Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Meddig élhet a májcirrózisban...

Meddig élhet a májcirrózisban szenvedő beteg?

Figyelt kérdés
Ha volt már a családototkban MÁJCIRRÓZISos beteg,szeretném, ha megosztanátok, mik a tünetei, mit tudtok erről a betegségről, hogyan éltétek meg, mik a következményei,stb,stb.
2009. szept. 22. 17:59
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az édesanyám szenvedett benne...Nem akarlak elkeseríteni,de borzasztó betegség. Először csak emelkedett májenzimek,aztán tompa fájdalom,utána vizet találnak a hasban (UH-on),aztán alig tud enni (diéta),hasmenés,egyre erősebb fájdalom,a víztól puffad a has,miközben fogy a beteg...aztán a víz eléri a tüdőt,leszívják, többször,lassan semmit nem tud enni,egyre borzasztóbb fájdalom, már a morfium se hat, és nagyon lassú halál,iszonyú szenvedéssel. Édesanyám 2 hónapig haldoklott,magatehetetlenúl feküdt,közben kómáűba esett,majd visszajött, végül elhunyt. Soha nem ivott alkoholt,halála előtt 2 héttel jöttek rá az orvosok,hogy hepatitis B vírus okozta a cirrózist. De ez már nagyon régen volt,viszont mivel másik májbeteg is van a családban,tudom,hogy még mindig nagyon kevés eséllyel tudják gyógyítani pl. a hepatitis C-t. Tünetek a végső stádiumban hasonlók...Rettenetes látni a szerettedet,mert nem sír,nem jajgat,de az arcán látszik a borzasztó fájdalom((:Édesapám rákban halt meg,de ehhez képpest szinte nem is volt fájdalma,pedig ő is sokat szenvedett nagyon((:
2009. szept. 22. 20:13
 2/31 A kérdező kommentje:
A mi esetünkben most ott tart a dolog, hogy 1 év alatt iszonyatos súlyveszteség következett be, rengeteg víz a hasban,(még nem szívták le belőle) étvágya normális, fájdalomra nem panaszkodik, csak hamar elfárad, és néha gyenge. Ez az alkohol miatt alakult ki, viszont azóta mindent betart amit a doki mond neki, és hihetetlen fegyelemmel és kitartással küzd. Nem akarom elhinni, hogy nincs erre semmi megoldás, semmilyen gyógymód. Ha 1 éve beteg, akkor lassan készüljek a legrosszabbra? :(
2009. szept. 23. 15:34
 3/31 anonim ***** válasza:
38%

Kérdező,multivitamin és C-vitamin kúra:napi 10g C-vitamin ,nem vicc.A lenkei formula erőset ajánlom.

Olvasd el a könyvét is:Dr.Lenkei: Cenzúrázott egészség.

Nem vok szcientológus

2009. szept. 23. 19:48
 4/31 anonim ***** válasza:
53%

Ha korai stádiumban kezdték kezelni akkor azért nem ilyen szomorú a helyzet.

Ha több mint egy éven át nem iszik alkoholt akkor májtranszplantáció jöhet szóba, de ezt csak a kezelőrovos tudja megmondani , hogy mikor indokolt.

2009. szept. 23. 22:22
 5/31 anonim ***** válasza:
48%
A vitaminokról meg annyit , hogy azok között van olyan ami nagyon leterheli a májat. És ami a nagyobb gond nincsenek bevizsgálva ezért lehetnek benne májkárosító szennyező anyagok.
2009. szept. 23. 22:23
 6/31 A kérdező kommentje:
Azt mondta a doki, hogy "meggyógyulni sosem fog már, de van aki éveket élhet még ezzel a betegséggel, ha betartja a szabályokat". Mindent betart, de akkor ezek szerint nem ment el időben orvoshoz!? A májtranszplantációról én úgy tudom, hogy a legutolsók a sorban azok, akiknek az alkohol okozta betegségek miatt lenne rá szükségük. Most csontsovány, a has borzasztó nagy, de még mindig nem engedik le róla a vizet. A vérvételen kívül semmilyen vizsgálatra nem küldték.
2009. szept. 24. 15:10
 7/31 anonim ***** válasza:
100%

orvosira járok, elég sokat hallottam a betegségről.

a vizet azért nem csapolják le, mert rengeteg, a szervezet számára fontos anyagot tartalmaz, ami egy gyors lecsapolás után nem pótolható azonnal. azért van víz a hasában, mert a máj felé nem tud áramolni a vér(mivel a májszövet károsodott), ezért kis vénákon kerüli ki a májat. a nyomásviszonyok miatt viszont sok víz lép ki a szövetek közé. ennél a betegségnél a fő veszély a májelégtelenség és a nyelőcső vérzés(itt is sok véna kitágul ilyenkor, amik könnyen elpattanhatnak). ha az vérezni kezd akkor szinte biztos a vég. de ha ez nem történt meg, akkor jó az esélye, ahol tanultam klinikán olyan is volt, akinek vérzett a nyelőcsöve, de megmentették, és az utasítások betartásával szépen felépült. persze nem 100%-an, de elmúlt az életveszély. a kulcs az, hogy időben kezeljék és hogy tényleg pontosan betartson mindent.

2009. szept. 25. 20:47
 8/31 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Várom az összes hozzászólást, talán még mindig nem tudok mindent erről. Rohamosan rosszabodik az állapota, azt hiszem megindult a szellemi leépülés is. Ez is visszafordíthatatlan, mint maga a betegség, ugye? :((
2009. szept. 25. 21:06
 9/31 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok. ha alkohol okozta magát a betegséget, akkor a szellemi leépülés a betegségétől független, az alkohol idegsejt-károsító hatása miatt alakult ki. és igen, valóban visszafordíthatatlan, akárcsak a betegség. sajnos az emberek nem egyformán betegszenek meg ugyanakkora alkoholmennyiségtől és a szervezet sem egyformán tolerálja a májelégtelenséget, illetve más az idegkárosodás mértéke. ennél a betegségnél nem lehet előre tudni, ki épül fel és ki nem. lehetnek átmenetileg rosszabb napok, amikor zavart a beteg, aztán jöhetnek jobbak. tehát nem feltétlenül a szellemi leépülés indult meg, az nem egyik napról a másikra lenne látányos. sajnos itt ki kell várni, míg eldől, hogy a kezelés hatására melyik irányba tolódik az állapota.
2009. szept. 26. 09:31
 10/31 A kérdező kommentje:
Az illető másfél éve szenved ebben a betegségben. Csak gyógyszeres kezelést kap, és a vérvételen kívül semmilyen más vizsgálatra nem küldte az orvos. Sajnos, későn ment dokihoz. Én úgy tudom, a máj elégtelensége miatt az agy is nagy mértékben károsodik, ezért a fokozatos szellemi leépülés. Hihetetlen gyorsan változik, egyik percben nagyon zavart és félrebeszél, fél óra múlva mintha mi sem történt volna. Állítólag ez csak rosszabb lesz, és hamarosan a vese is felmondja a szolgálatot!!??
2009. szept. 26. 23:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!