Mennyit fizetnek azért, ha spermadonor leszek?
Figyelt kérdés
Azt hallottam fizetnek azért, ha ondót adok. Valakinek nincs tapasztalata? Mennyit? Hova érdemes menni? Vagy valami?2009. szept. 4. 23:51
1/16 anonim válasza:
itt magyarországon ez a biznisz nemigen virágzik
2/16 anonim válasza:
Csatlakozom az előttem szólóhoz, nálunk ma még nem ezek a bankok virágoznak.
3/16 anonim válasza:
Ehhez még várni kell egy-két évtizedet.
Ez egyenlőre Amerikában virágzik. Vagy ott már ki is virágzott. De azt tudom, hogy a donor nem kap pénzt. Vagy ha kap, akkor nagyon minimálisat. Ugyan is a spermát *jótékony célra ajánlja fel.
*kutatás, mesterséges megtermékenyítés, tesztelés
4/16 anonim válasza:
De régen kapott pénzt érte ,mint a véradásért is. Így csábították ugyanis be az amcsikat, de nem nagy összeget kapott. 5-6 dollárt, kb egy pizza árát. Itt Mo-on egyikért sem jár pénz.
5/16 anonim válasza:
DE jár pénz érte! [link] Itt úgy olvasom, hogy 10000 Ft, de max négyszer mehetsz és csak akkor kapsz pénzt, ha megfelelt a spermád.
6/16 anonim válasza:
Ez nem olyan egyszerű. Számos vizsgálaton kell átesned, hogy megfelelsz-e a szigorú előírásoknak. A férfiak 98%-a nem felel meg.
7/16 anonim válasza:
Engem még évekkel ezelőtt az egyetemen etetett azzal az egyik évfolyamtársam, hogy ő rendszeresen szokott donálni spermát spermabankoknak és ezért egy csomó lóvét kap.
Hogy ez igaz-e vagy nem azt nem tudom. Akkoriban se tudtam eldönteni, hogy elhiggyem-e neki. Azt se tudom, hogy konkrétan hol van ilyen spermabank, ahová állítólag járt.
8/16 anonim válasza:
Jelenleg 15.000.- forint mintánként. De ne gondold, hogy 2 naponta behívnak mintát adni. Jah és el is kell jutni addig, hogy egyáltalán mintát adhass. Még pszichológushoz is menni kell aki simán kivágja a jelentkezők felét még az első körben.
10/16 anonim válasza:
Én múltkor találtam egy csekket a lépcsőházban :D Spermabank és 4000 Ft :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!