Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Tényleg nem normális hogy...

Tényleg nem normális hogy ekkora vagyok?

Figyelt kérdés

Valamelyik nap a suliorvos megmért minket meg ilyenek, 195cm 80kg vagyok. Nem vagyok hájas és sportolok. Az orvos azt mondta hogy menjek el vamilyen vizsgálatra meg mittudomén mert ez a koromban nem normális. Tényleg nagy vagyok de a háziorvosom sose szólt érte. Nem hiszek neki.

18/F

2013. jan. 29. 11:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem hiszel neki? :D Ez aranyos. Tényleg írtó magas vagy, de ez még nem halálos kór. Viszont kétségkívül lehet növekedési rendellenesség, pláne,ha a családodban csak te nőttél ilyen magasra. Menj el szépen a vizsgálatra, nem kerül semmibe és mindenki megnyugszik.
2013. jan. 29. 11:23
 2/12 anonim ***** válasza:
Ha a családodban nem te vagy az egyetlen "nagy", akkor ez így teljesen normális, mert örökölted.
2013. jan. 29. 11:23
 3/12 anonim ***** válasza:

Relatív az hogy mi az egészséges és mi nem. 195 cm-rel az élet legtöbb területén nyerőbb vagy mint egy mai átlagos magasságú férfi (sportok többségében, nőknél, magas emberek sokkal nagyobb arányban lesznek főnökök, mert domináns megjelenésük miatt könnyebben elfogadják őket a vezetettek). Ami a magasság ellen szól, hogy átlagosan pár évvel kevesebbet élnek, mint a hozzájuk hasonló életmódot folytató alacsonyabb társaik (ebben a 170 cm körüliek a nyerők).

18 éves korig még a növekedés teljesen természetes, pár a legtöbb fiatal férfi 16 éves kora után már nem nagyon nő.

Ortopédia szakrendelésen csontok röntgenezése tudja megmutatni, hogy befejeződött-e nálad már a növekedés. Ha a növekedési porcok elcsontosodtak már (fehérek a felvételen), akkor már nem fogsz növekedni), ha szürkések akkor még nem fejeződött be a növekedés.

2013. jan. 29. 11:35
 4/12 anonim ***** válasza:

A barátom 197 cm, ennyi volt már 17 évesen is, sose küldték semmilyen vizsgálatra és nem is lett nagyobb.

Amúgy keress rá a gigantizmusra, biztos arra gondolt, de nagyon kicsi az esélye, hogy ilyen bajod legyen. A 193 még tök normális.

2013. jan. 29. 11:38
 5/12 anonim ***** válasza:
Bocsi, 195. :)
2013. jan. 29. 11:39
 6/12 A kérdező kommentje:
Anyám családja alacsony, apám kb 10-13 centivel alacsonyabb nálam. Annyira túl magas családtagra nem emlékszem. Végülis nem zavar csak nem értem miért mondta ezt, nem gondolkoztam rajta soha :)
2013. jan. 29. 11:42
 7/12 anonim ***** válasza:
Én 186 vagyok, és a legkisebb a családban. Édesanyám rokonságában mindenki max. 175, édesapáméban volt 206 is. Az ember egyre magasabb lesz.
2013. jan. 29. 11:50
 8/12 anonim ***** válasza:

Ne menj Te sehova,örülj hogy nem törpe vagy .Látod a 2 orvosnak sem egyezik a véleménye,csak az egyik küldött.

Tegyük fel orvoshoz mennél,és megállapitanák magas vagy.

Mit tennének ? Keresnék a bajt,alulról,vagy felülről vagy magas ? Mint a Besenyő családnál a fenyőfánál,mikor magas volt.Honnan kellene belőled is levágni ?

2013. jan. 29. 11:56
 9/12 A kérdező kommentje:

Nem szeretem ezt az orvost. Ez mindenre azt mondja, hogy vírusfertőzés. Biztos ez is az :D

Nagyanyám kérdezi meg mindig, hogy honnan kéne vágni :D

2013. jan. 29. 12:02
 10/12 anonim ***** válasza:

195 szerintem normális, legalább koncerteken látni fogsz rendesen:) meg hát ha nem is lenne normális, akkor mivan? levágnak belőled?

amúgy én 18 évesen 190 magas voltam, úsztam hobbiból, és konditerembe jártam, jóval 100kg felett voltam... szerintem az 195/80 egy teljesen normális érték, max irigy volt a doki...

2013. jan. 29. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!