Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Fogynom kellene?

Fogynom kellene?

Figyelt kérdés

33F vagyok és 173 cm / 70-71kg.

Átlagos, nem gyúrok, kissé “vaskosabb csontozatú”.

Ez normális vagy kellene még leadnom? A hasam picit nagynak látom, de más azt mondja nem csak beképzelem.

jan. 18. 15:57
 1/10 anonim ***** válasza:
2%
nincs olyan hogy vaskosabb csontozatu , de en sokallom 173hoz a 70et. max 65
jan. 18. 16:03
 2/10 anonim ***** válasza:
96%

A BMI indexed 70 kg-vel számolva 23.4 kg/m2, ami teljesen normális, egészséges tartomány :) (nyilván a bmi nem minden esetben megbízható, de átlagos testalkatnál általában jó)

Ha más oka nincs a fogyásnak, csak emiatt nem kell.

jan. 18. 16:06
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

#2 vagyok. Esetleg egy derék és csípő körmérete és a kettő hányadosa még segíthet meghatározni, hogy ("papíron") egészséges-e a testsúlyod.

Profibb meghatározásra javaslom a testösszetétel mérést. Az már elég pontos, viszont viszonylag drága is.

Itt van a Semmelweis egyetem egy összefoglaló diasora a témában, benne az egészséges méretekkel: [link]

jan. 18. 16:11
 4/10 anonim ***** válasza:
93%
Dehogy. Kivéve, ha pálcika akarsz lenni.
jan. 18. 16:41
 5/10 anonim ***** válasza:
A súlyod elvileg tökéletesen rendben van, de ha pocakot látsz, akkor több sportra lenne szükséged, illetve az étrendenben az összetételt nem ártana változtatni (kevesebb zsír, cukor, alkohol, és sokkal több zöldségféle!). Ha ez a súly izmosabb férfire vonatkozik, akkor optimális, ha elzsírosott, akkor meg az izom-zsír arányon kellene változtatni. (A vaskosabb csontozat meg nem létezö dolog)
jan. 18. 16:44
 6/10 anonim ***** válasza:
81%

“A vaskosabb csontozat meg nem létezö dolog”

Dehogynem létezik. Nyílván 10+ kilónál nem érdemes figyelembe venni, de 1-2kg különbség simán lehet 2 azonos méretű ember között csont tömegben.

jan. 18. 18:22
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem még kevés is a súlyod, 33 éves férfiként.
jan. 18. 18:52
 8/10 anonim ***** válasza:
7-es: nem zs´ßirdisznóról van szó, hanem egy fiatal emberröl.
jan. 18. 19:54
 9/10 anonim ***** válasza:
Képet tudsz mutatni milyen a tested?
jan. 18. 22:17
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha felmerült benned ez a kérdés, akkor valószinűleg nen vagy elégedeet a súlyoddal, testeddel.
jan. 21. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!