Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ha a varicokelém már régóta...

Ha a varicokelém már régóta fennáll és évekig nem lett diagnosztizálva, akkor károsodhatott a herém?

Figyelt kérdés

Előfordulhat, hogy mostmár visszafordíthatatlanul károsodott valami? Úgy idegesít az urológusom, egy megnyugtató szót nem képes kinyögni. Csak a tudományos tárgyilagosság. Nem fogja fel, hogy egy 20 éves gyereknek összetöri a lelkivilágát, ha olyanokat mond, hogy az is előfordulhat, hogy már maradandó a kár, mert bármi lehetséges, meg ilyenek. Elhiszem, hogy igyekszik a lehető legmegbízhatóbb, legtényszerűbb tájékoztatást adni, de mért nem képes mondani, ha pl. nagyon kicsi esély van rá csak? Utánanéztem, szinte mindig javul a termékenység ilyen esetekben!

A baj az, hogy az enyém sokáig volt diagnosztizálatlanul. Azonkívül van valami fertőzésem is a húgycsövemben. Nem tudom, mi az, előzőleg kimutattak valami baktériumot, de elvileg most már nem tenyészett ki, miután szedtem antibiotikumot. Csakhogy még mindig ugyanazt érzem.

Nem tudja valaki megmondani, hogy mire számítsak? Ugye az a valószínű, hogy rendbejövök és termékeny leszek utána?

2013. máj. 30. 00:07
 1/6 anonim ***** válasza:

Akár magyarul is kiírhatod,here-viszértágulatról van szó .

Nem gondolom,hogy nagy baj lenne nálad,mert azonnali műtétet javasolna .Sok esetben még csak nem is a herében van a gond,hanem a vénában,ami a visszatérő vért szállitja.

Ha azt mondja hogy maradandó,akkor meg halaszthatatlan is a műtét,mert ezután már a here elhalása következik.

Ez a betegség azt jelenti,nincs meg a herében a normális

vér áramlás .Ezért nem tud jól működni,normális spermiumokat termelni .

Fertőzés dolgában meg azt mondanám,még meglehet a gond,ha nem is mutatták ki.Olvastam olyanról,hogy csak a 4. labor

vizsgálat volt eredményes.

2013. máj. 30. 12:50
 2/6 A kérdező kommentje:

Azért nem a magyar nevét írtam, mert több karakterből áll és hosszabb lenne a kiírt kérdés.

Nem mondott ilyet, de mást se nagyon. Azt mondta, hogy a tapasztalat szerint ált. pár hónap már nem számít, nem sürgős. Amúgy a herém "működik", viszont amikor csináltunk spermaképet, nagyon rossz lett az eredmény.

2013. máj. 30. 15:33
 3/6 anonim ***** válasza:
Namármost itt az a kérdés, hogy a varikokeléd nélkül is rossz lett volna -e a spermaképed... Szóval nem feltétlenül állnak ok-okozati kapcsolatban, bár meg kell mondanom azért lehetséges. Le tudnád írni, hogy mi volt a probléma a spermáiddal? Kvantitatív gond volt, vagy motilitási, esetleg szerkezeti gond?
2013. jún. 2. 01:01
 4/6 anonim ***** válasza:
Nagy esélye van annak, hogy ha nem műtenek meg, magtalanná válsz. Ha megműtenek esetleg 5-6 év múlva kiújul. A viszér általában kiújjul
2013. jún. 2. 06:03
 5/6 A kérdező kommentje:
A gond az volt, hogy nagyon kevés volt az életképes sperma. Valamint én úgy érzem, mostanában kevesebb cucc jön, de ez csak személyes megjegyzés.
2013. jún. 2. 10:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát igen, ha számbeli probléma volt, akkor érdemes megműttetni, de ahogy írták, ez kiújulhat... De még mindig inkább megéri, minthogy ennyi idősen infertilis legyél...
2013. jún. 2. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!