Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » A spermák végleg károsodhatnak...

A spermák végleg károsodhatnak behatásokra vagy ideiglenesen is?

Figyelt kérdés
Volt 1 ólommérgezésem de már kezeltek,olvasom milyen szervek károsodhatnak de azt nem hogy mennyire.

jan. 26. 19:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen sajnos, az olommergezes altalaban vegleges elvaltozast okoz, az olom kiurulese utan is megmarad az alacsony es zommel eletkeptelen spermaszam. Megnagyobb baj, hogy az elo spermak a legujabb kutatasok szerint modosult DNS-sel rendelkeznek, es ezzel az esetlegesen megtermelenyult petesejt genetikailag serult magzatot hoz letre.

Hol kaptal olommergezest, es hogyan? Otthon, vagy munkahelyen?

Ideiglenesen serul a spermak eletkepessege, ha pl. sokat ulsz (20 percnel tobbet, ketszer vagy tobbszor naponta) szaunaban vagy jakuzziban, akkor aznap biztosan gyengulnek a megtermekenyites eselyei, de par nap alatt, ha nem eri ujabb tartosan magas homerseklet a hereket, akkor visszaall a spermak eletkepessege (de inkabb senki ne hasznalja ezt a modszert fogamzasgatlaskent)

jan. 26. 19:51
 2/7 A kérdező kommentje:
Munkahely,azt nem tudom milyen módon belégzéssel vagy másképp.Kérdésem még az ólom mennyisége számít már a spermák sérülése szempontjából?
jan. 26. 19:55
 3/7 anonim ***** válasza:

Igen, szamit. De, ha kezelest kellett kapnod az olommergezes miatt, akkor valoszinuleg eleg nagy dozisokat kaptal, ami okozhatott vegleges hormonvaltozast. Remelem, tappenzen vagy, es remelem, bepereled oket jo kis karteritesert, mert ez nagyon undorito, hogy a munkahely nem biztositott megfelelo vedofelszereles(ek)et.

Egyebkent az olommergezesnek vannak egyeb, komoly karos hatasai is. Figyelj arra, hogy jo orvosok kezeljenek, ne ragadj le a korzeti orvosnal ezzel.

A regi, olom-tartalmu vizvezetekek is okozhatnak olommergezest.

jan. 26. 20:04
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem most volt már évekkel ezelőtt, azután áthelyeztek másik részlegre ahol nincs ólom,de most megint visszahelyeztek ahol ólommal kell dolgozni.Ezért foglalkozom most ezzel akaratlanul is nem szeretném ha mégegyszer ez lenne.Ott is hagyom amint lesz lehetőségem.Perelni nem tudom érdemes lenne e.Annyi a papírom az volt cink protoproterin 153 mg liter, vérólom 1.66 nem tudom ez mennyíre magas ebből a szempontból.
jan. 26. 20:15
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a legjobb, ha magánban kivizsgáltatod ezt andrológusnál (vannak direkt spermára vonatkozó célzott vizsgálatok), elmondod neki amiért aggódsz és kéred segítségét.
jan. 26. 20:15
 6/7 A kérdező kommentje:
Úgy lesz, köszönöm a válaszadást.
jan. 26. 20:25
 7/7 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben szerintem is jo otlet, amit az 5-os valaszolo irt. Vidd magaddal a vereredmenyeket is, fontosak, es segitenek a biztosabb diagnozishoz.
jan. 26. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!