Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Hogyan lehet erről beszélni a...

Hogyan lehet erről beszélni a szülőknek?

Figyelt kérdés

fitymaszűkületem van. segítséget és tanácsot kérek, hogyan tudnám ezt elmondani apámnak/anyámnak. esetleg tapasztalatokat a műtétről és a végeredményről. nem kérek szemrehányó megjegyzéseket, tisztában vagyok az elkövetett hibákkal.

F/18

2011. júl. 24. 11:05
 1/10 anonim ***** válasza:

Egyrészt nem feltétlen kell elmondani a szülöknek, nélkülük is elmehetsz az orvoshoz, és VELE megbeszéled a teendöket.

De ha nekik is akarsz erröl beszélni, akkor - legalábbis nálunk jól bevált, hogy az azonos nemü szülövel beszél a gyerek, és azzal kezdi, hogy mivel kicsit kényesebb téma, inkább sötétben (lekapcsolt lámpával) szeretnéd elmondani, mert úgy kevésbé jössz zavarba. És utána egyszerüen mindjárt a problémával kezdeni, nem kerülgetni a témát.

2011. júl. 24. 11:11
 2/10 Biasa ***** válasza:
Milyen elkövetett hibákkal?A fitymaszűkületről nem tehetsz, az nem a te hibád ugyebár. Én leülnék a szüleimmel és őszintén elmondanám a gondom, s a segítségüket kérném ez ügyben. A szüleidnek a legfontosabb, hogy jól érezd magad és egészséges legyél, nincs mit szégyellned emiatt.
2011. júl. 24. 11:13
 3/10 chuckyhawk ***** válasza:

Vagy nem mondod el és dokihoz mész...

Vagy leülsz édesapáddal és megbeszéled vele!Álltalában csak a gyerek kerit ennek túl nagy feneket.Hidd el hogy apukád nem fog ezen kiakadni!Teljesen természetes lesz neki és segíteni fog a probléma megoldásában! Ezt tapasztalatból mondom.Nekem nemi betegségem volt egy vicces éjszaka után és én is így voltam vele!Aztán kiböktem apámnak,aki a legnagyobb megértéssel és természetességgel fogadta!Doki után meg vett nekem egy kazal gumit:)

2011. júl. 24. 17:09
 4/10 anonim ***** válasza:
50%

Jól figyelj, most az egyszer elmondom neked, hogy én hogyan csináltam.

Esős éjszaka volt, miközben szüleim már aludtak, s én meztelenül beugrottam az ágyukba. Egyből azt mondták, hogy holnap elmegyünk az urulógiára.

remélem sokat segítettem.

üdv félhernyó

2011. júl. 24. 20:05
 5/10 anonim válasza:
figyelj..szerintem ha nem mersz oda állni hívd fel telefonon hogy ezt meg ezt vetted észre..
2011. júl. 24. 23:36
 6/10 anonim válasza:
de persze ne úgy hogy ott áll melletted:D
2011. júl. 24. 23:37
 7/10 anonim ***** válasza:

Hali!

Azt én sem értem, hogy milyen elkövetett hibákról írsz a kérdésed kifejtésében, azonban azt is írod, hogy 18 éves vagy. Akkor nem értem, hol a gond? Elvileg felnőttkorú vagy, tehát magadtól is elme7sz akár az orvoshoz, ráadásul, ha esetleg műtétre lenne szükséged, ahhoz sem kell már szülői beleegyezés. A lényeg az, hogy légy tisztában a dolgokkal.

De ha mégis beszélni akarsz velük, arra ne készülj rá sokat! Mindenki magának alakítja cikivé a helyzetet azzal, hogy sokat rákészül (ami felemészti az összes lelki energiáját...), ahelyett, hogy csak 1xűen odaállna a szülő elé, és kibökné, hogy...:

"--Figyeljetek! Úgy vettem észre magamon, hogy fitymaszűkületem van. Nem tudom hátrahúzni a fitymámat (teljesen/rendesen) és aggódom, mi lesz a nemi életemmel!? Elkísérne valamelyikőtök egy jó urológushoz, aki ugyanakkor nem metélne körül teljesen?

... Ennyi lenne csak az egész voltaképpen. A jelek szerint viszont te is rettenetesen szégyenkezel miatta, ami egyébként nem helyénvaló dolog, és nem is indokolt. Nem egy fitymaszűkületestől kaptam már pl. tanácskérő >>privit, mitévő legyen, hogyan tudná ill. kéne megoldani a problémát, miközben meg barátnője van, aki tudott a dologról közben támogatta őt. Ezek a srácok/férfiak így is álltak hozzá, és valóban ez lenne a helyes hozzáállás. Ez egy olyan rendellenesség ugyanis, amiről TE SEMMIKÉPPEN NEM TE7SZ! Le7 a szüleid sem, de ha szeretnek, akkor ne okold őket, azonban magadat se! Ellenben szedd össze magad, mert megoldás kell, és ha most nem oldod meg, később még nehezebben veszed majd rá magad arra, hogy megoldd ezt a helyzetet, addig meg mennek az éveid, amiről egyébként te döntesz, hogy...

_ Boldog vagy boldogtalan 19. szülinapot akarsz magadnak? Problémával terheltet, vagy már menteset tőle!? S:-o

_ Megoldást akarsz, vagy kifogást?

Mindenki maga dönti el, mikor lép!? Minél korábban, annál jobb a helyzet, és a szűkületed is nagy vszséggel annál ment7őbb, minél előbb cselexel. ÉS! Ha bármiben tudok neked segíteni, esetleg kérdésed lenne a fitymaszűkülettel kapcsolatban, akkor ajánlom a következő topikban belinkelt hivatkozásokat előzetes megtekintésre,

alapos áttanulmányozásra, ill. >>privizz rám e topikra hivatkozva bátran, bizalommal! :-)

A fitymaszűkületről szóló tájékoztatóimhoz vezető linkek topikja:

>> http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__1..

Bátorság Pajtás, és FEL A FEJJEL! ;-D

Üdv: EE

2011. júl. 28. 07:09
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Vigyázz magadra kérdező, azt ajánlom, nehogy valami rossz dokit fogj ki, ha műteni kell, nehogy az egész fitymát levágja
2011. aug. 31. 13:41
 9/10 A kérdező kommentje:
Holnap megyek dokihoz, ezzel nem nyugtattál meg :D (igen a kérdés kiírása óta, ennyi idő eltelt, mire szembenéztem a problémával :S)
2011. aug. 31. 21:34
 10/10 anonim ***** válasza:

De legalább TE SZEMBENÉZTÉL VELE!

Van akinek örökkévalóság az a 10-14-20 év, mire szembenéz vele... (ha nem több) tehát büszke le7sz magadra! :-)

Remélem segítettek a tanácsok, amiket fent olvas6tál, és remél7őleg a sarkadra állsz majd, hogy megoldd a problémádat! Azonban résen lenni ne szégyellj! :-o

Nem tudom, holnap (azaz ma) mi célból mész el a dokihoz, előzetes vizsgálat vagy vmiféle beavatkozás/műtét, de sok sikert, és bátorságot kívánok neked! Légy összeszedett, és ne izgulj (túlságosan)!

A kérdéseidet nyugodtan írd fel előre egy papírra, mivel izgulni fogsz ott felte7őleg, és mindent beszéljetek át részletesen! Ha a doki nem magyaráz közért7ően, vagy "sántít" a magyarázata, nyugodtan hagyd ott! A te testedről van szó, jogod van megvédeni magad!

Ha bármi segítség kell, továbbra is él a felajánlásom. Bármi nem tiszta, és tanács kell, >>privizz bátran!

Sok sikert, Tesa!

Üdv: EE

2011. szept. 1. 00:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!