Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Fitymafék után hogyan tisztíts...

Fitymafék után hogyan tisztítsam és "kezeljem" a műtét helyét?

Figyelt kérdés

Ma voltam dokinál,megműtött(valami elektromos eszközzel) és műtét után nem mondott kb semmit.Annyi volt a papíron,hogy tartsam tisztán,használjak betadine-t és ne szexeljek 6 hétig.

Nincs sem varrva,sem bekötözve nem lett.

Még nem mertem megnézni a helyét,gondoltam várok holnapig.

Milyen időközönként kenjem?Nem okoz gondot,hogy már most hátrahúzom a fitymám?Aloevera vagy kamilla jó rá?

Előre is köszi a válaszokat!

2013. máj. 9. 20:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
minden nap fertőtlenisd. Kammilás vízben pár csepp betadint keverj ell, ciki vagy nem, érdemes 6 hétig minden nap beáztatni ha nem akarod hogy elfertőzödjön. helyesírási hibákért meg sry.
2013. máj. 9. 20:39
 2/11 A kérdező kommentje:

Holnap veszek kamillát,mert ma nem volt nálam pénz.Betadine kenőcsöt nem lehet rá kenni?Azért kérdezem,mert van itthon pár tubussal.

Aloevera jó rá?Elég sok sebem szoktam vele kenni,hogy gyorsan begyógyuljon,viszont nem tudom hogy ilyen sebre,ilyen kényes helyen szabad-e alkalmazni.

Köszi a választ!

2013. máj. 9. 20:47
 3/11 anonim ***** válasza:
Aloe is jó, elég jó fertőtlenítő hatású ha van otthon, kamillát azért írtam mert az átlag olcsóbb, könnyebb beszerezni. Ha kenőcsös a betadin, akkor viszont ne keverd a kamillába. Csepegtetőset szokták folyadékban elkeverni és azzal fertőtleníteni a felületet. Ha nagyon sebes, értelem szerüen áztatni és nem dörzsölni.
2013. máj. 9. 20:52
 4/11 A kérdező kommentje:

Van itthon nagyon sok aloevera,azért kérdeztem.

Ma már bekenhetem vele?Délelőtt volt a műtét.

2013. máj. 9. 20:58
 5/11 anonim ***** válasza:

Valószinű ez lézeres megoldás volt.Kamilla teában naponta

2-3 x áztast kb 10 percet.Utána Betadine kenőccsel bekened,abban van fertőtlenitő . Pár fiú megirta már nekem

mi a teendő ,műtét után .

2013. máj. 9. 21:01
 6/11 A kérdező kommentje:

Nem lézeres volt,hanem valami elektrokauter.Nem tudom hogy kell írni,az is lehet,hogy nem ez a neve csak félreértettem.

Köszi a választ!

2013. máj. 9. 21:04
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha vannak benne varratok, akkor elektrokauter. Ha nincs varrat, akkor lézer, de azt kevés kórházban alkalmazzák erre. A lényeg, hogy ne piszkáld, hagyd gyógyulni!
2013. máj. 10. 09:53
 8/11 A kérdező kommentje:

Nincs benne varrat.

Muszáj hátrahúznom a fitymám,mert így nem tudom tisztítani és kamillázni sem.Persze csak finoman

2013. máj. 10. 09:59
 9/11 anonim ***** válasza:

Elektrokauter is lehet, abban sincs varrat.

Nekem 3 hete volt, elmondom, mi vált be:

-nem szabad nagyon áztatgatni, mert feloldja a vart

-nekem az orvos tömény betadine-t és neogranormon kenőcsöt mondott.

-hátrahúztam a fitymát reggel, este és fültisztító pálcával bekentem az egész makkot betadine-nal, a sebnél óvatosan eleinte.

-amikor kicsit megszáradt a betadine, vagy mondjuk 1 órával utána a seb vonalában neogranormon (hegesedés megelőzése, sebgyógyulás segítése).

ezzel a módszerrel szépen begyógyult kb 2 hét alatt.

Viszont még most is érzékeny, úgyhogy igaz lehet a 6 hét szex kerülés. Kézzel már lehet 2 hét után óvatosan.

2013. máj. 12. 20:20
 10/11 A kérdező kommentje:

Nagyjából én is ezt csinálom,csak én kamillázom is egy picit.Éppen csak annyira,hogy ne tudjon leázni a seb.

A műtét óta ez a 4. nap és már egész szépen begyógyult.Nem fáj,nem csíp.Még akkor sem,amikor hason alszom.

Köszi a választ!

2013. máj. 12. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!