Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Meddig élhet a májcirrózisban...

Meddig élhet a májcirrózisban szenvedő beteg?

Figyelt kérdés
Ha volt már a családototkban MÁJCIRRÓZISos beteg,szeretném, ha megosztanátok, mik a tünetei, mit tudtok erről a betegségről, hogyan éltétek meg, mik a következményei,stb,stb.
2009. szept. 22. 17:59
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok.Az én esetem 15 éve történt. 15 éve van viszont egy májbeteg családtagom is,akit én ápolok. Orvosit nem végeztem,de több évig voltam a klinikán betegeim miatt. (Az orvostanhallgatók többször jöttek hozzám,mi is a valós helyzet,mert az nem mindig egyezik a tanultakkal. A fellelhető szakirodalmat elolvastam,a gyakorlatban rengeteget láttam,a hepatológusokkal napi szinten megbeszéltük a teendőket. Mikor giatal diplomás voltam,én is azt hittem, mindent tudok a szakterületemen. Harminc év gyakorlat rácáfolt. Csak a gyakorlat során tudunk meg sok mindent,ami elméletben teljesen más. Mivel nálatok vírus nincs,májtranszplantáció valóban szóbajöhet. A várólista nagyon nagy. A lecsapolást nem tudom,miért nem csinálják,nálunk időközönként megtették,bár azért is,mert ha eléri a tüdőt,meg is fulladhat a beteg. Mostani (15 éve beteg családtagomnak biopsziát csináltak,így nézték meg a máj állapotát. Biztos,hogy van aki meggyógyul. Már hallottam ilyenről . (Személyesen még nem találkoztam gyógyult beteggel. A C vitaminkúra itt nem elég.Sőt,májbetegeknél egy csomó olyasmit nem lehet szedni,amit épp a májbetegségre ajánlanak,pl. Flavin 7-t sem. Ezt a hepatológus prof mondta nekem,mert mi pl. megpróbáltuk. Azért hátha még van esélyetek. Próbáld a májtranszplantációt előjegyeztetni. Kitartást és gyógyulást kívánok!
2009. szept. 29. 18:02
 12/31 anonim ***** válasza:
Dr. Lenkey ellen úgy tudom,jelenleg is eljárás folyik a "gyógyszerei és vitaminjai " miatt. Nézz utána a NET-en.Üdv!
2009. szept. 29. 18:03
 13/31 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm Neked!!

Persze, mindenkinek a saját baja a legnagyobb, úgy hogy azt szeretném még hozzáfűzni, hogy a Flavin 7-et mióta issza, sokkal jobbak a vérképei. Akkor most ez árt, vagy használ?? Vagy ez csak véletlen egybeesés, és csak mi hisszük, hogy attól van? Orvosok mondták, hogy ez gyógyíthatatlan betegség. Hosszú hónapokkal ezelőtt kezdődött. Azóta vagy stagnál, vagy rosszabb.

2009. szept. 30. 01:26
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Mondom,a Flavin 7-t mi is szedtük,de mikor megtudta az orvosunk,nagyon haragudott,azt mondta, a benne levő alkoholtartalom miatt nem lehet adni májbetegeknek. Mondtam,abban minimális az alkohol,de ő azt mondta,egy sport szeletben levő mennyiséget sem szabad. Ha mindenáron költeni akarjuk a pénzünket,vegyünk tövismagolajat,az legalább nem árt,esetleg használhat is. Ezt mondta. Esetleg azt Ti is megpróbálhatjátok.A vérkép attól is javukhat,hogy mint írtad,már nem fogyaszt alkoholt. Szerintem legjobb,ha a Flavin 7-ről is megkérdezitek a hepatológust.Ha kérdésed van,írj nyugodtan,amiben tudok segítek. Üdv!
2009. szept. 30. 18:31
 15/31 A kérdező kommentje:

Az volt rá a válasz, hogy:

"Nem is árt, nem is használ, mivel meggyógyulni sosem fog. Sem ettől, sem mástól.

Ha sok felesleges pénzem van, vehetek ilyen méregdrága cuccokat, de ne várjak csodát egyiktől sem!!"

Már fogalmam sincs, mit higyjek!!!!!???? :(:(

2009. okt. 2. 17:11
 16/31 anonim ***** válasza:
Mi történt végülis meggyógyult??...én most ebben a cipőben járok, kéne egy kis remény ...
2010. febr. 9. 01:20
 17/31 A kérdező kommentje:

Nem, nem gyógyult meg. Hónapok óta stagnál az állapota. Nincs jól, de végül is rosszul sem.

Ugyan olyan tanácstalanok vagyunk, mint eddig.

Nem tudja senki, meddig még...

Viszont a beteg részéről szerintem iszonyú kitartás és önfegyelem szükséges!! Betartani mindent amit a doki mond, NO alkohol, stb,stb.

2010. febr. 10. 20:12
 18/31 anonim ***** válasza:
Anyut hazaengedték a kórházból, de azt mondták nayon rossz minden működése, nem reagál nagyon a kezeléskre-ami kimerült gyógyszerben és infúzióba. Most otthon fekszik , szinte mindig alszik, néha segitünk neki ráülni a szoba wc-re de csak alvadt vér jön...semmi más...most vizelethajtót adtunk neki mert nagyon vizes a lába és a hasa.Nem akar semmit megenni. Az Aloet erőltetjük bele reggel..aztán nem tudom. A gyógyszert is kinszenvedés mire lenyeli. Bár igazából csak természetes cuccot adnék neki, de nem tudom mennyire ártok vagy használok ha ezt a pár tabit sem adom be neki. És van még esély ebből neki gyógyulni? Ha a doki tkp. lemondott róla?
2010. febr. 24. 17:53
 19/31 anonim válasza:
Lassan 2 évesek a bejegyzéseid.. Mi lett a végkifejlet????? A férjem 6 hónapja beteg, neki budd chiari szindrómája van (legalábbis elvileg..) Tegnap derült ki, hogy tele vannak a lábai és a hasürege vérrögökkel.. valószínűleg a máj "csinálja" őket.. Intéződik a trnaszplant lista, de ha nem bírná a szíve vagy az erei, akkor nálunk már az sem jöhet szóba és akkor már csak valami csoda segíthet, persze lehet, hogy így is.. 31 éves, nincs semmilyen káros szenvedélye, 2 éve leszokott a dohányzásról.
2012. máj. 25. 10:51
 20/31 anonim válasza:

Sziasztok! Tudom, nem mostani ez a topic, de engem is érint. Édesanyám évek óta súlyos alkoholizmusban szenved, de nem tudunk rajta sehogy sem segíteni, mert ami a függőknél szokott lenni, ő sem hajlandó elismerni, hogy beteg.

Ha ez nem megy, akkor a kezelés sem, és ő vissza is utasít minden ilyesmit, még azt is , hogy erről beszélgessünk. Tudom, hogy pár éve volt orvosnál, aki egyértelműen megállapította a cirrózist, de elutasította a kezelést, csak gyógyszereket szedett. Mellette ivott gyógyteákat meg máriatövisolajat ami kifejezetten erre a betegségre jó, de nem értem minek szed ilyeneket, ha a másik oldalról meg vedel. A szellemi leépülés elég látványos, nem fejezi be az elkezdett mondatokat, illetve az elkezdettek is zavarosak, nem tud összefüggő szövegben beszélni. De ennek ellenére teljesen úgy tesz mintha semmi baja nem lenne. A testi tünetek is látványosak, hasvíz, pókszerű értágulatok mindenhol, vörös talp és tenyér, gizda alkat, mondhatni, csont és bőr. Szörnyű így látni, főleg hogy nem tudunk rajta segíteni. Sehogy. Már bízni se bízunk egymásban. Folyamatos hazudozó, szinte sose mondd igazat, mindig szépít, és olyan mintha nem is ezen a világon élne...nem tudom értitek-e...Zugivó, évek óta. Nem tudom mit tehetnék. Arra is gondoltam, hogy hívok hozzá egy pszcihológust, de ahhoz pénz kéne én meg tanulok még. Egyszer eltudnám rángatni orvoshoz, ürüggyel, de soha többet. Segítsetek, tanácstalan vagyok, és félek, hogy elveszítem őt!

2013. nov. 5. 21:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!