Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Iskolai nemi szerv vizsgálaton...

Iskolai nemi szerv vizsgálaton bemetszhetik a fékem?

Figyelt kérdés

Jövő héten lessz nemi szerv vizsgálat az iskolában, rövid a fékem ezért lehet, hogy ott be is metszik? :S

12 f

2011. jan. 15. 12:57
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

13:29:

Ez nem elmebeteg duma,mert tényleg joga van hozzá,hogy ne vizsgálja meg a doki,ha nem akarja!Én nem azt mondtam,hogy ha van vmi baja,akkor ne menjen dokihoz!meg kéne tanulni olvasni!!Én akarok neki rosszat!??Pont hogy inkább jót!Egy olyan embert mondjon gyorsan vki,aki szeret az osztálytársai előtt,anyaszült meztelenül lenni,úgy hogy közben egymást lesik!Én nem akarok eldönteni semmit,csak elmondtam a jogait.persze,ha baj van,akkor irány az orvos,de nem az iskolai.Én rendszeresen járok nőgyógyászatra,de az hogy a suliba nézegessék a nemi szervemet,még ha csak egyedül is vagyok bent!?Úgy otthagynám a dokit,mint a pinty!

2011. jan. 16. 12:21
 12/25 anonim ***** válasza:
39%
Ki mondta, hogy egymás előtt kell meztelenül lenniük? Határozottan le lett írva, hogy tanárral beszéljenek és lépjenek fel közösen, ha egyszerre több gyermeket szeretnének vizsgálni! El kéne olvasni a hozzászólásokat.Amúgy szerintem egyről beszélünk. És mint ahogy a házi gyermekorvos is elvileg bármikor ellenőrizheti a nemi szerveket, úgy az iskolaorvos is, ha ez előre tudatva van és a minimális orvosi etikettet betartják. Szerinted a szűrővizsgálatoknak mi az értelme?
2011. jan. 16. 13:13
 13/25 anonim ***** válasza:
49%
Örülök, hogy minket sosem cseszegettek ilyesmivel. Úgy látszik, iskolája válogatja.
2011. jan. 16. 13:41
 14/25 anonim ***** válasza:
51%

Hali!

Nem, nem metszheti be, pláne szülői engedély nélkül nem! Ambuláns urológiai jellegű beavatkozást pedig csak arra szakosodott orvos, urológus végezhet vagy esetenként gyermekorvos végez7.

=====

NAGYON FRISS TAPASZTALAT:

14 éves srácról van szó, egyik kérdés róla szól itt a GyK-n letapadás kapcsán, mert nem akarta "ezúttal" ha a sulidoki megvizsgálja neki, méghozzá azért, mert néhány alkalommal elbliccelte, elhanyagolta a fityma alatti részek alapos kitisztítását, ami miatt le is tapadt neki. Tőlünk kérdezte meg, hogy mit tegyen!? Mi azt mondtuk neki, mondja el az orvosnak, és ne bliccelje el a kivizsgálást is, ha már a fütyi tisztogatását igen. Akkor vállalja is a felelősséget a tettéért! d0.ob

(Náluk minden félévben 1x legalább van egy teljes testes átvizsgálás-ellenőrzés. A nemiszervek problémájára és higiéniájára rendszeresen odafigyel a doktornő, aki személyesen is elbeszélget tanórák ill. fakultatív foglalkozások keretén belül az általános iskolásokkal, így mindenkit ismer, a diákok szeretik őt és bár nem mindenki "rajong" a fütyicheck-ért, mégis elfogadják a rendszeres vizsgálatot és támogatják. (A PÉLDA KÖVETENDŐ!!!) :-o )

A srác magától belátva még a vizsgálat előtt elmondta a sulidokinak, aki a vizsgálata után azonnal FELKÜLDTE ŐT AZ UROLÓGIÁRA, ahol kapott egy szurit a makkjába, és szépen feltépték neki ott helyben neki azonnal.

=====

Mint azt kiemeltem, a doktornő csak megvizsgálta, de a fitymafeltépést már az urológus végezte. Éppen ezért, mégha van is félnivalód úgy érzed, ne félj, mert a doki max megnézni a heréiddel, fütyiddel, makkoddal, fitymáddal és a húgycsőnyílásoddal együtt, és ha rendelleneset talál, esetleg ha nem félsz tőle, s képes vagy hozzá bizalommal fordulni, akkor őszintén elmondod neki, mi a problémád, és ő megír egy beutalót az urológiára, ahol bemetszik a fékedet és összevarrják, vagy leégetik, ha azt szeretnéd. A beavatkozáshoz azonban szülői engedély szükségeltetik! d0.ob

A tegnapi [13:18 és 13:29]-es hozzászólások írójával maximálisan egyetértek. Vállald be a kivizsgálást mindenképpen, mert a te érdeked az, hogy időben kiderüljenek a betegségeid! Ha a tanárotok (ofőtök) előre szólt a vizsgálatról, kérjétek meg őt, -- ha úgy érzitek, bővebb tájékoztatásra lenne szükségetek az iskolaorvosi szűrővizsgálat elvégzésének módjáról, -- hogy hozzon össze egy találkát a sulidokival, amikor ő megválaszolja a felmerülő kérdéseiteket, és elmond6játok neki személyes kívánságaitokat, ha van! Vagy ha erre nem kerülhet sor mjuk az orvos sűrű elfoglaltsága miatt, akkor viszont kérjétek fel, hogy felnőttként képviselje az érdekeiteket az orvosnál! Sztem ez így a legkorrektebb. :-)

Abba azonban nem szól6tok bele, mit vizsgáljon és mit ne, elvégre a kórokozóknak sem szól6tok, hogy ne betegítsenek le benneteket, nemde?? :-o Arra uis van egy orvosi protokoll, amit a rendes orvosok betartanak, a trehányak meg nagy ívben tesznek rá. És ha most ti akarjátok megszabni az orvosnak, hogy mit néz7 meg és mit nem, az olyan, mintha te nagyon értesz pl. a motrokhoz, de mittomén, az egyik gyerek belepofázik, hogy "-- Márpedig azt ne így csináld, meg ne úgy!!!"

__ Te azt hogy vennéd? d0.ob (Ugye hogy zavarna?? d0.0b)

És ha mégis hallgatsz a srácra, de a motor nem működik, esetleg tönkremegy? Ha az orvosnak mindent mi akarnánk megszabni, akkor mi lennénk az előző példában a bedöglött motor, amire pluszban költeni kell anyagiakat, hogy azt meg lehessen csináltatni (meg le7sen gyógyítani), ami nem kevés pénz.

:-o Inkább derüljön ki most minden, és ha baj van, viszonylag olcsón megúsz6od a dolgot, és boldog fiatal felnőtt leszel, mint később boldogtalanul szenvedsz, mert elsunnyogtad a vizsgálatot, akkor viszont nem tudsz felhőtlenül örülni a fiatal felnőttkorodnak, s esetleg a probléma, amit korábban meg le7ett volna előzni, -- ha nincs a sunnyogás -- elmérgesedik, és drága pénzeket kelljen később majd fizetned azért, hogy meggyógyulhass!!! <<:-O

Ne félj! :-)

Vállald be (te is, meg a többiek is), essetek túl a vizsgálaton, aztán menj el az urológushoz és vállald fel a problémádat. Akkor boldog le7sz, és boldog is lexel, mert bátor voltál, és magadhoz is őszinte, s nem lesz miért szégyenkezned, sem magad, sem mások előtt! :-D

FEL A FEJJEL! ;-)

Üdv: EE

2011. jan. 17. 00:08
 15/25 anonim ***** válasza:

Nem kötelező a vizsgálat,ha nem akarod nem kell hagynod,engedned,igaz ezt nem közlik,mert így könnyebb nekik.Csak egyesével enged,ha másképp akarnák akkor szólj,hogy ti egyesével szeretnétek,de csak ha te úgy akarod,nem más miatt,hanem saját döntésedből menj bele a vizsgálatba.

De beszélj a problémádról otthon a szüleiddel és ha nagyon nem szimpi a suli orvos,saját választott orvossal,gyerekorvosoddal vagy akár urológussal is elvégeztetheted.Ha előre szólsz,hogy gond van a kukiddal akkor a szüleidnek eleve el kell vinniük urológushoz,szóval akár külön elmenhetsz már a vizsgálatot megelőzően a szüleiddel és akkor szakember viszgál meg és igazaolást is ad,hisz úgy is oda küldenének tovább.

De ha jó fej a doki akkor simán szólj hogy milyen gondod van,mit javasol.

De mindenképp beszélj otthon a dologról.De tényleg csak vizsgálhat az iskolaorvos,nem kezel,max. tovább küld szakemberhez.

Na mire jutottál?Majd írd meg mi volt!

2011. jan. 19. 19:47
 16/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Na? Megvolt a vizsgálat? Átestetek rajta? Milyen volt? Kár volt félni vagy beigazolódtak a félelmeid?

2011. jan. 19. 23:35
 17/25 anonim ***** válasza:

Szerintem mivel az iskola orvos nem szakember,nem ez a szakterülte,inkább menj el vele urológushoz.Ott külön vizsgáló van,csak az orvos lát vizsgálat alatt,ami már eleve jó pont,főleg ha eleve nem mutogatod magad szívesen,akkor legalább egy ember lát,nem több,és úgy is oda küldenének ha egyáltalán észre venné a suliorvos a gondod,mert mivel nem ez a szakterülte nekem van ismerősőm akinek a haverja az enyhe szükületet sem vette észre.

De nem kötelező a vizsgálat,de most időben jobb ha elmész dokihoz.Anyukádékkal beszéltél már róla?Hozd fel a témát és azt is hogy attól is tartasz,hogy nem hogy tömeges vizsgálat legyen,mert csak te és az osztálytársaid,a szülők és a tanárok tudják ki járni azt hogy normális vizsgálatok legyenek,nomális módon és hogy kapjanak a szülők a vizsgálatokról tájékoztatást,mert nálunk nem is tudta róla a szüleink,meg bunkón is csinálták és egy srác szólta el magát ottnon és lett belőle botrány a suliba,hogy mi az hogy erről nem szólnak,meg nem állatok vagyunk hogy mások előtt tapizanak minket.Szóval beszélj mindenképp otthon róla.

Anyukádék tudják hogy van ilyen vizsgálat és hogyan zajlik?

2011. jan. 22. 19:52
 18/25 anonim ***** válasza:
Na meg volt a vizsgálat?Észrevette a doki a bajt?Mi van veled?Hogy vagy?
2011. jan. 23. 18:59
 19/25 anonim ***** válasza:
Úgy látom, hogy szegény kissrácnak a kezdeti félelme volt óriási. Pedig kiváncsi lettem voln a tapasztalatára, hogy valós volt e a félelme vagy sem.
2011. jan. 24. 22:30
 20/25 A kérdező kommentje:
nem volt semmi különös, megkérdezte le van-e tapadva, meg hogy megvannak -e a heréim...
2011. jan. 25. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!