Évekig tartó makkgyulladás avagy balanitis esetén van
megoldás?
Figyelt kérdés
Évek óta küzdök a makk- és fitymagyulladással. Eddig három alkalommal voltam vele orvosnál. Először valamilyen patikai készítményt kaptam rá, aztán Pevarylt, most pedig unguentum boraxatumot. Ezeken kívül használtam Canestent is. Minden kezelés csak enyhítette a tüneteket, végleges gyógyulást egyik sem hozott. Illetve a jelenlegi kezelés alatt még rosszabbodik is az állapot.
A higiéniára véleményem szerint elég figyelmet fordítok. Napi kétszeri mosdás, szárazra törlés. Vizelés után wc papírt használok.
Kezdek csalódni az orvostudományban. Van megoldás?
Zaklasd sűrűbben az orvost, különben azt hiszi, hogy meggyógyultál. STD szűrés volt?
szept. 28. 21:47
2/17 A kérdező kommentje:
STD szűrés nem volt. Tegnap beszéltem vele, azt mondta, ha keddig nem javul, menjek vissza.
szept. 28. 21:56
3/17 anonim válasza:
Kezdd el a fitymát hátul hagyni és szárítani a makkot, mert a nedvességben fennmarad a gyulladásod hiába kened.
szept. 29. 09:51
4/17 anonim válasza:
Körülmetéltetném magam már ennyi visszatérő gyulladás után.
szept. 29. 11:17
5/17 anonim válasza:
A vércukrod tesztelted már? Az én fitymagyulladásom akkor jön elő, ha néhány hétig elhanyagolom a gyógyszereimet és a reggeli cukrom 11-12 körülire emelkedik. Érdemes pár ezer forintért venni egy vércukor mérő készüléket és 1-2 hétig minen nap mérni a cukrodat. Később sem kell kidobni, nagyon hasznos a családban havonta egyszer mindenkinek tesztelni, mert ha időben felfedezitek a cukorbetegséget, akkor sokkal tovább élhettek vele. Saját tapasztalat.
szept. 29. 11:37
6/17 anonim válasza:
Szia !
A Neogranormon több évtizede használt kenőcs .Nagyon sok betegségre jó.
1 próbát megérne.
A patikákban ismeretes a "Kék kenőcs".Ennek kicsit húzós ára van,mert magán vállalkozó csinálja .Ennek a kenőcsnek vannak változatai,jó utána kérdezni melyik melyekre hatásos .
szept. 29. 11:55
7/17 anonim válasza:
A 3.válaszadó tanácsát javaslom én is!
15,5éve kezdtem hátrahúzva hordani,előtte sem volt ilyen problémám,azóta sem.
Próbáld ki,semmi veszítanivalód nincs,ha nem segít,és nem tetszik hordod normál!(de segít,ha így csinálod,abban biztos vagyok)
szept. 30. 10:28
8/17 anonim válasza:
Akinek anatómiailag visszacsúszik a makkra a fitymája, annak hiába tanácsolod, hogy hogyan tartsa...
szept. 30. 14:01
9/17 anonim válasza:
Szerintem is a vércukrodat ellenőriztesd. A hátrahúzva tartás tényleg sokat javíthat a helyzeten. Ha kitartóan csinálod előbb utóbb úgy marad. Sajnos a sok gyulladástól beszükülhet, hegesedhet a fityma, ha végképp nem múlik el érdemes körülmetéltetni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!