Meddig élhet a májcirrózisban szenvedő beteg?
Sziasztok! Látom elég régi ez a topic, de sokak számára érdekes kérdést vetett fel.
Gondoltam hozzászólok, mint beteg. Leírom a saját tapasztalataim. Én 30 éves nő vagyok. Nem iszom, nem dohányzom, nem kávézom, tehát mindentől mentes vagyok, sőt gyógyszert sem szedtem szinte soha semmit.
Lassan 4 éve kezdődött a betegségem. Akkor erős gyomorfájásra panaszkodtam, később kiderült magasak a májértékek, már akkor azt mondták ilyen értékekkel nem kellene már élnem. Azóta már háromszor volt májbiopsziám, autoimmun betegséget állapítottak meg, majd kialakult súlyos májchirrozisom és ennek következtében daganat képződött a májamon. (kettő is) egy chemoterápival megszüntek a tumorok, és jelenleg fent vagyok a májtranszplantációs listán.
Én fél év alatt fogytam 42kg-ot, most pedig rakódik rám a víz, és volt, hogy 5 nap alatt letttem 15kg-al több, majd egy hét múlva vissza nyertem az eredeti súlyom a vízhajtók szedése után. Az állapotom stagnál. Németországban élek és elfelejtettem a nyelvet, míg eddig tolmácsoltam, teljesen tehetetlennek érzem magam.
Viszont kitartok amíg lehet. soha nem szabad feladni!
Utolsó, részvétem. Most egy nagyon nehéz témát feszegetsz. Egyik oldalról megértem, mindenkinek fontos a hozzátartozója, de másik oldalról ma, amikor rákos betegek százai azért halnak meg, mert nincs pénz a kezelésükre, elgondolkodtató, mi is a helyes út. Ha egy ember semmit nem tesz a saját gyógyulása érdekében, ha a tiltások és a kezelések ellenére továbbra is iszik, ergo, saját maga teszi még betegebbé magát, az ilyen beteggel szemben sokszor az orvosok is tehetetlenek.
Szóval tényleg nem megbántani akarlak, nagyon sajnállak a tragédia miatt, de azt a beteget, aki önhibáján kívül lesz beteg, és nem tudják meggyógyítani, mert esetleg egy drágább gyógymódot már nem alkalmaznak nála a pénzhiány miatt, no Őket nagyon sajnálom .(:
Sziasztok!
Sajnos apukámnál is ezt a betegséget diagnosztizálták, 2 hete korházban van. Fel van vizesedve a hasa, a lábai, visszeres a torka, nagyon rossz állapotban van. Azt mondta a kezelőorvosa, hogy sok jóra ne számitsunk. A legutobbi vérképe azt mondták, hogy jó, jók az értékei, nincs sárgaság, van vizelet és széklet, a vérnyomása nagyon alacsony, géppel tudták neki csak tartani. A gépet elhagyták két napja, azt mondták, hogy ha tartosan 100 és fölötte marad a vérnyomás, akkor átrakják a krónikus osztályra, ahol gyógytornász fog járni hozzá, felerösitik, majd haza adják. Sajnos károsodott neki az agya, zavart, össze vissza beszél, hallucinál. Megismer minket, lehet is vele beszélni, de ö magától csak zagyvaságokat beszél, nem kérdez senki, semmi felől.
Úgy vettük ki az orvos szavaiból, hogy ez az agyi leépülés javulni nem fog. Esetleg ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Folyamatosan leépül az agya vagy megállítható ez a folyamat?
Sziasztok!
Igaz nagyon régi topic, de én most kerültem ebbe a helyzetbe férjemel.
3 éve diagnosztizálták nála a májcirrózist, az orvos teljes alkoholtilalmat rendelt el nála, különben 4 éven belül meghal- mondta a kezelőorvos.
Ez a hír sajnos a férjemet rossz irányba vitte, már nincs nap hogy ne inna.Azóta már 4szer volt kórházba, a nyelőcsöve tele van visszértágulatokkal...
Már nem először vért hányt...
Már teljesen kezelhetetlen, elviselhetetlen itthon és most már a cirrózisa és az agyi leépülése is nagyon sokat romlott.
Tehetetlen vagyok.
Itthagyni már nem tudom őt, mert már nincs olyan állapotban hogy önálló életet éljen.
Két szép gyerekünk van 16 és 18 éves fiúk, ők már az apukám semmibe veszik, nem szeretik őt.
Nagyon nehéz helyzetben vagyok.
Borzasztó ez a betegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!