Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Hogyan kell kamillázni körülme...

Hogyan kell kamillázni körülmetélés után?

Figyelt kérdés
Részleges körülmetélésen estem át. (RKM) Fitymatúltengésem volt, ami elég egyedülálló, mert szűkület nem volt. Nem lett volna muszáj megműteni, mert az egészségemet nem fenyegette, de nem elég ronda volt (merev állapotban is teljesen borította bőr) és nem tudtam óvszerben kefélni vele (ahogy hátra húztam és feltettem a gumit a bőr vissza siklott és sodorta magával a kotont is). A műtét után vagyok egy nappal és nem fáj, csak viszket, nagyon be van dagadva és ronda is. Szeretnék módszereket arra, hogy minnél hamarabb gyógyuljon és lelohadjon és a végeredmény ne legyen túl heges. Kenőcsöket tudnátok rá esetleg? Azt írjták, hogy kamillázzam naponta 3-szor? De hogyan kamillázzam? Lógassam bele és hagyjam úgy pár percig? vagy csak gézlapba mártsam bele és úgy öblögessem, és ezt is mennyi ideig csináljam? Előre is köszönöm a válaszokat!
2013. febr. 6. 21:54
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan nem voltam műtve ,de el tudom képzelni hogy kell ezt csinálni.A megfőzött kamilla teát langyosra kikel hűteni .Egy kis pohárba ,csészébe beleönteni ,és belelógatod a sebes részt.Kb 10 percig áztasd ,fürdesd benn

Nem kell nagy edény ehhez ,nem kell sok teát felhasználnod

alkalmanként.Így az egy főzet többször is felhasználható .

A használt teát el kell önteni .

2013. febr. 6. 22:07
 2/5 A kérdező kommentje:
na igen ez a próbléma, mert közben azt is írja, hogy víz ne érje, és nem szabad kiáztatni, mert akkor lassabban gyógyul :S
2013. febr. 6. 22:11
 3/5 anonim ***** válasza:
37%

Hali!

Igen, ez a VÍZ-re vonatkozik, nem pedig a kamillás FŐZET-re!

A kamillatea uis egy főzet, sűrűbb, mint a víz, és olyan anyagokat tartalmaz, amelyek szárítják a sebet, s csökkentik annak gyulladását!

Javaslom még a TETRAN (vn) kenőcs/OXYCORT (VK!) spray haxnálatát, az meg nem engedi magát az egészet kiszáradni, védi, gyógyítja és ápolja a sebet. Ha ez nincs otthon, PHLOGOSAM (vn), NEOGRANORMON (vn) esetleg KÖRÖMVIRÁG (herb) kenőcsök is kiválóan haxnálnak a gyógyulási folyamat elősegítésének!

Jelmagyarázat:

(vn) = VényNélküli

(VK!) = VényKöteles!

(herb) = gyógynövény- és vegyesárucikkboltban beszerez7ő.

** *** **

1ébként két napon belül már te vagy a másik RKM-elt (Részlegesen KörülMetélt), akivel műtét UTÁN akaszt össze a Sors, pedig ezt a fajta beavatkozást az urológusok zöme előszeretettel "keveri össze" a Teljes KM-el. Megkérdez7M, hogy KI és HOL műtött így, és mennyit vágtak abból a fitymából?

Az sem lenne mellékes, hány éves vagy!?

Üdv: EE

2013. febr. 7. 07:52
 4/5 A kérdező kommentje:
Eger, Dr. Kovács Péter, 21 éves vagyok, 2 cm-től kicsivel többet vágtak le belőle.
2013. febr. 7. 15:52
 5/5 A kérdező kommentje:
És nagyon szépen köszönöm a segítséget!
2013. febr. 7. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!