Az orvosok miért nem tudják beismerni, hogyha tévednék? Vagy ha hiányos a tudásuk bizonyos téren? Nálam fitymaszűkületet állapítottak meg, győzködtek róla, hogy csak körülmetéléssel oldható meg. 25f
Szóval! Elmentem orvoshoz, mert volt panaszom, nem ezzel kapcsolatban, viszont természetesen ez is zavart, mivel nem tudtam nemi életet élni. Azt mondta nekem a kedves doktor úr, hogy teljes körülmetélést kell csinálni, mert ez máshogy nem oldható meg. Megkérdeztem, hogy nincs-e valami megoldás, plasztika, vagy akármilyen más, mivel én azért már tájékozódtam és tudtam, hogy nem csak ez az egy műtéti megoldás létezik, viszont ő azt mondta kijelentően, hogy nem létezik más esetemben, a pofámba tagadta mindazt, ami egyébként az interneten is elérhető több klinika webhelyén is.
Mivel én benne vagyok a piercing be és fültágítóm is van, így tudom, hogy a bőr nyújtható, ezért utána olvastam, hogy van-e valami amivel kitágít hatom a szűkült részt. Természetesen nekem csak olyan szűkületem volt, hogy csak merev helyzetbe nem lehet egyáltalán felhúzni a bőrt a péniszemen, viszont lankad állapotban hátrajött és akkor tudtam tisztítani, ezért gondolom amit én csináltam olyanoknál nem biztos, hogy működik, akiknek teljes letapadás van .
Találtam egy oldalt, ahol lehetett rendelni rengeteg méretű ilyen gyűrűt, ez szilikonból van, és annyi volt a dolgom, hogy ezeket hordjam, és amikor már eléggé kitágult a bőr egy méretnél, akkor cseréljek nagyobbra.(Akárcsak fültágításkor ) Egy nagyon aranyos orvosi csapat van mögötte, és nagyon sokat segítettek online. Nem fogom leírni, hogy kik ők, akinek kell az járjon utána, én nem fogok tanácsot osztani főleg nem orvosi tanácsot, főleg nem a mai világban!
Visszamentem az nemrég az orvoshoz a panaszommal ami egyébként megszűnt, (ugyanis kipisiltem a vesehomokot) visszamentem kontrollra és rákérdeztem a dologra. Tagadta a dolgod, hogy ez megoldódható magától, mindaddig, amíg meg nem vizsgálta a péniszemet és meg nem állapította, hogy az a koromnak és fejlettségemnek teljesen megfelelő, semmi probléma nincs vele, ahogy a heréim sem kisebbek se nagyobbak mint az átlag. Tehát a papírra már nem került rá a relativ phimosis , ami az első papíron szerepelt, de persze arról a tényről hogy megoldódott a problémám, csak qussoltak ...
A kérdésem az, hogy ha szemmel látható hogy tévedett, és szemmel látható hogy fingja nem volt arról, hogy létezik alternatív megoldás, akkor miért nem lehet ezt beismerni? Miért nem lehet jobban utánajárni hogy más pácienseknél akár még ajánlja is? Miért egy radikális beavatkozást ajánlott nekem? Mi ez a felhivalkodó stílus még akkor is, ha az arca előtt van az, hogy nem igaz amit állít!? Ez csak ide haza jellemző az orvosokra? Vagy nyugatabbra is ilyenek?
Megjegyzem azóta már éltem nemi életet, egyébként nem volt annyira fantasztikus, mint amit ígérnek és amit leírnak róla XD
25F
Azt hiszem rájöttem a problémádra: te nem bírod elviselni azt, hogy nekem megoldódott a problémám anélkül, hogy le kellett volna vágni a fitymámat, míg neked levágták! :D
"ha továbbhúzod ott a gyűrű"
Az azért kemény, hogy te látod, hogy nekem "gyűrű" van a p*cs*mön, és ezt mind így interneten keresztül teszed.
Amúgy szerintem mire te gondolsz, az a felgyűrődés, ami akkor van, ha a fitymafék rövid és nem hagyja hogy hátra menjen teljesen a bőr! Természetesen a kettő probléma sokszor együtt jár, én is olvastam róla, esetemben nem volt rövid a frenulum. Ebből is látszik, hogy ahány probléma, annyi megoldás.
"Ez nem has vagy fülcimpa stb."
Nyilván nem az, csak éppenséggel ugyan azokból a sejtekből épül fel, bőrből ami nyúlik! Egyébként volt egy ember, nemrég láttam valamelyik dokumentumfilmben, akinek hatalmasra nyúlt a fitymája, mert egy tágító eszközt használt tizenéves kora óta, így a péniszéhez képest, ha minden igaz három vagy négyszeresére nyújtotta. Azt állította hogy a pénisz ekkora, de a vizsgálat alatt kiderült hogy valójában a fitymája volt óriási. Majd megkeresem a videót neked!
"de hülyeségeket erről ne terjessz..."
Én nem terjesztek semmi hülyeséget. Annyit mondtam hogy nekem megoldódott a problémám, leírtam hogyan, kész, vége, ennyi, PONT!
"Metélésről amíg nincs tudásod vagy egyáltalán bármilyen objektív tapasztalatod kár is a betűkért."
Ahhoz képest elég sokat írsz.
Bocsi, rosszul emlékeztem, nem dokumentumfilm volt amit láttam, hanem ez a doki, aki amúgy egy plastic surgeon, szokott reagálni videókra és itt el is magyarázza, hogy mi a helyzet ebben az esetben.
Na most, ha nekem nem hiszel, akkor itt egy orvos, aki ugyanazt elmondja a bőrről amit én, szóval neki már el "szabad" hinned…
Az általam linkelt időben elmondja, hogy a bőr rendkívül megtud nyúlni! Igaz ez az illető nem tágította, hanem megnyújtotta, viszont a tény az tény! Kitágult a bőre. :D
De hát ugyebár szerinted az ott nem bőr és nem tágul, az valami szuper speciális dolog, amit muszáj levágni, mivel neked is levágták, nem lehet tágítani…
Én nem vagyok frusztrált! valóban kicsit lekezelőbbben kezdtem kommunikálni veled, mivelt egyszerűen nem hiszem el, hogy létezik olyan ember, akinek ha mutatsz egy almát, megpróbálja bebizonyítani neked, hogy az egy körte.
"Miért nem bírnám elviselni és miért zavarna?"
Oldalak óta folyamatosan azt bizonygatod, hogy hiába oldódott meg a problémám, az nem jelent semmit, mert nem oldódhatott szerinted meg, mert nem úgy oldódott meg, ahogy te azt a buksidban elképzelted!
"Mielőtt bármi következtetést levonsz ismeretlenül csak annyi hogy nem szűkület miatt lettem metélt"
ja értem, kettőnk közül csak te vonhatsz le ismeretlenül következtetést a péniszem állapotáról, idézem: "ha továbbhúzod ott a gyűrű" "főleg ha erekciókor mostani szűkebb bőr gyűrűszerűen befeszül a makk alá és kb kitakar minden érzékeny pontot."
"örülök neki hogy megszabadultam egy problémát okozó bőrdarabtól. "
Hát örülj neki, viszont engedtessék már meg, hogy a másik embernek ne legyen kötelező csak azért mert neked ez így jó!
Egyébként annak a bőrdarabnak szerepe van, nem hiába nőt oda, kicsit még azért olvass jobban utána!
Egyébként szeretném megkérdezni tőled, hogy mégis mi a szakmád ? Mert többször úgy beszéltél, minthogyha neked számtalan tapasztalatod lenne más emberek fitymájának a szűkületéről, problémáiról, valamint annak lehetséges kezeléséről!
Egyébként a videóra nem reagáltál, ahol doktor Yun is elmondta ugyanazt amit én a bőr tulajdonságairól ? (Mármint H nyújtható) Vagy angolul nem tudsz?
Továbbra is úgy érzem mintha párhuzamos síkon élnénk és elbeszélnénk egymás mellett. Kiragadsz mondatokat és feltételezésekkel jössz. Még most az egyszer válaszolok, de tényleg felesleges ha csak meg sem próbálod megérteni amit mondok. Igen nagyon lekezelő vagy ami iszonyat unszimpatikus, úgy hogy nem tudod ki van a másik oldalon. Igen érteni és beszélni angol ’képzeld el’. De a youtube-ot ne keverjük már össze egy autentikus orvosi medical forrással, és noname doktor yunokkal. Elég sok kókler van belőlük a virtuális térben.
'Oldalak óta folyamatosan azt bizonygatod, hogy hiába oldódott meg a problémám'
Nem ezt írtam, hanem azt, hogy majd az idő eldönti, hogy maradandó lesz, vagy nem. Ha maradandó akkor szerencsés, vagy és beletartozol a közel 10%-ba. Főleg ha olyan bőrrészen volt a szűkület ami épp nem ’határbőr’. Sajnos nem ez az általános. Szerinted szórakozásból vágat mindenki, ha épp ilyen nyújtogatással megoldódna a problémájuk? De nem kell messze menni épp elég ha elolvasod gyakorin a kérdéseket ahol többen megpróbálkoztak ilyen megoldásokkal, de nem volt maradandó.
’ja értem, kettőnk közül csak te vonhatsz le ismeretlenül következtetést’
Nem vontam le következtetést csak leírtam egy általános állapotot amiben általában a relatív szűkületesek szenvednek. Mivel mindenki egyedi így nagyon sok mindentől függ, hogy maga a szűkület mit érint, hogy néz ki és mit fed le.
’Hát örülj neki, viszont engedtessék már meg, hogy a másik embernek ne legyen kötelező’
Ilyen egy szóval sem hangzott el. Annyit írtam és kapcsolódik az előzőhöz, hogy legtöbbször sokat segít a metélés, mert szabaddá válnak bizonyos érzékeny területek, vagy épp megszűnik szűkület esetén a feszülő kellemetlen állapot, ami(k) általában rontja az érzékelést vagy problémát okoz akció közben. Pont ezért nem csak szűkület miatt metélnek, vagy javasol az orvos metélést. Lehet más fitymaprobléma szűkületen kívül pl balanitis, vagy épp a túl hosszú vagy/és vastag fityma (túltengés) stbstb.
’Egyébként annak a bőrdarabnak szerepe van, nem hiába nőt oda, kicsit még azért olvass jobban utána!’
Ebbe szerintem ne menjünk bele. Erre azt tudom tanácsolni én is, hogy olvass utána vagy beszélj egy bármilyen urológussal ezekről.
Eredeti kérdésedre újra válaszolnék. Fentiek alapján az orvos megfelelő tanácsot adott ezzel kapcsolatban. És tudtommal nem adta parancsba, hogy le kell vágni azt a bőrdarabot. Ő egy végleges megoldást javasolt az általánosan elfogadott tapasztalat és irányok szerint. Ahogy előzőleg írtam, nagyon nehéz egy olyan bőrdarabot nyújtani, ahol összeér a belső és külső bőr és általában pont a genetika miatt nem is tartós az állapot. Ennyi és nem több...
“Igen nagyon lekezelő vagy ami iszonyat unszimpatikus, úgy hogy nem tudod ki van a másik oldalon.”
Szerintem az imént kérdeztem meg, hogy mi a szakmád! Szóval halljuk, ki van a másik oldalon?
“és beletartozol a közel 10%-ba.”
Ezt a 10 %-ot honnan veszed? Honnan vezetted le a statisztikát? Vagy mi a forrás?
“De a youtube-ot ne keverjük már össze egy autentikus orvosi medical forrással, és noname doktor yunokkal. Elég sok kókler van belőlük a virtuális térben.”
Értem, ezek szerint csak a gyakorikerdeseken arc és névtelenül kommentelők leírásai alapjából általad merített statisztika lehet hiteles forrás!
Lássuk csak:
“ De nem kell messze menni épp elég ha elolvasod gyakorin a kérdéseket ahol többen megpróbálkoztak ilyen megoldásokkal, de nem volt maradandó.”
Tehát ez rendben van, Dr Youn nincs rendben, mellesleg nem ez a szakterülete, csak reagált egy videóra ahol kimondott egy tényt.
(azért ha valakit érdekel az a kókler, akkor itt egy kis forrás [link]
“Nem vontam le következtetést csak leírtam egy általános állapotot amiben általában a relatív szűkületesek szenvednek. Mivel mindenki egyedi így nagyon sok mindentől függ, hogy maga a szűkület mit érint, hogy néz ki és mit fed le.”
Nem, te konkrétan az én péniszemről állítottál valamit! Olvasd csak vissza! Mellesleg megírtam a legelején, hogy már nincs szűkületem, nem is értem miért állítottad azt, hogy nekem „gyűrű” van a péniszemen, de légyszíves akkor fejtsd ki, mert kíváncsi vagyok rá!
“’Egyébként annak a bőrdarabnak szerepe van, nem hiába nőt oda, kicsit még azért olvass jobban utána!’
Ebbe szerintem ne menjünk bele. Erre azt tudom tanácsolni én is, hogy olvass utána vagy beszélj egy bármilyen urológussal ezekről.”
xD
Nagyon szívesen belemennék egyébként! Kíváncsi vagyok rá, hogy szerinted miért alkotta meg a természet ha nincs rá szükségünk!?
“Fentiek alapján az orvos megfelelő tanácsot adott”
Nem.
“Ő egy végleges megoldást javasolt az általánosan elfogadott tapasztalat és irányok szerint. “
Ez is végleges.
Amúgy, sokszor mondom, hogy amúgy, tudom XD de azért megkérdezném még azt, hogyha ilyen előszeretettel használod a latin szavakat, akkor miért nevezed folyamatosan degradálóan csak egy “bőrdarabnak” a fitymát?
Mindent szépen leírsz, de amikor a fitymáról kéne írnod, képtelen vagy rá, inkább bőrdarabot írsz! Szerintem emögött van valami pszichés probléma nálad! Ahogy mondottam, magadat nyugtatod, hogy te jól döntöttél és ezért kizárod a lehetséges alternatív megoldásokat az ilyen jellegű problémák kezelésére. Szerintem ez egy afféle Stockholm szindróma féleség lehet nálad. Levágták a fitymádat, és így próbálsz kompenzálni!
24 évet dolgoztam egészségügyi intézményben sok orvos között és oktattam is orvosokat. Aztán persze volt magánbeszélgetés is. Számomra az derült ki, hogy az orvosegyetemi oktatás során a hallgatókban (későbbi orvosokban) jelentős mértékben kialakul az a tévképzet, hogy ők ismeretanyaguknál és képzettségüknél fogva élet és halál urai. Emellett nem igazán jellemző, hogy követnék naprakészen a saját képzettségük egészének részleteinek fejlődését. Szűk szakterületükön belül nyilván fejlődnek, de ami azon kívül esik, az már számukra is fehér folt. Mindezek mellett hogyan ismerné be egy orvos, hogy tévedett, pláne a kezelt páciens előtt ??!
Én élemedett koromnak tulajdoníthatóan sokszor járok már orvoshoz meg laborvizsgálatra. Igen erősen kell felülbírálni már a gyógyszer adagolást is, mert az orvosok zöme életében nem látott még gyógyszergyár által gyógyszer törzskönyvezésre benyújtott dokumentum halmazt és simán elhiszi,hogy ott minden részletesen le van írva és attól eltérni nem szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!