Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Meddig élhet a májcirrózisban...

Meddig élhet a májcirrózisban szenvedő beteg?

Figyelt kérdés
Ha volt már a családototkban MÁJCIRRÓZISos beteg,szeretném, ha megosztanátok, mik a tünetei, mit tudtok erről a betegségről, hogyan éltétek meg, mik a következményei,stb,stb.
2009. szept. 22. 17:59
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok! Látom elég régi ez a topic, de sokak számára érdekes kérdést vetett fel.

Gondoltam hozzászólok, mint beteg. Leírom a saját tapasztalataim. Én 30 éves nő vagyok. Nem iszom, nem dohányzom, nem kávézom, tehát mindentől mentes vagyok, sőt gyógyszert sem szedtem szinte soha semmit.

Lassan 4 éve kezdődött a betegségem. Akkor erős gyomorfájásra panaszkodtam, később kiderült magasak a májértékek, már akkor azt mondták ilyen értékekkel nem kellene már élnem. Azóta már háromszor volt májbiopsziám, autoimmun betegséget állapítottak meg, majd kialakult súlyos májchirrozisom és ennek következtében daganat képződött a májamon. (kettő is) egy chemoterápival megszüntek a tumorok, és jelenleg fent vagyok a májtranszplantációs listán.

Én fél év alatt fogytam 42kg-ot, most pedig rakódik rám a víz, és volt, hogy 5 nap alatt letttem 15kg-al több, majd egy hét múlva vissza nyertem az eredeti súlyom a vízhajtók szedése után. Az állapotom stagnál. Németországban élek és elfelejtettem a nyelvet, míg eddig tolmácsoltam, teljesen tehetetlennek érzem magam.

Viszont kitartok amíg lehet. soha nem szabad feladni!

2014. jan. 26. 20:23
 22/31 anonim válasza:
49%
most leirom akkor énis.
2015. márc. 17. 09:41
 23/31 anonim válasza:
mi 2 napja tettük a földbe szerettünket. Éveken keresztül erős alkoholizmusban szenvedett.. először fehérlázt, epilepsziás rohammal kapott és a bolondkórházba került gyógykezelésre, többször megkapta ezt a betegséget mert mindig a betegség után abbahagyta, majd újrakezdte az ivást. A nekikezdett inni akkor mindig odakerült mert sosem tudta már abbahygani, rengetegszer volt kórházba a család már teljesen rutinosan kezelte a dolgot, volt hogy már 1 napos ivás ivás után hivták a háziorvost és ment házilag a csepegtető, már olyan volt az egész, mintha csak 1 kis náha lenne, pedig sajnos nem az volt.. Volt olyan mikor ugy került ivás után kózházba hogy halucinált epilepsziás rohamai voltak, ez eleinte, aztán mindig vérhányással, volt hogy hepatitissel, aztán egyszer a legdurvább az volt mikor 10 nap kómába esett, leáll a veséje és 3ik stádiumi májzsugordása volt! Aztán 1 csapásra felébredt és felépült! majd évekig nem ivott és ujra elkezte, most csak ebben az évben január elsejétől ivott január 11ig mig vért nem kezdett hányni, aztán kezelés és minden ujra a régi, most pedig rá néhány hétre ujra elkezdte március 8án, és 15án már temettük.. ezis olyan volt mint a többi betegsége, elkezdett vért hányni, mire a sulyors osztályre került addigra már egész jobban volt, már nem kellett a vénákat a beleiben besütni mert a vérzést magátol elállt, a gyomra azt mondta az orvos oylan volt mintha rotyogó vizet ivott volna, de mindnekit megnyugtotott hogy már sulyosobb betegségéből felépült, hát mindenki menjen haza nem volt semmi baj.. aztán fél 3kor értesitették a családot hogy hirtelen elhalálozott, állitólag elöntötte a vér, 4 véna pukkant kis a nyelőcsövében és megtettek mindent nem tudták elállitani. Kérdésem csak annyi lenne hogy szerintetek örüljek hogy eddig is élt mert ilyen betegséggel örüljünk hogy eddig is huzta? mert kicsit ugy tünik az orvosok felelőtlensége volt, mert sulyosabb helyzetekből talpra állt már! és mikor a kórházban volt hagyva akkor már csak nyált köpött semmi vér nem volt! ajd este hirtelen elvérzett?
2015. márc. 17. 09:52
 24/31 anonim ***** válasza:
82%

Utolsó, részvétem. Most egy nagyon nehéz témát feszegetsz. Egyik oldalról megértem, mindenkinek fontos a hozzátartozója, de másik oldalról ma, amikor rákos betegek százai azért halnak meg, mert nincs pénz a kezelésükre, elgondolkodtató, mi is a helyes út. Ha egy ember semmit nem tesz a saját gyógyulása érdekében, ha a tiltások és a kezelések ellenére továbbra is iszik, ergo, saját maga teszi még betegebbé magát, az ilyen beteggel szemben sokszor az orvosok is tehetetlenek.

Szóval tényleg nem megbántani akarlak, nagyon sajnállak a tragédia miatt, de azt a beteget, aki önhibáján kívül lesz beteg, és nem tudják meggyógyítani, mert esetleg egy drágább gyógymódot már nem alkalmaznak nála a pénzhiány miatt, no Őket nagyon sajnálom .(:

2015. márc. 18. 11:29
 25/31 Betti751211 válasza:
Sziasztok!!Az én apukámnál sajnos valamivel több mint egy éve diagnoztizáltak májcirrózist.Tavaly novemberben beültették neki a tipset amitől csak rosszabodott az állapota,azóta egyfolytában korházban van 1-2 napig bírja csak itthon infúzió nélkül!! Mostanra már annyira le van gyengülve a szervezete,hogy fel sem bír kelni az ágyból.Sajnos a májcirrózis mellett még inzulinos cukor beteg és még a szívét is műteni kellene.!!Szóval igen komplikált esetről beszélek.Az orvosok sajnos semmi jóval nem biztatnak,pont ezért mert eléggé komplikált eset!!Csak és kizárólag a máj átültetés segítene pajta!!!!!De sajnos annyira le van már gyengülve,hogy a vizsgálatokat sem tudják nála elvégezni,hogy fel kerüljön a váró listára!!!Esetleg ha valaki tudna abban segíteni,hogy van e valami gyógymód vagy esetleg valami nagyon jó orvos azt nagyon megköszönném!!!!!!!
2016. máj. 25. 14:27
 26/31 anonim válasza:

Sziasztok!

Sajnos apukámnál is ezt a betegséget diagnosztizálták, 2 hete korházban van. Fel van vizesedve a hasa, a lábai, visszeres a torka, nagyon rossz állapotban van. Azt mondta a kezelőorvosa, hogy sok jóra ne számitsunk. A legutobbi vérképe azt mondták, hogy jó, jók az értékei, nincs sárgaság, van vizelet és széklet, a vérnyomása nagyon alacsony, géppel tudták neki csak tartani. A gépet elhagyták két napja, azt mondták, hogy ha tartosan 100 és fölötte marad a vérnyomás, akkor átrakják a krónikus osztályra, ahol gyógytornász fog járni hozzá, felerösitik, majd haza adják. Sajnos károsodott neki az agya, zavart, össze vissza beszél, hallucinál. Megismer minket, lehet is vele beszélni, de ö magától csak zagyvaságokat beszél, nem kérdez senki, semmi felől.

Úgy vettük ki az orvos szavaiból, hogy ez az agyi leépülés javulni nem fog. Esetleg ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Folyamatosan leépül az agya vagy megállítható ez a folyamat?

2016. máj. 27. 15:18
 27/31 anonim válasza:

Sziasztok!

Igaz nagyon régi topic, de én most kerültem ebbe a helyzetbe férjemel.

3 éve diagnosztizálták nála a májcirrózist, az orvos teljes alkoholtilalmat rendelt el nála, különben 4 éven belül meghal- mondta a kezelőorvos.

Ez a hír sajnos a férjemet rossz irányba vitte, már nincs nap hogy ne inna.Azóta már 4szer volt kórházba, a nyelőcsöve tele van visszértágulatokkal...

Már nem először vért hányt...

Már teljesen kezelhetetlen, elviselhetetlen itthon és most már a cirrózisa és az agyi leépülése is nagyon sokat romlott.

Tehetetlen vagyok.

Itthagyni már nem tudom őt, mert már nincs olyan állapotban hogy önálló életet éljen.

Két szép gyerekünk van 16 és 18 éves fiúk, ők már az apukám semmibe veszik, nem szeretik őt.

Nagyon nehéz helyzetben vagyok.

Borzasztó ez a betegség.

2023. nov. 30. 09:18
 28/31 p64 válasza:
Elég régi a kérdés, de kiegészítésnek, sajnos érdemben nem értek hozzá, de az orvosok eléggé gyógyszer pártiak, így a természetes dolgoktól elzárkóznak, még a gyógynövényes dolgokról is letiltják az embert. A rengeteg tünetre nem is kap szinte választ az ember, mi miért, mitől, nyomozgathat magának, bár azt nem mindegy milyen oldalon teszi. Van ismerősöm akinél van zsírmáj is, laktózintolerancia révén hasi UH-n látszott, de pl most teljesen elmentek az egyéb tünetek betegségek felkutatása felé, pedig zsírmájból is lehet cirrózist kapni, de most ijesztgesse az ember a másikat?... a hasvizre van vízhajtó, van külön a lábra, és külön a hasra, ma már sokat változtak a dolgok. Hiányolom pl a lelki támogatást, mert csak a testi, fizikális tünetekre koncentrálnak és az kevés, mert lelkileg amit megél az ember a nagyon nem könnyű... járjon pszichológushoz, pszichiáterhez írasson ilyen irányú gyógyszereket, de hát minél kevesebb gyógyszerrel kell, kéne ezt megoldani a máj miatt nem?... Transzplantációt írta valaki, hogy alkoholistáknak is van, de azoknál minimum 1 év absztinencia után, de sajnos még akkor is vissza eshet az ivásba... viszont genetikai esetén a transzplantáció után szinte 100% os gyógyulás várható.érdemben nem érzem, hogy megfelelő tájékoztatást kapna az ember a táplálkozással vitaminokkal kapcsolatban, csak annyit hogy sót ne,túl hideget, meleget ne, az a gond ha véletlenül derül ki, mert sokszor akkor már nem igazán időben, pedig mi is jártunk dokinál 9 éve tünetekkel, de akkor csak minimális változás volt az értékekben, de legalább akkor ha csináltatnak a hepatitisz tesztet, lehet már akkor is lehetett volna kezdeni valamit, meg megelőzni ne legyen az ami most, és az akkori állandó lábödéma miatt sem küldték sehová az embert...az agyi leépülést a felhalmozódott méreganyagok okozzák ha jól tudom, és erre van valami szer (gondolom még időben) ami ezt összegyűjti és hasmenéssel kihajtja. Fontos az alapbetegség kiderítése, Bízzunk, benne,hogy egyre több,jobb dolgot fedeznek fel, amivel segíthetik az embert...
jún. 27. 10:55
 29/31 p64 válasza:
Ha valakit érdekel esetleg a tünetek és azok mitől, miért lesznek, van egy jó kis leírás Természetes gyógymód májcirrózis esetén DR. TIHANYI LÁSZLÓ linket nem raktam, mert nem tudom, hogy lehet e de így megtalálható.
jún. 27. 11:06
 30/31 p64 válasza:
az hogy ki mennyi ideig él, élhet az nagyon sok mindenen múlik, talán érdemben az orvos sem tudja megmondani, de az sem mindegy mitől kapta el az ember, és, hogy mikor fedezték fel, és az egyéb már meglévő betegségek is gondolom nehezítő tényezők, és persze a beteg mit tesz meg magáért, és ezt lelkileg is hogy képes megélni, mert ugye az nem sok erőt adhat ha lelkileg nincs toppon az ember, mert az is lehúz, vagy akár ronthat is...
jún. 27. 11:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!