Tényleg nem normális hogy ekkora vagyok?
Valamelyik nap a suliorvos megmért minket meg ilyenek, 195cm 80kg vagyok. Nem vagyok hájas és sportolok. Az orvos azt mondta hogy menjek el vamilyen vizsgálatra meg mittudomén mert ez a koromban nem normális. Tényleg nagy vagyok de a háziorvosom sose szólt érte. Nem hiszek neki.
18/F
Relatív az hogy mi az egészséges és mi nem. 195 cm-rel az élet legtöbb területén nyerőbb vagy mint egy mai átlagos magasságú férfi (sportok többségében, nőknél, magas emberek sokkal nagyobb arányban lesznek főnökök, mert domináns megjelenésük miatt könnyebben elfogadják őket a vezetettek). Ami a magasság ellen szól, hogy átlagosan pár évvel kevesebbet élnek, mint a hozzájuk hasonló életmódot folytató alacsonyabb társaik (ebben a 170 cm körüliek a nyerők).
18 éves korig még a növekedés teljesen természetes, pár a legtöbb fiatal férfi 16 éves kora után már nem nagyon nő.
Ortopédia szakrendelésen csontok röntgenezése tudja megmutatni, hogy befejeződött-e nálad már a növekedés. Ha a növekedési porcok elcsontosodtak már (fehérek a felvételen), akkor már nem fogsz növekedni), ha szürkések akkor még nem fejeződött be a növekedés.
A barátom 197 cm, ennyi volt már 17 évesen is, sose küldték semmilyen vizsgálatra és nem is lett nagyobb.
Amúgy keress rá a gigantizmusra, biztos arra gondolt, de nagyon kicsi az esélye, hogy ilyen bajod legyen. A 193 még tök normális.
Ne menj Te sehova,örülj hogy nem törpe vagy .Látod a 2 orvosnak sem egyezik a véleménye,csak az egyik küldött.
Tegyük fel orvoshoz mennél,és megállapitanák magas vagy.
Mit tennének ? Keresnék a bajt,alulról,vagy felülről vagy magas ? Mint a Besenyő családnál a fenyőfánál,mikor magas volt.Honnan kellene belőled is levágni ?
Nem szeretem ezt az orvost. Ez mindenre azt mondja, hogy vírusfertőzés. Biztos ez is az :D
Nagyanyám kérdezi meg mindig, hogy honnan kéne vágni :D
195 szerintem normális, legalább koncerteken látni fogsz rendesen:) meg hát ha nem is lenne normális, akkor mivan? levágnak belőled?
amúgy én 18 évesen 190 magas voltam, úsztam hobbiból, és konditerembe jártam, jóval 100kg felett voltam... szerintem az 195/80 egy teljesen normális érték, max irigy volt a doki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!