolsz :) Köszönöm a jótanácsokat! :)

Egyébként még az lenne a kérdésem, hogy hányszor kell naponta bekenni a kenőccsel azt a pontot?

2013. jún. 13. 15:47
 8/11 gömbicica ***** válasza:

Szia! :-)

Hát őszinte leszek. Nem éppen vagy barátja a testednek!!!!

kifli,kalács,keksz viz! Na ezt tán nem kéne!!!!!!!

A kifli egy puffasztott ócskaság, a kalács teli mindenféle tartósitóval, a keksz szintén. és mindegyik finomitott liszt, cukor, csupa-csupa szénhidrát. Ezt kevered a pocakban vizzel :-((( Gondold már magad a hasad helyébe? szerinted ezekben mennyi a tápanyag. Tulajdonképpen ezzel vagy egész nap a főtt kajáig!!!!

Ez turó!!! Jó nagy. 3 napig nem voltál klotyón :-(

2 liter vizet ittál mégis szomjas vagy. :-(

Ha esetleg van a családban vércukormérő, bökjél már magadon egyet!!!!! Ne félj, nem fáj!!!!!

Vagy lehet, hogy Felétek is van a patikában erre lehetőség. Kérdezd meg. Lehet, hogy keveset fizetni kell érte. Ugy menj, hogy nyitásra, hogy éhgyomorra legyél.

Ez nem fontos, de ártani nem fogsz vele. Én tanácsolnám!!!

A patikus majd értékelni tudja az értékedet!

Na folytatnám: délután leülsz a gép elé, filmet nézel...

NA EZT MEGINT NEM KÉNE.

GONDOLD MÁR VÉGIG. EGÉSZ NAP ÜLSZ A SULIBA, HAZAJÖSSZ ÜLSZ, ESTE LEFEKSZEL.

ÉS A MOZGÁS??????

NA NE VICCELJÜNK MÁR!!! CSODÁLKOZOL, HOGY MÉG A KAKKANCSNAK SINCS KEDVE BELŐLED KIMÁSZNI :-D

No komolyra forditva a szót.

Reggeli pl.

Kubu!!! Nézz körbe valamelyik nagyobb boltba. coop, ....

[link]

a bal oldali kis flakonost keresd. Naponta 1 üveg!!!! mondjuk pár darab korpás kekkszel, mondjuk korpovit!!!!

[link]

semmivel sem kerül többe, mint 3 kifli 2 kalács.

És tápláló ROSTDUS!!!!! kajád van, ami laktató is. Mellé valami gyümi, főleg most hogy rengeteg gyümölcs van. meggy, cseresznye, majd alma dinnye!!!!! stb.

Ebéd, amit nagyid főz.

Uzsi valami gyümi,

Vacsi mondjuk vajas, barnakenyér, uborkával, paradicsommal, sajttal...... kevés turóval, mittomén mikor mire futja. Vagy egy natur yoghurt. nem gyümis, abba sok a müanyag cucc! Vagy egy pohár tej pár korpovit kekkszel.

napközben viz, amibe nyomsz mondjuk 1 üvegbe fél, vagy akár 1 citrom levét.

ezekkel normális vitamin, rost kerül a szervezetedbe.

Tudom az anyagiak nem mindig engedik meg a különösebb kajákat. Nálunk is igy van ez.

Vagy ehetsz mondjuk olyat is, hogy zabpelyhet teszel lábasba, felöntöd annyi vizzel, hogy jól ellepje, teszel bele pirinyó sót. kicsit meg fog dagadni, akkor öntesz rá még valamennyi tejet, és kicsit főzöd. vigyázz le ne égjen. nem baj, ha kicsit leve is van.

Tegyél rá kicsi mézet, kevés fahéjat. Pl. ez is egy rostdus alternativa lehet.

zabpelyhet a boltba ott találsz, ahol a liszt, cukor, tészta só van. nálunk legalábbis igy van.

És hát persze, az ebédhez mondjuk minél több nyers zöldség. nyers répa, káposztasaláta, salátalevél főzeléknövények kelkáposzta, bab, .......Karalábét nyersen bármikor rágcsálhatsz.

Hát lehet, hogy megint össze-vissza irtam bocsi :-(

délutáni internet, filmek!!!!!

NA EZ HELYETT!!!! nem tudom, hogy hol laksz, milyenek a lehetőségek, de biciklid feltételezem, hogy van.

Ha nincs, akkor sétálj, kocogj, vagy barátokkal ha vannak focizz, mindegy csak MOZOGJ VALAMIT. punnyadás helyett!!!!

A lustaság nagyon rossz tanácsadó!!!!

VAgy ha kertes házba laktok, akkor ügyeskedj valamit a ház körül.

Mit tudjak még mondani??? jajjj Istenem, amivel hasznodra lehetek???

Szóval ez a rostszegény étrend és a mozgáshiány az amitől a problémád fenn áll!!!!!!

Leirásból külső az aranyér, igy kup felesleges, Anyud jó kenőcsöt vett :-)

Nem kell sokszor kencézni reggel kelés után, este mosakodás után, és természetesen, ha SZÉKLETED VAN, AKKOR HASZNÁLOD A NEDVES TOALETTPAPIRT!!!!!! FONTOS, ÉS UTÁNA KEND BE A FÁJÓ RÉSZT!!!!

REmélem tudtam Neked segiteni :-) bizom benne, ha tudsz változtatni étkezési szokásaidon, és mozogni fogsz, megszünnek a bajok.

Tea helyett pedig kérj Anyudtól, Nagyidtól inkább simán csak vizet, rendes citromlével!!! nem üvegessel!!! Igy a teában lévő cukrot megspórolod!!!! kalóriában sem mindegy. Mert előbb utóbb, ilyen kifli, kalács,cukros tea,keksz, ücsörgés, film nézés vége egy jó nagy elhizás, amiből aztán kikecmeregni marha nehéz!!!!!!!

Az üléstől egyébként renyhül a bélmozgás cefetül és a vérellátás is gyérebb az adott testrészen.

hirtelenjében ennyi. Ha még mindig van kérdésed, irjad nyugodtan.

HA MEGSZÜNIK A BAJOD, AKKOR MEG MEGKÉRLEK FELTÉTLENÜL IRJAD!!!!!!

Üdv. :-)

Még eszembe jutott. nincs esetleg kutyád????

eljárhatnál vele naponta sétálni?

vagy a lakóhelyeden mondjuk valami idősebb néni,bácsi, akinek kutyusa van, és netán ismered!!!

igy nem olyan unalmas a flangálás.

nyakörvet rá és indulás mozogni :-D Üdv. :-)

2013. jún. 13. 21:47
 9/11 A kérdező kommentje:

Hali!

Mondjuk állítólag pont hogy sovány vagyok. De ennek ellenére átlagos testfelépítésű vagyok, szóval nem nádszál és nem is dagi.

Biciklim nincs. Barátommal (egyetlen értelmes a környéken, tudom nehezen elhihető, de ebben a kicsi városban kevés értelmes korombeli gyerek/ember van) szoktunk kijárni, amikor itt van. Főiskolás, ezért nem mindig van itthon, de amikor itthon van, akkor mindig kihasználjuk az alkalmat és elmegyünk sétálni. Volt már, nem is egyszer, hogy kimentünk délután 4-kor és 11-ig barangoltunk, csak úgy. A sétálást követően 3-4 napig naponta mentem WC-re. Csak hát sajnos nincs kivel kimennem. Kutyá(i)m vannak, csak hát egyedül anyum nem enged el velük, mert ismer :D . Viszont lehet majd elmegyünk együtt, régen szoktunk.

Apropó, biciklim nincs, de van szobabicikli :D Anyumnak lett véve, de olyakor énis ráülök. Azzal mi a helyzet, azt is lehet? :D

2013. jún. 13. 23:15
 10/11 A kérdező kommentje:

Jaj, plusz köszönöm a tanácsokat, igyekszem minél jobban betartani, de van olykor, hogy az anyagiak nem engedik. Nagyim főztje általában zsíros szokott lenni. Viszont elég sokszor van főzelék is (krumpli, zöldbab, borsó stb.) viszont az a gond, hogy kiskorom óta nem szeretem a főzelékeket.

Van itthon zabpehely, azt hetente 1x legalább szoktam enni, amikor gusztusom van rá. Kenyér az mindig barna kenyér van, mivel anyum az is ilyen egészséges táplálkozás. (Plusz Osho [nem tudom, hallottál-e már róla] meg ilyesmik... Yin-Yan...)

Úgyhogy a kenyérrel nincs gond...

Mondjuk a nagy kedvencem amit este szoktam magamnak készíteni az ez: Kenyér (barna), rá vaj meg kecsap (de nem ilyen akármilyen, hanem [csomagolás szerint] színezék és tartósítószer nélkül).

2013. jún. 13. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!